Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niedostępny Kolor

bula02

Recommended Posts

Witam

Wiec tak, mam pewnien duży pokój na poddaszu od strony południowj, dobrze oświetlony.

Z tego powodu postanowiłem że pomaluje przynajmniej jedna ściane na żywy ciemny kolor. Wybór padł na ciemną zieleń, mój ulubiony kolor przy ktorym świetnie sie czuje ( mieszkam na wsi).

I tu zaczyna sie problem, jedyne miasto w pobliżu to Tomaszów Lubelski troche dalej Zamość, przeszukałem wiekszość sklepów i dużego wyboru nie mam, a najciemniejszy zielony jaki znalazłem to zgniły oliwkowy.

Kolor z mieszalnika też raczej odpada, pan powiedział mi tam że nikt takich kolorów nie kupuje i nie ma bazy do niego ewntualnie 330zł za 5 litrów

Gdzie mogę dostać taką farbe może wysyłka przez internet???

Jedyne co wygląda interesujaco to "wiosenny liść" Akrotix Dekorala ale i tak troche za jasny i nie wiem gdzie go dostać.

Tu poszukaj koloru: http://www.benjaminmoore.pl/jbm/index.php i sprawdź dystrybutorów.

Farby nie są tanie, ale nie ma lepszych :)

To jest juz historia, :p czyli farby dla ubogich. :D Obecnie kupuje sie tylko farby Benjamin Moore nowej lini Aura. :p Widzialem efekt - jest cudny. :D Warte swojej ceny, 2 do 3 razy drozsze jak stara lina np. matu ceramicznego. :D Jakosc do ceny jest bardzo przystepna i mysle , ze za 180-250 zlociszy za 1litr mozna bedzie je nabyc w Polsce. 8)

Nie jestem milionerem i nie szukam najdrozszej farby. Chodziło mi tylko o ciemny zielony kolor ktory nie mogę znaleść, a wycieczka 150km w jedna strone tylko po farbe niebardzo sie opłaca.

Może jakieś pigmenty?[/b]

nie dalej, jak wczoraj sama robiłam kolor na kawałek ściany

na bazie białej Śnieżki z dodatkiem pigmentów MIX

"Pigment "MIX", to modyfikowany płynny koncentrat pigmentowy przeznaczony jest do kolorowania gotowych farb i lakierów. Główne zastosowanie to barwienie wodorozcieńczalnych farb akrylowych, emulsyjnych, lateksowych i kredowych

Ponieważ pigmenty "MIX" doskonale mieszają się między sobą, dlatego w praktyce istnieje możliwość uzyskania nieograniczonej ilości kolorów i odcieni. Daje to możliwość stworzenia własnej kolorystyki

Jest produkowany jest w 25 kolorach:

cytrynowy, żółcień, piaskowy, słoneczny, brzoskwiniowy, oranż, karmelowy, koralowy, łososiowy, czerwień R, czerwień, fioletowy, szafirowy, błękitny, turkusowy, zieleń, zieleń G, pistacjowy, oliwkowy, ugier, brązowy, beżowy, brunatny, czerń i biel tytanowa. "

tak wygląda

http://my.yellowpages.pl/products/img/36195/1176371311_1_pigment%20mix%20mix1.jpg

Heh dokładnie to mieszkam w ładnej, małej miejscowość Wożuczyn Cukrownia

18km od Tomaszowa, ktorej napewno nikt tu nie zna.

Wracając to tematu, to też użyję pigmentu, może nie tej samej firmy co podała Ewunia, ale napewno będę zadowolony jak sam sobie dobiore odpowiedni kolor.