Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam dylemat - Millenium czy PKOBP

arecki1338

Recommended Posts

my wstepną decyzje otrzymaliśmy taką w pkobp:

kredyt 300 tyś NA 30 LAT,

wkład 20%, prowizja 0 %, marża 1,08 ale może jeszcze coś sie da zrobić. W tym jest ubezpieczenie od utraty pracy na 5 lat w pzu ale bez niego marża dużo wyższa oraz prowizja. Pani w banku była bardzo miła. I podobno jak się zdecydujemy to w przyszłym tygodniu ma być kasa na koncie. Czekamy jeszcze na millenium i polbank. Z millenium 2 tygodnie temu był robiony operat a z polbanku w zeszłym tygodniu. Jak sie nie odezwą no to wybieramy pkobp oczywiście chf. :)

Fortis daje 0 prowizji i 1% marży autoamtycznie , i można powyżej 30 lat ja wziąłem na 35 lat.

Różnice kwotowe ie są duże, więc liczy się jakość.

Unikaj jak ognia małych banków typu LUKAS (z własnego doświadczenia), Eurobank, Milenium (z doświadczenia innych). Takie banki potrafią dziwnie kombinować, a Ty później możesz się tylko zdziwić i ew. procesować.

Więcej o samych bankach na pewno dowiesz się z forów bankowych.

my wstepną decyzje otrzymaliśmy taką w pkobp:

kredyt 300 tyś NA 30 LAT,

wkład 20%, prowizja 0 %, marża 1,08 ale może jeszcze coś sie da zrobić. W tym jest ubezpieczenie od utraty pracy na 5 lat w pzu ale bez niego marża dużo wyższa oraz prowizja. Pani w banku była bardzo miła. I podobno jak się zdecydujemy to w przyszłym tygodniu ma być kasa na koncie. Czekamy jeszcze na millenium i polbank. Z millenium 2 tygodnie temu był robiony operat a z polbanku w zeszłym tygodniu. Jak sie nie odezwą no to wybieramy pkobp oczywiście chf. :)

no i mamy decyzje z millenium:

ta sama kwota a: 1.3 marzy i 1% prowizji :o :o :o :o

hm, nie wiem jak to jest ale narazie wywalczyłem w milenium o,3%prowizji i W3 + 0,65 i nadal walczę o obniżkę :lol: :lol: gdyż uważam że to za dużo w pln :-? :-? :o :cry: :wink: . w PKO SA podobnie walczę o utrzymanie conajmniej 0,5 na cały okres kredytowania, dają 0,5 ale tylko na pierwsze dwa lata potem 1% prowizji. Także rozgrywam pomiędzy dwoma bankaimi :lol: :lol: :wink:.