Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Między nami i brzozami [dziennik sarahy] - komentarze

Recommended Posts

Dzięki za ekspresową odpowiedź ;)

czyli zgadłam, fajnie.Otóż mamy ogrzewanie podłogowe w całym domu więc jesteśmy skazani na listwy jak się okazuje.Miło że nas doinformowałaś w tym temacie, teraz mamy już pewność, bo nie dawało to nam spokoju.

Fotki muszę porobić i wówczas się podzielę.

U nas jeszcze dużo roboty i stale coś nowego jak się okazuje, jakieś poprawki, itd. wszystko to zniechęca. A jeżeli chodzi o łazienkę to czekamy na efekt końcowy-na zamontowanie szafki i małej zabudowy z drewna, wtedy się ożywi troszkę. Generalnie to też dużo się dzieje, ale koniec jeszcze daleki

pozdrawiam

p.s. dzięki za dobre rady forumowiczki, mam nadzieję że z tymi zdjęciami dam radę

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ha! No ja też czekam na zabudowy z drewna w łazience i też mam nadzieję, że to ożywi całość. No i czekam na lustra. A doczekam się ich już częściowo jutro. Będą mi robić część podłogi i zabudowy kibelka i bidetu z merbau i lustra właśnie. Potem jeszcze wielki blat z szufladami pod umywalkę.

Kiedy zamierzacie się wprowadzać? Bo nam się marzy połowa listopada, ale czy to realne?

Witam saraha i od razu gratuluję, bo dom masz piękny! Drzwi wejściowe robią wrażenie - nie dziwię się, że nie możesz się nasycić ich widokiem :D Mam oczywiście małą prywatę: chciałam zapytać jaki to kolor ten krem w saloniena ścianach, wygląda świetnie. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam!

Sama sobie odpowiem, ponieważ już wyczytałam w innym wątku, że to pastelowa orchidea Dulux'a :D Sorry za zawracanie głowy :oops:

leila dzięki bardzo za dobre słowo! Nie wiem, na jakim Ty jesteś etapie, ale my doszliśmy do momentu, w którym trudno uwierzyć, że to JUŻ! I chociaż roboty i spraw jest mnóstwo, to codziennie wieczorem kładę się spać z myślą, jak to fajnie, że jutro znowu pojadę na budowę i zobaczę ten swój śliczny domek :) Co do koloru - no to już wiesz. Dodam tylko, że mam ten kolor od trzech lat w swoim obecnym salonie i jestem z niego baaaardzo zadowolona. Do tego stopnia, że powtarzam ten kolor teraz w salonie i holu oraz w naszej sypialni. Również z doświadczenia powtarzam tę orchideę w zestawieniu z bardzo ciemnym bordo. W sypialni z aksamitnym burgundem Dekorala, a w holu z jeszcze ciemniejszym (na zdjęciach to jeszcze nie to, to tylko podkład, jaśniejszy) kolorem z mieszalnika.

Jarek EM08 ja tez się cieszę, że "ożyłam" w dzienniku. Teraz jesteśmy na etapie wykończeniówki, czyli w momencie, który kobietom sprawa największą chyba frajdę! Stąd aż tak duża ostatnio potrzeba "dzielenia się" na forum :)

Co do dachówki to jest to Creaton tzw. RG 10, o ile pamiętam czerwona angoba. Długo szukaliśmy dachówki, bo nie podobają nam się teraz te najmodniejsze typu Siriusa. Zależało nam na jak najbardziej podobnej w kształcie do dawnej, tradycyjnej "esówki". Miały być równomierne "falki". Stad taka a nie inna. Czy dobra? Nie wiem.

saraha, ja niestety dopiero czekam na pierwsze własne M (odbiór w styczniu), ale jestem bardzo niecierpliwa więc już praktycznie wszystko zaplanowałam :oops: :lol: Sciany mają być w lekkim kremie i patrząc na Twój domek dochodzę do wniosku, że pastelowa orchidea będzie idealna. Dzięki za wyczerpującą opinię :D Pozdrawiam i czekam na dalsze postępy w wykańczaniu Waszego wymarzonego gniazdka.

Wow! Ja mam za sobą już dwa własne M i pamiętam doskonale to zniecierpliwienie, plany itd. Nieważne, co to jest, wielkie, małe... Zawsze radość tak samo ogromna! W styczniu to już niedługo. Fajnie, bo nie gonią Cię święta. Ja moje obecne mieszkanie odbierałam we wrześniu i przeprowadzałam się tuż przed Gwiazdką, niby miło, ale stres, bo presja czasu. Jak dostaniesz klucze w styczniu, to masz tyle czasu na wykończenia, ile chcesz. A my teraz właśnie znów pod presją świąt... Trzymam kciuki. Jak założysz dziennik, będę na pewno śledzić postępy wykończeniówki.

Co do dachówki to jest to Creaton tzw. RG 10, o ile pamiętam czerwona angoba.

Aha! Też mamy na tapecie RG 10. Oprócz tego podoba nam się Futura w czerwonej angobie. Futura różni się ciut od RG 10, bo RG 10 wpada bardziej w czerwień, a Futura bardziej w pomarańcz. Do tego rozważamy również miedź Bogenera, która porównując do Creatona lekko wchodzi w odcień brązu.

Czyli koncentrujecie się na kolorze, nam bardziej chodziło o kształt, a o kolor potem oczywiście też. Zmartwię Cię tylko, że z tymi kolorami (i to już będzie na Twoim etapie budowy dotyczyć co chwilę czegoś, my akurat na koniec przerabiamy kostkę) to jest tak, że coś tam sobie wybierasz na wzorniku, albo nawet na plaecie w hurtowni czy sklepie, a potem się okazuje, że partia, którą kupiłeś jest już w zupełnie innym odcieniu. :(

saraha, panele wyglądają pięknie! Do niedawna zaklinałam się, że tylko parkiet, ale jak patrzę na tę Twoją podłogę to sobie myślę, że chyba to jeszcze przemyślę :wink: A co do użytkowania to na pewno będziesz zadowolona, podobno quickstep to materiał nie do zdarcia. A PRAWDZIWEGO drzewa w łazience zazdroszczę i lecę sprawdzić czy zostało już może uwiecznione w dzienniku :D

Ach, jak wypiękniała Twoja łazieneczka... chociaż koleżanka powyżej ma rację,że to salon :)- jak duża! Efekt cudny Sarah!

Ja tęż liczę, że zabudowa drewniana ożywi moją alabastrino-już po fugowaniu wypiękniała- ale nasza dużo mniejsza.

Muszę pofocić i podzielić się z Wami moimi wnętrzami.Stale brakuje czasu na robienie zdjęć (chociaż robimy to zawodowo...ha.ha) i na to żeby posiedzieć przy komuterku.Aczkolwiek postaram się.

Myślę, że Twoja przeprowadzka na Święta uda się na milion %, a nawet szybciej.Przecież jesteście już tak daleko z pracami, że może nawet Andrzejki w nowym domku spędzicie :)

U nas też trochę więcej się dzieje i nadganiamy stracony czas.Zostało malowanie, tapetowanie, układanie podłóg,montaż kuchni i zabudowy, gniazdek i szaf wnękowych na które nie starcza kasy. Przeprowadzka planowana w listopadzie i mocno wierzę,że to w końcu nastąpi.

pa,pa :)

Dzięki dziewczyny! Widzę, że kółeczko fanów Alabastrino z nas :) I fajnie. Patrząc na moją łazienkę, sama coraz bardziej je lubię :)

Moja łazienka jest faktycznie spora, bo ma 16 m2, sporo, ale... nie wiem, na ile to widać na zdjęciach, ale składa się w dużej mierze ze skosów. Mimo więc sporych niby rozmiarów nie była łatwa do zaplanowania. I niestety nie zmieściła się nam druga umywalka :(

oczko80 no my też planujemy przeprowadzkę na listopad, ale czy się uda? Boję się, że to może być trudne. Musimy wykończyć i posprzątać dom, spakować dwa duże mieszkania (nasze i mamy), a to wszystko z rocznym brzdącem... No zobaczymy. Trzymam za nas obie kciuki :)

Co do fotek, to ja mam problem, bo zepsuł nam się aparat i zostaliśmy tylko ze starym :(

Szafy... No dla mnie bardzo aktualny temat. Chciałam nawet na trochę odpuścić, bo i kasy nie ma i czasu. Przekonali mnie jednak, że po zamontowaniu schodów z balustradą będzie bardzo trudno wnieść na górę 2,5-metrowe lustra i inne wielkie elementy... Spędziłam więc weekend nad planowaniem trzech wielkich szaf.

amalfi wiatj w moich progach :) Cieszę się bardzo, że podoba Ci się moja łazienka!Oj mi się też bardzo podoba i już nie mogę się doczekać jutra, stolarze mają zaolejować podłogę w łazience i przywieźć blat z szufladami pod umywalkę...

Potem kabina, kibelek i bidet... Szafa wnękowa z luster... pod koniec tygodnia drzwi... kurcze ale będzie pięknie!!!! Czy Was tez tak cieszy każdy "kawałek" w Waszych domach? Na pewno też :)