Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rynny czy nie przepłaciłam?

Anaor

Recommended Posts

Proszę ocencie czy nie wcisneli mi jakichś drogich rynien? Kupowaliśmy dachówkę i powiedzieli że jak weźmniemy u nich też rynny to dadzą 15 % rabatu na rynny i wycenili nam te rynny na 6400 z rabatem wyszło 5400 wydaje mi się że to trochę drogo są to metalowe rynny czy dobrze myślę że znaleźlibyśmy tańsze metalowe rynny? Powierzchnia dachu 250 m dach trochę skomplikowany zdjęcie obok.

Pewnie,rynny metalowe,pcv czy powlekane maja rozne ceny.

My zdecydowalismy sie na powlekane rynny Lindaba.W pierwszym miejscu gdzie dalismy do wyceny dachowke policzyli nam i rynny.Wyszlo za nie 5300PLN netto.W drugim miejscu za te same tynny 4500PLN netto.

Teraz czekamy na kolejna wycene dachu i rynien,tym razem dla porownania wzielismy inne.Zobaczymy jak te wyjda.

Mysle ze z rynnami jak i z cala reszta trzeba poszukac.Dla przykladu rozbieznosc w cenie okien mielismy od 39k do 62k,za takie same okna z takimi samymi parametrami.

To napisze tak.

Popatrz na zdjecie obok,my mamy dachu prawie 300m2 i rowniez nie nalezy on do najprostszych.

Lindab jest uwazany za jedena z drozszych rynien.A teraz porownaj twoja cene,ta nawet po rabacie15%,a nasza nawet ta 5300PLN.Odpowiedz powinna nasunac sie sama.

Ja bym szukal dalej,przeciez nie musisz brac rynien tam gdzie dachowke.

A jak dostaniesz lepsza oferte to pokaz ja np tam gdzie masz brac dachowke i zaproponuj im ze jak zejda do ceny porownywalnej ,to i rynny wezmiesz u nich,a jak nie......

• 2 weeks później...