Marek Sza. 04.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam Jestem na etapie wykańczania. Ponegocjowałem sobie z malarzem i teraz moja Żona ma dylemat czy cena nie jest za niska, tym bardziej że po pomalowaniu kompletnie piętra jakoś zapał do pracy mu ostygł. Cena jaką ustalilismy to 8 PLN/m2 za - przetarcie ścian papierem ściernym po tynkach- zagruntowanie ścian gruntem- dwukrotne szpachlowanie - zagruntowanie rozcieńczoną białą farbą- dwukjrotne malowanie farbą (dekoral Akrylit W) Gość pracuje bardzo dokładnie i starannie i efekt końcowy jest bardzo dobry. Proszę o info ile u Was płacicie za taką usługę bo górę mam już zrobioną elegancko i nie chcę aby dół był zrobiony niedbale i na odwal się bo się gościu przeliczył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 04.05.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam. Oczywiście, że za mało.Z tąd ten wygaśnięty zapał do pracy. Tyle w Warszawie biorą za samo malowanie, bez gruntowania i szpachlowania. Chcesz mieć dobrze zrobione to zapłać uczciwie. Zresztą będąc w pracy też chcesz aby twoja praca była uczciwie wynagrodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 04.05.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Sam kolor dwa razy to 8 zł/m2, szpachlowanie ze szlifowaniem 12-18 zł/m2, 2zł/m2 grunt, biała farba 4 zł/m2, żona miała rację że mało.Pozdrawiam i powodzenia Zdzisiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 04.05.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Dla uściślenia to wszystkie materiały moje a narzędzia jego. Te stawki które podajecie to jednak chyba z materiałem, albo z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 04.05.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A czy szanowny kolega próbował szpachlować lub malować ściany, płyty gipsowe, szliwował tynki. Potem mogli byśmy rozmawiać, że jaka płaca taka praca, a materiał to inna bajka, bo właściciel zawsze wie lepiej czego chce dopuki nie wejdzie do sklepu albo chjiper marketu i bieże jak leci bo tak mu polecają sprzedawcy. Kłaniam się Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 04.05.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Pięć lat temu płaciłem w Warszawie 15zł/m2 za szpachlowanie i malowanie ścian. Obawiam się, że przy takiej stawce, jaką wynegocjowałeś efekt końcowy będzie mizerny.Mam taką zasadę nie negocjuję z dobrymi rzemieślnikami ( złych staram się unikać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.05.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Koleś zaliczył wtopę.... w Wielkopolsce za szpachlowanie i malowanie ok. 10-12zł/m2 a w Warszawie około 20zł/m2 z malowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 05.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 U mnie najniższa cena z jaką się spotkałem za samo malowanie to 6 zł. m2. A gdzie jeszcze szpachlowanie, przecieranie i gruntowanie. Ja rozumiem negocjacje, ale chyba serca nie macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejlipki 06.05.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Zawsze możecie państwo, jeśli jesteście oczywiście zadowoleni z pracy pana malarza potraktować go odpowiednią premią, myślę że w tej sytuacji na pewno nie odmówi. Proponowałbym przynajmniej 100%, wtedy ani wy ani nasz biedny fachowiec nie będziecie na pewno oszukani, a i atmosfera na budowie się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamekxyz 07.05.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Warszawa24 zł - szpachlowanie, gruntowanie i 2-krotne malowanie ale robota powinna być zrobiona za tą kwotę super bo inaczej..... but i brama i 0 kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikaa 07.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 A ile za samo połozenie tynków? tak z ciekawosci pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts