firstlady 05.05.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Posadziłam w połowie kwietnia 2 róże pienne miały zaczątki bordowych listków- teraz widze listki jakby uschły nic sie nie dzieje w kwestii rozwoju, wierzba szczepiona iwa- to samo - miała ładne gałązki z zielonymi listkami, teraz te listki takie lichutkie jakby też przesuszone. Przemarzło mi to wszystko?Jak im pomóc, czy same sobie poradzą/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.05.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Hmmm.... wierzba nie powinna przemarznąć, ja też kupowałam iwę mniej więcej w tym samym czasie, i jest dobrze. Przetrwała przymrozki bez problemów. Może za mało wody? Wierzby lubią wilgoć. Sprawdź czy gałązki są "żywe", czyli utnij kawałek i popatrz, jak tam w środku. Może odbije. Za to w zeszłym roku moje róże, które posadziłam jesienią, skończyły właśnie tak, jak opisałaś. Miały na wiosnę sporo pąków, zaczęły wegetację, i później stop - wszystko przyschło. Jedna z borówek też tak miała. Nie pomogło czekanie, na początku czerwca chyba uznałam, że już nic z nich nie będzie. Aha - moim różom też przemarzły w tym roku niektóre pąki, ale te mniej rozwinięte przetrwały, wypuściły następne i teraz niektóre z nich mają już pąki kwiatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts