ARTUR_34 04.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam ForumowiczówSzukałem na forum, ale niewiele znalazłem w tym temacie.Otóż zamierzam kupić piec na eko-groszek z zasobnikem i ostatnio widziałem piec, który nie ma podawania opału za pomocą ślimaka, ale za pomocą szuflady, która wykonuje ruch posuwisto-zwrotny.Taki piec produkuje m.in. firma KONSTAL z Kowalewa k. Pleszewa.Piec nazywa się OPAL.Pasuje mi w nim to, że jest wąski i długi w sam raz do mojej wąskiej i długiej kotłowni. Druga rzecz, to to, że podobno groszek może być trochę większej granulacji niż typowy do pieców z podajnikiem ślimakowym.Minusem, który zauważyłem jest trochę mały zasobnik na groszek i dodatkowo dość wysoko zamontowany.Producent oczywiście zachwala taki rodzaj podawania, że cichy, nie zrywają się zawleczki, itd.Ale ja chciałbym poznać opinię Forumowiczów, którzy z takim rodzajem pieca się spotkali:1) Czy rzeczywiście podawanie tą szufladą jest takie dobre, jednak większość pieców ma ślimak, a nie szufladę ?2) Jak to się sprawdza w praktyce ?3) Jak ze zużyciem groszku, czy przypadkiem nie jest większe niż przy podawaniu ślimakiem ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie. PozdrawiamArtur z Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol36 17.05.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 posiadsz taki piec? jezeli tak to powiedz jak sie sprawuje mysle nad zakupem tego pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.