Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

do murarzy, posadzkarzy i innych ... fachowcow

mam projek ktory przewiduje betonowy podjazd ( a raczej zjazd bo troszke z gorki jest ) do garazu oraz betonowe stanowisko obok,i teraz moje pytanie ....

jak to zrobic ?

rozumiem ze wybrac glebe podsypac zwirem, ugniesc, ubic zagescic, i co dalej ... ? jakies zbrojenie pasowalo by chyba dac .. ? a jak z laniem takiej betonowej plyty bo to przeciez spadek jest i boje sie ze jak zaczne lac to mi sie to wszystko w najnizszym punkcie znajdzie ... ? co z dylatacjami ?

na caly ten beton pojdzie .. taki kamien ozobny klejony na dwuskladnikowym kleju ...

ale najistotniejsze to jest jak zrobic taki betonowy podjazd na spadku i jak ze zbrojeniem .. co ile i jakie fi ?

pozdr

https://forum.murator.pl/topic/78088-betonowy-podjazd-pomocyyy/

do murarzy, posadzkarzy i innych ... fachowcow

mam projek ktory przewiduje betonowy podjazd ...

to powinienes miec i projekt na podjazd ...

...rozumiem ze wybrac glebe podsypac zwirem, ugniesc, ubic zagescic, i co dalej ... ? jakies zbrojenie pasowalo by chyba dac .. ?....

zanim zrobisz podjazd wypada zrobic 2 murki oporowe

i te sie zbroi ...

podjazdu sie nie zbroi albo zbroi symbolicznie - siatką o cienkich przekrojach stali

a jak z laniem takiej betonowej plyty bo to przeciez spadek jest i boje sie ze jak zaczne lac to mi sie to wszystko w najnizszym punkcie znajdzie ... ? ...

zrób gęsty beton

...co z dylatacjami ? ...

jesli to duza powierzchnia - zrób dylatacje

https://forum.murator.pl/topic/78088-betonowy-podjazd-pomocyyy/#findComment-1761728