Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam dylemat - Millenium czy PKOBP

arecki1338

Recommended Posts

Ja też sie zastanawiam nad tymi bankami. W PKOBP jest szybciej, nie byłam potraktowana jak uciążliwy petent, podejście do klienta jest indywidualne ( ale ja byłam w małym oddziale ). Z tego co wiem to w Millenium się CZEKA....Ktoś ostatnio pisał, że czeka już dwa miesiące! Warunki finansowe jak dla mnie porównywalne. Piszą też ludzie, że są problemy z wypłatą pieniędzy, bank się spóźnia.

prawie każdy bank dzisiaj ma problem ponieważ nie nadążaja z ilością wniosków kredytowych. Sytuacja się troche pogorszyła ponieważ praktycznie wszytskie banki oddały część pracy dla firm doradczych które to czasem nie sa najwyższych lotów :(. Wszystko po to aby ograniczyć koszty obsługi klienta.[/url]

Tak, na mnie PKOBP wręcz napiera z kredytem! Decyzja eksprsowa! I tak się zastanawiam nad tym i wietrzę podstęp.. Bo czemu im tak zależy?

bo im zależy na kliencie ??

bo maja z tego kasę??

bo mają plany do wykonania??

bo ceną trudno przyciągnąć klienta (% w sumie sa podobne) i trzeba konkurować obsługą??

bo myślą że jesteś "tajemniczym klientem" i chcą dobrze wypaść w badaniu??

wymyślać jeszcze??

Tak, na mnie PKOBP wręcz napiera z kredytem! Decyzja eksprsowa! I tak się zastanawiam nad tym i wietrzę podstęp.. Bo czemu im tak zależy?

Decyzja ekspresowa?????? Reklamuja sie ze wstepna decyzje dostaje sie w ciagu 48 godzin. Ja dostalem po tygodniu.

Millennium to dramat. Walcze do miesiaca. Poprostu koszmar. Kilka dni temu zona poplakal sie przez nich bo juz zabrakla jej sil na rozmowe z debilami, ktorzy tam pracuja. Mnie dzis rano jak slyszalem rozmowe kierownika oddzialu i rzeczoznawcy rece opadly.

radze omijajcie te banki komercyjne.. z nimi nie mozna sie dogadac bo ludzie siedza w odzialach , oni nie sa decyzyjni.. dlatego tak dlugo to trwa wsz, wysylaja do centrali, oni tam nie znaja sprawy wiec przeciagaja itp. w pko chociaz jest na miejscu naczelnik ktory podejmuje decyzje! i to sprawie ze decyzka w 48 h zapada, oczywiscie jak sie bierze do 300 tys

• 2 weeks później...

Niesamowita szybkość, jakiś świetny oddział ci się trafił!!! Jako posiadaczka kredytu w PKO BP we frankach chętnie sie dowiem jaka marżę udało ci sie wynegocjować. Jeśli to nie tajemnica rzecz jasna :wink:

my wstepną decyzje otrzymaliśmy taką w pkobp:

kredyt 300 tyś NA 30 LAT,

wkład 20%, prowizja 0 %, marża 1,08 ale może jeszcze coś sie da zrobić. W tym jest ubezpieczenie od utraty pracy na 5 lat w pzu ale bez niego marża dużo wyższa oraz prowizja. Pani w banku była bardzo miła. I podobno jak się zdecydujemy to w przyszłym tygodniu ma być kasa na koncie. Czekamy jeszcze na millenium i polbank. Z millenium 2 tygodnie temu był robiony operat a z polbanku w zeszłym tygodniu. Jak sie nie odezwą no to wybieramy pkobp oczywiście chf. :)