rasia 20.10.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ...ja cały czas po cichu podczytuję i kibicuję... i też o więcej zdjęć proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 20.10.2009 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ... jeszcze więcej? No wiesz!!!! Ale będą, będą, tylko czasu na wklejenie brak. Cieszę się, że do mnie zaglądasz. Fajnie jest wiedzieć, że ktoś tu zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja też zaglądam...i podpatruję...i się zachwycam pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 21.10.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja mam do Ciebie też fotograficzną prośbę...Wciąż nie możemy się zdecydować czy zrobić sobie dodatkowe doświetlające okienko nad schodami na poddasze, a którego to oczywiście w oryginalnym projekcie nie ma.W związku z tym, że u Was zostało takie okienko dodane, prosiłbym o zrobienie jakichś fotek od strony kuchni (bo widziałem, że zrezygnowaliście zupełnie z tej pół-ścianki działowej na schodach) i z poziomu poddasza czy schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 21.10.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja też zaglądam...i podpatruję...i się zachwycam pozdrowionka Oj bardzo mi miło, witaj i zapraszam do kolejnych wizyt, postaram się, by było co ogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 21.10.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja mam do Ciebie też fotograficzną prośbę... Wciąż nie możemy się zdecydować czy zrobić sobie dodatkowe doświetlające okienko nad schodami na poddasze, a którego to oczywiście w oryginalnym projekcie nie ma. W związku z tym, że u Was zostało takie okienko dodane, prosiłbym o zrobienie jakichś fotek od strony kuchni (bo widziałem, że zrezygnowaliście zupełnie z tej pół-ścianki działowej na schodach) i z poziomu poddasza czy schodów. Oj ja szczerze polecam to okno, wręcz namawiam na nie! Podpatrzyliśmy je w innym M08 i uważam, że to była jedna z najlepszych naszych decyzji! Niesamowicie oświetla środek domu, zmienia charakter schodów, aż nie wyobrażam sobie klatki schodowej bez niego. Naprawdę! Postaram się zrobić jutro fotki, o które prosisz, ale to akurat trudne miejsce do fotografowania. I jeszcze kilka słów w sprawie okien dachowych. My w sumie dodaliśmy 4 (i jeszcze przeszkliliśmy wyłaz), czyli podwoiliśmy liczbę z projektu. I ani jednego z nich nie żałujemy. Dzięki temu nad klatką schodową i przeszklonemu wyłazowi po drugiej stronie korytarza mamy poddasze jaśniejsze nawet niż pełen okien parter. Dzięki oknu w dziecięcej łazience mamy z małej norki całkiem sympatyczną łazieneczkę i możliwość wygodnego korzystania z wanny. Dodatkowe okno w pokoju synka pozwoliło z północnej sypialni zrobić jasny pokój z popołudniowym światłem zachodzącego słońca. Pod tym oknem w przyszłości stanie biurko młodego Okno dachowe w sypialni, to spełnienie marzenia o niebie nad łóżkiem i nocnych odgłosach deszczu, jak za czasów wakacji pod namiotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba077 21.10.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Zapraszam do swojego Dziennika i do komentarzy. Linki w podpisie. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.10.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 bero fotki z budowy kominka dla Ciebie, może coś Ci pomogą: http://lh4.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLbJv0j8VI/AAAAAAAABXM/sHT0olLbz7Q/sm_DSC08596.JPG http://lh4.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLbJ9-q-cI/AAAAAAAABXQ/lhzhaWG3OTw/s512/sm_DSC08597.JPG[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.10.2009 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Jarek EM08 a to fotki dla Ciebie. Nie wiem, czy Ci coś dadzą, bo trudno zrobić w takim miejscu dobre zdjęcie. Powtórzę jednak raz jeszcze - koniecznie zrób to okno, a nie pożałujesz chyba. Od wczoraj mam ma poddaszu drzwi. Jak zamkniesz wszystkie pomieszczenia, hol jest mroczny nawet z tym oknem i przeszklonym wyłazem, który mam po drugiej stronie holu. Jeżeli nie będziesz miał choć jednego z tych przeszkleń, nawet w dzień masz tam zupełne ciemności. Jak w norze. A tak - super światło i poczucie przestrzeni. Radzę też zrezygnować z sufitu i odsłonić jętki, choć to niestety rodzi spore problemy z wykończeniem tego wszystkiego. Według mnie jednak warto. http://lh6.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLbigrtJ8I/AAAAAAAABXc/RwRIVJk6YcA/DSCN0099.JPG http://lh6.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLbibXajaI/AAAAAAAABXY/nzTGJfjOjwg/s512/DSCN0098.JPG http://lh6.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLbiA9L0dI/AAAAAAAABXU/0DWNUhSO_W0/s512/DSCN0097.JPG u mnie hol wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_6RbJ4Yps8i4/SuLfGaU6BeI/AAAAAAAABXg/e4k1NgIgKF8/s512/DSCN0139.JPG podłoga jest w ciepłym brązie (merbau) a ściany w delikatnym beżu i jedna w pastelowej, szarej zieleni. W rzeczywistości nie jest tak sterylnie, jak się wydaje na zdjęciu. A ta biała wnęka jest na szafę wnękową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 25.10.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witaj saraha, Przypadkowo odkryłam Twój dziennik i szczęka mi opadła Masz tak piękny dom, że wpatrywałam się jak zahipnotyzowana - serio - zwłaszcza łazienka na poddaszu mnie zachwyciła. Mój mąż namawia mnie na drewno w łazience, do tej pory byłam sceptyczna, ale efekt jest po prostu powalający... Będę dalej śledzić wykończeniówkę - pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.10.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 4 Oj bardzo mi miło, witaj i zapraszam do kolejnych wizyt, postaram się, by było co ogladać Zaproszenie do wizyt przyjęłam Widzę, że faktycznie się starasz, by było co ogladać Łazienka prezentuje się rewelacyjnie...jestem ciekawa, dlaczego taka różnica w kolorze drewna o której piszesz... Dla mnie te widoczne jętki to świetne rozwiązanie. Czy one są bielone? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 25.10.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witaj saraha, Przypadkowo odkryłam Twój dziennik i szczęka mi opadła Masz tak piękny dom, że wpatrywałam się jak zahipnotyzowana - serio - zwłaszcza łazienka na poddaszu mnie zachwyciła. Mój mąż namawia mnie na drewno w łazience, do tej pory byłam sceptyczna, ale efekt jest po prostu powalający... Będę dalej śledzić wykończeniówkę - pozdrowienia. Jeju, jeszcze nikt mi nie napisał czegoś tak miłego. Baaardzo mi przyjemnie, że tak Ci się podoba mój dom i cieszę się niezmiernie, że będziesz tu do mnie zaglądać. Zapraszam serdecznie. Na pewno wkleję jeszcze wiele zdjęć naszej łazienki, bo to najbardziej chyba wypieszczone pomieszczenie w naszym domku. Wymarzyliśmy sobie taką łazienkę i aż trudno nam uwierzyć, że już prawie ją mamy! W sobotę zamontowali nam kibelek, jutro stolarz ma przywieźć blat z szafką. nie mogę się już doczekać! Co do drewna w łazience, też mam wątpliwości, jak się sprawdzi. Wiele osób przekonuje nas, że będzie super. Zobaczymy. Myślę, że zanim Ty będziesz urządzać swoją, ja już będę miała pierwsze doświadczenia za sobą Może Ci pomogą. Zajrzałam do Twojego dziennika i domyślam się, że to może nastąpić gdzieś na wiosnę, może latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 25.10.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Łazienka prezentuje się rewelacyjnie...jestem ciekawa, dlaczego taka różnica w kolorze drewna o której piszesz... Dla mnie te widoczne jętki to świetne rozwiązanie. Czy one są bielone? pozdro Też się nad tym zastanawiamy, może ten parkiet jest lepiej wysuszony i jednak jakoś preparowany, a tarcica mniej sucha i bardziej surowa? Nie wiem, nie znam się na drewnie. No mnie te widoczne jętki też bardzo się podobają. Uparłam się na takie rozwiązanie już na etapie adaptacji projektu i nigdy tego nie żałowałam. Niestety jednak drewno konstrukcyjne nie jest takie ładne, jakby się chciało. Wykończenie go potem nastręcza wiele problemów. Masz rację, u mnie jest ono bielone. Od początku takie mi się podobało, ale bałam się, że zbytnio zdeterminuje wystrój i ograniczy mnie w wyborze kolorów i materiałów. Zdecydowałam się więc na kolor naturalnej sosny. Okazało się jednak, że jętki, słupy i belki są z różnego drewna, nie tylko z sosny i że jest na nich sporo sinizny. Pomalowane lakierem bezbarwnym wyglądały fatalnie. Jedynym ratunkiem okazało się bielenie, co w sumie bardzo mnie ucieszyło. Ostatecznie efekt jest chyba całkiem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 27.10.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 piękna ta Twoja łazienka w Tubadzinie,,,i polaczenie drewna wyszlo super, wogole cala mi sie podoba, i wanna taka sympatyczna!gratuluje!! p.s. podaj prosze na priv jaki masz kominek?? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 27.10.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam- fajny domek budujecie- jest i elegancki i przytulny a to trudno uzyskac. Brawo. Kibicuje aby przeprowadzka sie udala (ja chce sie przeniesc w grudniu a jeszcze jestem daleko za Wami ) ps. wspominalas cos o komforcie - napisz prosze o co chodzi bo lada dzien chce tam wykładzine zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.10.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ostatecznie efekt jest chyba całkiem fajny. Bardzo skromnie powiedziane Obejrzłem kolejny krok w łazience...jeszcze bardziej mi się podoba Gdybyś nie zwróciła uwagi na drzwi szafki, to przy tej wielkości zdjęć nie zwróciłabym uwagi na te ciapki. Ale też wolałabym, aby miały fakturę taką jak ma ścianka za sanitariatami oraz blat. Wszystko się da zrobić... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 28.10.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 No stolarz na szczęście obiecał, że wymieni, może nawet już dziś wymienił, ale ja nie widziałam. Siedzę sobie dzisiaj w domu z dzieckiem, a mąż na budowie. Mam nadzieję, że przywiezie dobre wieści. Strasznie się cieszę, że moja łazienka się podoba, bo włożyliśmy w nią duuużo czasu, serca, starań no i kasy. Mieliśmy nadzieję, że będzie super, ale przy tylu elementach ostateczny efekt to jednak zawsze niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 28.10.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dziekuje za odpowiedz- jestem w szoku- mialam tam lada dzien zamawiac wykładziny na cala gore i panele ale teraz to juz sama nie wiem- tzn tam nie zamowie ale nie wiem w takim razie gdzie? Pamietam ze jak rozmawialam z panem z komfortu to tez chetny to on nie byl- jak powiedzialam, ze to 50 m2 samej wykladziny to ewentualnie by mu sie opłacało Paranoja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 28.10.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 No my samej wykładziny mamy chyba ponad 100 m2, ale jakoś się panom średnio opłaca. Efekt jest taki, że mój mąż spędził całe popołudnie mierząc wszystkie zakamarki poddasza a teraz siedzi i rysuje na kompie, jak te wykładziny położyć, żeby nie było takich wielkich odpadów, bo strasznie to drogo nam wyjdzie kurcze. Jeśli chodzi o panele, to w sumie mogę polecić Europanel na rogu Fordońskiej i Szajnochy, ale nie mają wszystkich firm, a nie wiem, jakie planujesz. W każdym razie my jesteśmy z nich zadowoleni. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne, to też z czystym sumieniem mogę polecić Carpentera z Inowrocławskiej (też ktoś na forum mi polecił i miał rację). Nie mam jednak pojęcia, gdzie znaleźć duży wybór wykładzin, więc pozostajemy przy Komforcie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.10.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Gratuluję Dudusia i starszego Cuda w foteliku Łazienka coraz ładniejsza. Jakie krzesełko planujesz przy toaletce? Bo widzę, że też takową zaplanowałaś Mnie sie te fronty szuflad bardzo podobają, ale skoro Cię drażni,ą, to należy zmienić. Dolny kibelek też bardzo mi sie podoba. Zwłaszcza podłoga w połączeniu z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts