Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec na eko-groszek z podajnikiem szufladowym


ARTUR_34

Recommended Posts

Witam Forumowiczów

Szukałem na forum, ale niewiele znalazłem w tym temacie.

Otóż zamierzam kupić piec na eko-groszek z zasobnikem i ostatnio widziałem piec,

który nie ma podawania opału za pomocą ślimaka, ale za pomocą szuflady, która wykonuje ruch posuwisto-zwrotny.

Taki piec produkuje m.in. firma KONSTAL z Kowalewa k. Pleszewa.

Piec nazywa się OPAL.

Pasuje mi w nim to, że jest wąski i długi w sam raz do mojej wąskiej i długiej kotłowni.

Druga rzecz, to to, że podobno groszek może być trochę większej granulacji niż typowy do pieców z podajnikiem ślimakowym.

Minusem, który zauważyłem jest trochę mały zasobnik na groszek i dodatkowo dość wysoko zamontowany.

Producent oczywiście zachwala taki rodzaj podawania, że cichy, nie zrywają się zawleczki, itd.

Ale ja chciałbym poznać opinię Forumowiczów, którzy z takim rodzajem pieca się spotkali:

1) Czy rzeczywiście podawanie tą szufladą jest takie dobre, jednak większość pieców ma ślimak, a nie szufladę ?

2) Jak to się sprawdza w praktyce ?

3) Jak ze zużyciem groszku, czy przypadkiem nie jest większe niż przy podawaniu ślimakiem ?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

 

Pozdrawiam

Artur z Gorzowa Wlkp.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 years później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...