Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za fotki.

U nas pani architekt z racji tego, że przeszkadzają krokwie i nie można dać jednego okna na środku "klatki schodowej" zaprojektowała aż 2 - ale to chyba przesada z tymi dwoma oknami. Jak to powiedziała "ja zaprojektuję państwu dwa (żeby się chyba estetycznie lepiej komponowało), a państwo zrobią jak chcecie"... Tak więc jak na razie to jedyna otwarta i nie obgadana do końca sprawa na budowie...

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No my samej wykładziny mamy chyba ponad 100 m2, ale jakoś się panom średnio opłaca. Efekt jest taki, że mój mąż spędził całe popołudnie mierząc wszystkie zakamarki poddasza a teraz siedzi i rysuje na kompie, jak te wykładziny położyć, żeby nie było takich wielkich odpadów, bo strasznie to drogo nam wyjdzie kurcze. Jeśli chodzi o panele, to w sumie mogę polecić Europanel na rogu Fordońskiej i Szajnochy, ale nie mają wszystkich firm, a nie wiem, jakie planujesz. W każdym razie my jesteśmy z nich zadowoleni. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne, to też z czystym sumieniem mogę polecić Carpentera z Inowrocławskiej (też ktoś na forum mi polecił i miał rację). Nie mam jednak pojęcia, gdzie znaleźć duży wybór wykładzin, więc pozostajemy przy Komforcie niestety.

Jestem w jeszcze wiekszym szoku, ze im sie 100 m2 wykładziny nie opłaca klasc- po co w takim razie podaja cene normalno i z ich usluga skoro to drugie nie wchodzi w gre?

Dzięki za fotki.

U nas pani architekt z racji tego, że przeszkadzają krokwie i nie można dać jednego okna na środku "klatki schodowej" zaprojektowała aż 2 - ale to chyba przesada z tymi dwoma oknami. Jak to powiedziała "ja zaprojektuję państwu dwa (żeby się chyba estetycznie lepiej komponowało), a państwo zrobią jak chcecie"... Tak więc jak na razie to jedyna otwarta i nie obgadana do końca sprawa na budowie...

U nas też krokwie przeszkadzały, ale zrobili tzw. "wymian" i okno jest :) A dwa, to wydaje mi się troszkę przesada, bo ta klatka jest wąska. Natomiast żałuję, że nie zrobiliśmy dwóch nad naszym łóżkiem w sypialni. Mamy jedno, a to za mało, żebyśmy mogli oboje swobodnie siedzieć sobie opierając się o ścianę :( Przynajmniej tak wychodzi z wymiarów, zobaczymy jak będzie, jak postawimy łóżko.

Jestem w jeszcze wiekszym szoku, ze im sie 100 m2 wykładziny nie opłaca klasc- po co w takim razie podaja cene normalno i z ich usluga skoro to drugie nie wchodzi w gre?

Całe zamówienie wyszło na ponad 7 tysięcy, łaskawie nam położą. Chyba ;)

Witam!

Gratuluję gustu i pięknych wnętrz :lol: a łazienka zapiera dech w piersiach... :o po prostu cudo!!!!!!!! :D :D :D

Bardzo dziękuję za miłe słowa :) Serce rośnie, jak się czyta coś takiego. Sama wiesz, myślisz, kombinujesz, biegasz po sklepach, czekasz na efekt i... no i bywa różnie ;) Na szczęście większość rzeczy, które sobie wymyśliliśmy z mężem nadal bardzo nam się podoba :)

Obejrzałam sobie fotki Twojego domku i widzę, że też jest na co popatrzeć :) Podobają mi się płytki w Twojej łazience i o dziwo zachwycił mnie dobór kolorowych fug. Świetnie to wygląda (piszę o dziwo, bo generalnie jestem przeciwniczką kolorowych fug), super pomysł, naprawdę! Zainteresowały mnie też Twoje schody, bardzo oryginalne (choć do końca nie wiem, które są Twoje, bo ze trzy wersje tam masz w galerii). No i zauważyłam, że mamy takie same kaloryfery łazienkowe, no tylko rozmiary inne chyba. Pozdrawiam

Nie wiem jak to się stało ale do Twojego domu trafiłam dopiero dziś. Bardzo mi sie u Ciebie podoba. Szczególnie fajnie wyszło połączenie drewna i kafli w łazienkach. No i kolor w przedpokoju...poprostu świetny.

Z niecierpliwością czekam jak zaprezentujesz gotowe wnętrze.

Nie znalazłam nigdzie informacji, jak nazywają się Wasze płytki w kuchni - mogłabyś mi napisać? Bardzo mi się podobają szare prostokąty 8) Czy mają wymiar 30x60? Czy to arkesia może?
to Sirius Novej Gali, faktycznie ma wymiary 30 x 60. Tworzy nieregularną powierzchnię i ma jeszcze takie mieniące się w świetle punkty. Według mnie jest niesamowity. Z tego, co pamiętam, są różne wymiary.

Ja również dziękuję za miłe słowa. Odnośnie fugi to dałam srebrną bo ja znów nie lubię białej :) A efekt łazienki mnie nie powala... jakoś w głowie wyglądała inaczej... ale za to górna łazienka która właśnie się robi będzie bardziej efektowna :D Żałuję tylko, że nie zdecydowałam się na płytki do małej łazienki (tej skończonej) na te które ty masz w tej dużej... ale cóż, teraz już tego nie zmienię :x

Co do schodów, to moje są te w drugim albumie... nie na fotosiku :) I nieskromnie powiem,że schody są cuuudne i jestem z nich bardzo zadowolona. Kolor, kształt i w ogóle całokształt... są takie jakie sobie wymarzyłam!!

Ja zaglądam do ciebie co jakiś czas i z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć z wnętrzami :lol:

kasiulakp będzie więcej zdjęć, będzie! Ale to już chyba po przeprowadzce. Teraz jesteśmy w samym jej środku i nie ma czasu na nic. Cierpliwości!

hrhrhr cieszę się, że blat Ci się podoba. Podobnie jak całe drewno w łazience, robione jest na zamówienie. To z pełnego drewna, z merbau. Namiary na wykonawcę mogę podać na priwa, inne szczegóły też chętnie napiszę, ale nie wiem, co Cię interesuje. Mamy jednak z tym drewnem spory problem niestety, bo zostało zaolejowane złym olejem i na wilgotno brudzi na brązowo. koszmar. teraz sami malujemy innym olejem, jest znacznie lepiej, ale jeszcze było raz szlifowane i malowane :(

efi26 to Furora z Koła, kosztuje około 2 tysięcy, może trochę więcej teraz. Do tego 300 - 400 zł stelaż.

Cześć! :D Macie przepiękny domek a łazieneczka powala. Mogłabyś mi powiedzieć co to za armatura, bo wygląda mi na V&B Subway ale chciałabym się pewnić. Z góry dziękuję za odp. :D

karola&artur trafiłaś! To faktycznie V&B Subwey. Długo się zastanawialiśmy, czy to ma być to,. czy ego z Koła. Ostatecznie kupiliśmy Subwaya, bo wydaje nam się lepszy jakościowo. Zobaczymy, jak się sprawdzi. Ego mamy w WC na dole, bez bidetu już. Zobaczymy, będziemy mieli porównanie ;)

A ja pakuję, pakuję, pakuję...

saraha to widzę,że faktycznie masz teraz dużo innej roboty niż zdjęcia :)

Gratulacje i życzę jak najszybszej przeprowadzki :D do tego cudnego domku!!

ps. jakbyś potrzebowała pomocy to daj znać... chętnie pomogę :wink: hihi!!

Cześć! :D Macie przepiękny domek a łazieneczka powala. Mogłabyś mi powiedzieć co to za armatura, bo wygląda mi na V&B Subway ale chciałabym się pewnić. Z góry dziękuję za odp. :D

Gratuluję domu:) Mam pytanie jakie dobrałaś fugi w łazience tubądzin alabastrino - proszę o kolor i markę. I czy takie same są na glazurze i terakocie? Ja równiez planuję tą glazure z jasnymi dekorami myślałam o fudze jaśminowej ale boje sie ze na podłodze bedzie sie bardzo brudzić :(

Gratuluję domu:) Mam pytanie jakie dobrałaś fugi w łazience tubądzin alabastrino - proszę o kolor i markę. I czy takie same są na glazurze i terakocie? Ja równiez planuję tą glazure z jasnymi dekorami myślałam o fudze jaśminowej ale boje sie ze na podłodze bedzie sie bardzo brudzić :(