Ptasiek79 04.05.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 do murarzy, posadzkarzy i innych ... fachowcow mam projek ktory przewiduje betonowy podjazd ( a raczej zjazd bo troszke z gorki jest ) do garazu oraz betonowe stanowisko obok,i teraz moje pytanie .... jak to zrobic ? rozumiem ze wybrac glebe podsypac zwirem, ugniesc, ubic zagescic, i co dalej ... ? jakies zbrojenie pasowalo by chyba dac .. ? a jak z laniem takiej betonowej plyty bo to przeciez spadek jest i boje sie ze jak zaczne lac to mi sie to wszystko w najnizszym punkcie znajdzie ... ? co z dylatacjami ? na caly ten beton pojdzie .. taki kamien ozobny klejony na dwuskladnikowym kleju ... ale najistotniejsze to jest jak zrobic taki betonowy podjazd na spadku i jak ze zbrojeniem .. co ile i jakie fi ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/78088-betonowy-podjazd-pomocyyy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.05.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 do murarzy, posadzkarzy i innych ... fachowcow mam projek ktory przewiduje betonowy podjazd ... to powinienes miec i projekt na podjazd ... ...rozumiem ze wybrac glebe podsypac zwirem, ugniesc, ubic zagescic, i co dalej ... ? jakies zbrojenie pasowalo by chyba dac .. ?.... zanim zrobisz podjazd wypada zrobic 2 murki oporowe i te sie zbroi ... podjazdu sie nie zbroi albo zbroi symbolicznie - siatką o cienkich przekrojach stali a jak z laniem takiej betonowej plyty bo to przeciez spadek jest i boje sie ze jak zaczne lac to mi sie to wszystko w najnizszym punkcie znajdzie ... ? ... zrób gęsty beton ...co z dylatacjami ? ... jesli to duza powierzchnia - zrób dylatacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/78088-betonowy-podjazd-pomocyyy/#findComment-1761728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts