archi999 04.05.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam, Witam, proszę o radę, co można zrobić w moim przypadku ??? Planuję właśnie rozpoczęcie budowy, którą chciałbym sfinansować w 75% z kredytu bankowego (rozpoczęcie budowy - ograniczenie wynika z max zdolności kredytowej), a następnie dokończyć środkami uzyskanymi ze sprzedaży mieszkania (w którym obecnie mieszkam - chcę je sprzedać na etapie wykończeniówki, wiosna 2008). Środki własne mam tylko na sprawy początkowe, tzn projekt, przyłącza... Wiem, że banki są skłonne finansować budowę jedynie tak, aby kredyt zamykał inwestycję. Czy zaniżony kosztorys ma szanse przejścia w banku ? Czy np wniesienie zabezpieczenia w postaci mieszkania może to ułatwić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 04.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Możesz chyba przedstawić bankowi wartość mieszkania jako wkład własny. Nie jestem wprawdzie fachowcem, zatem nie ręczę za szczegóły, ale takie rozwiązanie wpadło mi niedawno w oko na jakimś forum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts