qwert 05.05.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 mam prośbę o krytyczną opinię otrzymanej wyceny.gdzie można ewentualnie się targować? link do rzutów i wizualizacji jest w stopce na dole. razem 370 tyś za 287m2 pow. całkowitej, w tym 90m2 piwnic, 3 kondygnacje kubatura=1140m3 [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 05.05.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Masz bardzo drogo wyceniony dach - a raczej jego pokrycie. Czy to naprawdę tyle kosztuje? A poza tym dom wygląda bardzo ładnie. Podoba mi się elewacja.Życzę by realizacja wyglądała tak jak wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 06.05.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 im dlużej przyglądam się tej wycenie tym bardziej dociera do mnie ,że nie stać mnie na budowę za takie pieniadze.trzeba będzie szukać innych rozwiazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.05.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kosztorys liczony w/g RMS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Czy dobrze rozumiem, że to jest wycena razem z materiałem?Moim zdaniem b. drogo. Ja za mniejszą kwotę zamieszkam w wykończonym i umeblowanym domu o pow. całkowitej 380 m2. Ktoś przegiął przy wycenie. Mój stan surowy z dachem kosztował ok 150 tys. Z tego 36 tys to była robocizna i to dość droga. Fakt, że materiały trochę poszły do góry. Póki co przeczekaj szaleństwo z pustakami i innymi pierdołami. Za rok powinno być spokojniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 16.05.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 według mnie wycena bardzo droga. Jestem już na etapie stawiania ścian parteru, ale jakies 1,5 miesiąca temu byłam jeszcze na etapie poszukiwania ekipy. Również dostałam oferty wykonania prac z materiałami. Jeżeli masz trochę czasu i kogoś kto ewentualnie może Ci pomóc przy budowie, to ja bym się nie bawiła w branie ekipy razem z materiałami. Oprócz tego ,że biorą dużo za robotę, to jednocześnie przycinają na materiałach. Przykład: Twoje prace - wykopy fundamentowe zostały wycenione na 12 000, bardzo ciekawe zważywszy na to , że u mnie koparka wykopała prawie 300 m3 ziemi i zapłaciłam panu koparkowemu 1500 pln. 300 m3 to był dół na 1,3 głębokości i o bokach 15 i 16 metrów. Mój majster oczywiście wszystko nadzorował. Ja załatwiam materiały przez telefon i jeżdze płacić. Dodam ,że pracuje na etacie od 9 do 17.30 Więc się da i nie jest to takie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 12.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 blachodachówka ROOFING za metr kwadratowy kosztuje 81 zł a nie 185, chyba kant na ponad 100%ICOPAL taka sama ok 60 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts