Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

370tyś -stan sur.otw- wycena61pozycji -prośba o krytyczną op

qwert

Recommended Posts

Czy dobrze rozumiem, że to jest wycena razem z materiałem?

Moim zdaniem b. drogo. Ja za mniejszą kwotę zamieszkam w wykończonym i umeblowanym domu o pow. całkowitej 380 m2. Ktoś przegiął przy wycenie. Mój stan surowy z dachem kosztował ok 150 tys. Z tego 36 tys to była robocizna i to dość droga. Fakt, że materiały trochę poszły do góry. Póki co przeczekaj szaleństwo z pustakami i innymi pierdołami. Za rok powinno być spokojniej.

• 2 weeks później...

według mnie wycena bardzo droga.

Jestem już na etapie stawiania ścian parteru, ale jakies 1,5 miesiąca temu byłam jeszcze na etapie poszukiwania ekipy.

Również dostałam oferty wykonania prac z materiałami.

Jeżeli masz trochę czasu i kogoś kto ewentualnie może Ci pomóc przy budowie, to ja bym się nie bawiła w branie ekipy razem z materiałami.

Oprócz tego ,że biorą dużo za robotę, to jednocześnie przycinają na materiałach.

Przykład: Twoje prace - wykopy fundamentowe zostały wycenione na 12 000, bardzo ciekawe zważywszy na to , że u mnie koparka wykopała prawie 300 m3 ziemi i zapłaciłam panu koparkowemu 1500 pln.

300 m3 to był dół na 1,3 głębokości i o bokach 15 i 16 metrów.

Mój majster oczywiście wszystko nadzorował.

Ja załatwiam materiały przez telefon i jeżdze płacić.

Dodam ,że pracuje na etacie od 9 do 17.30 :)

Więc się da i nie jest to takie straszne.

• 4 weeks później...