krzyss 20.08.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Jak myślićie, a może wiecie: jeżeli w roku 2003 robię remont mieszkania - i mam prawo do ulgi remontowej, to jeżeli w roku 2004 lub 2005 "odbiorę' dom i zacznę jego remont to będzie to kontynuacja, czy nowy remont. Taka ulga jest na "człowieka" czy na "miejsce"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 20.08.2003 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Jak myślićie, a może wiecie: jeżeli w roku 2003 robię remont mieszkania - i mam prawo do ulgi remontowej, to jeżeli w roku 2004 lub 2005 "odbiorę' dom i zacznę jego remont to będzie to kontynuacja, czy nowy remont. Taka ulga jest na "człowieka" czy na "miejsce"??? Mam nadzieje że to modrnizacja a nie remont Wg mnie jesli przejdą przepisy w takim brzieniu to masz prawo spełnieniu oczywiścice warunków formalnych do odliczania wydatków poniesionych w latach 2004, 2005 na dotychczaowych zasadach w ramach ulgi na remont ( i modernizację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 20.08.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Co masz na myśli, mowiąc o warunkach formalnych? A czytając przygody budujących lepiej nastawić się na remont niz modernizację po wybudowaniu nowego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 20.08.2003 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 udokumentowanie; zgodność z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki Przestrzennej i Budownictwa z dnia 21 grudnia 1996 r. w sprawie określenia rodzajów wydatków na remont i modernizację budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego, o które zmniejsza się podatek dochodowy (Dz.U. Nr 156, poz. 788) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 20.08.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 To dobrze, bo już się wystraszyłem, że jest coś nowego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 07.09.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 A przecież wpłacając na f-sz remontowy we Wspólnocie lub Spółdzielni również korzystamy z ulgi remontowej, więc chyba zawsze to jest kontynuacja? A jak mam 2 mieszkania to odliczam 2 f-sze i mam nadzieję, ze nie zinterpretują tego inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts