Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mBank - tani kredyt w PLN - zna ktoś szczegóły?

kamionkal

Recommended Posts

http://www.mbank.com.pl/oferta/kredyty/mplan/mplan_maj.html

wietrzę podstęp i marketingowy chwyt. Ale rad bym poznać szczegóły, bo brzmi zachęcająco. NIestety, mBankowa (pożal się, Boże) infolinia nic nie wiedziała, podobnie jak (o, zgrozo!) człowiek z ich warszawskiego centrum fiannsowego, do którego numer otrzymałem.

Jest to warunkowane tym ,że musisz mieć wolne środki które trzymasz w banku pomimo tego ,że wziąłeś kredyt.

Czyli bank zarabia dodatkowo na Twoich pieniądzach - może więc obniżyć oprocentowanie kredytu. Im więcej pieniędzy masz w banku - tym bardziej może Ci on obniżyć oprocentowanie kredytu.

Niestety czarów nie ma. :-?

rozmawialiśmy w Multi, musisz około 20 dni trzymać na koncie 4.000 żeby się rata kredytu zmniejszyła o 23 pln

Też jestem w kontakcie z przemiłą Panią w multi, policzyła mi, że na aktualnych warunkach biorąc kredyt w PLN na 30 lat w kwocie 250 000 bez korzystania z mech. bilansującego rata wynosi 1435. wpłacając 25000 na konto bilansujące rata spada do 1291

Jeśli dobrze liczę i pani z multi się nie pomyliła, to wychodzi, że środki są oprocentowane na poziomie prawie 7%. Nieźle. Być może specjaliści są w stanie wyciągnąć lepszy roczny zwrot poprzez inwestycje np. w akcje, ale dla mnie jest to satysfakcjonujące.

Roczna rata kredytu w CHF nadal jest oczywiście niższa, ale tu już zaczyna się ryzyko kursowe...