monikach 03.05.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Witam! Niedawno dostałam kilka roślin, które jesienią miały być przesadzone do ogrodu, niestety lub stety darczyńca w ogóle z nich zrezygnował oddając je mnie...tak więc od dłuższego czasu rosną w donicach. Nie wiem, czy mam je przesadzić teraz, czy jesienią....a może wiosną? Te roślinki to: Glicynia http://images21.fotosik.pl/243/81411c5f0bf575af.jpg Chyba dereń .. http://images21.fotosik.pl/243/7d4b51428ac95efb.jpg Poza tym stojące w oddali: bluszcz pięcioklapowy, wierzbę mandżurską i jeżynę bez kolców. Bardzo proszę o jakieś instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Dereń.Posadzić. Kiedykolwiek, im prędzej tym lepiej. Zielonym do góry i podlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Moniko, jeśli już od dłuższego czasu rosną w donicach, to powinny się bez problemu przyjąć. Przesadź z całą zawartością doniczki, nie obsypując ziemi z bryły korzeniowej.] Ten dereń jest bardzo ładny - też mam taki - a nawet trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.05.2007 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Mirek_Lewandowski, Dominika serdeczne dzięki za odpowiedź . Ze mnie ogrodnik średnich lotów .. Na działce mam jeszcze pobojowisko i nie wiem czy jest sens przesadzać je teraz... Ale czy jesienią nie będzie za późno na glicynię i bluszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 05.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Nie będzie za późno, aczkolwiek lepiej by na wiosnę już mogły wrastać korzeniami w ziemię. Lepiej zniosą zimę! Jesli możesz to choć wszdź je w doniczkach w spokojny kat ogrodu - korzenie nie będa narażone na słoneczne udary, a wilgoć łatwiej utrzyma się w obrębie doniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.05.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Jesli możesz to choć wszdź je w doniczkach w spokojny kat ogrodu - korzenie nie będa narażone na słoneczne udary, a wilgoć łatwiej utrzyma się w obrębie doniczki. hanka55 dziękuję za odpowiedź . Tak właśnie zrobię, gdyż podczas budowy mogły by zostać zniszczone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts