bula02 05.05.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam Wiec tak, mam pewnien duży pokój na poddaszu od strony południowj, dobrze oświetlony. Z tego powodu postanowiłem że pomaluje przynajmniej jedna ściane na żywy ciemny kolor. Wybór padł na ciemną zieleń, mój ulubiony kolor przy ktorym świetnie sie czuje ( mieszkam na wsi).I tu zaczyna sie problem, jedyne miasto w pobliżu to Tomaszów Lubelski troche dalej Zamość, przeszukałem wiekszość sklepów i dużego wyboru nie mam, a najciemniejszy zielony jaki znalazłem to zgniły oliwkowy. Kolor z mieszalnika też raczej odpada, pan powiedział mi tam że nikt takich kolorów nie kupuje i nie ma bazy do niego ewntualnie 330zł za 5 litrów Gdzie mogę dostać taką farbe może wysyłka przez internet???Jedyne co wygląda interesujaco to "wiosenny liść" Akrotix Dekorala ale i tak troche za jasny i nie wiem gdzie go dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.05.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Tu poszukaj koloru: http://www.benjaminmoore.pl/jbm/index.php i sprawdź dystrybutorów. Farby nie są tanie, ale nie ma lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 05.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Tu poszukaj koloru: http://www.benjaminmoore.pl/jbm/index.php i sprawdź dystrybutorów. Farby nie są tanie, ale nie ma lepszych To jest juz historia, czyli farby dla ubogich. Obecnie kupuje sie tylko farby Benjamin Moore nowej lini Aura. Widzialem efekt - jest cudny. Warte swojej ceny, 2 do 3 razy drozsze jak stara lina np. matu ceramicznego. Jakosc do ceny jest bardzo przystepna i mysle , ze za 180-250 zlociszy za 1litr mozna bedzie je nabyc w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 05.05.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Tutaj mozna obejrzec w wersji angielskiej. http://www.myaurapaint.com/?gclid=CODd0eWL94sCFRevgAodLzJ5Uw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bula02 05.05.2007 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Nie jestem milionerem i nie szukam najdrozszej farby. Chodziło mi tylko o ciemny zielony kolor ktory nie mogę znaleść, a wycieczka 150km w jedna strone tylko po farbe niebardzo sie opłaca.Może jakieś pigmenty?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.05.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 nie dalej, jak wczoraj sama robiłam kolor na kawałek ścianyna bazie białej Śnieżki z dodatkiem pigmentów MIX "Pigment "MIX", to modyfikowany płynny koncentrat pigmentowy przeznaczony jest do kolorowania gotowych farb i lakierów. Główne zastosowanie to barwienie wodorozcieńczalnych farb akrylowych, emulsyjnych, lateksowych i kredowychPonieważ pigmenty "MIX" doskonale mieszają się między sobą, dlatego w praktyce istnieje możliwość uzyskania nieograniczonej ilości kolorów i odcieni. Daje to możliwość stworzenia własnej kolorystyki Jest produkowany jest w 25 kolorach:cytrynowy, żółcień, piaskowy, słoneczny, brzoskwiniowy, oranż, karmelowy, koralowy, łososiowy, czerwień R, czerwień, fioletowy, szafirowy, błękitny, turkusowy, zieleń, zieleń G, pistacjowy, oliwkowy, ugier, brązowy, beżowy, brunatny, czerń i biel tytanowa. " tak wyglądahttp://my.yellowpages.pl/products/img/36195/1176371311_1_pigment%20mix%20mix1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 06.05.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ja tak z innej beczki. Mam pytanie do buli02 skąd jesteś dokładnie? Pytam bo mam sentyment do tamtych stron. Moja Babcia mieszka w tamtych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bula02 07.05.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Heh dokładnie to mieszkam w ładnej, małej miejscowość Wożuczyn Cukrownia 18km od Tomaszowa, ktorej napewno nikt tu nie zna. Wracając to tematu, to też użyję pigmentu, może nie tej samej firmy co podała Ewunia, ale napewno będę zadowolony jak sam sobie dobiore odpowiedni kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 08.05.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja akurat znam. Moja babcie mieszka w Muratynie, 7 km od Łaszczowa i spędzałam u niej wszystkie wakacje, więc dobrze znam te rejony. Więc serdeczne pozdrowienia przesyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 też użyję pigmentu, może nie tej samej firmy co podała Ewunia, ale napewno będę zadowolony jak sam sobie dobiore odpowiedni kolor. a jakiego? mnie potrzebny był niecały litr farby, to łapnęłam, co w pobliskim sklepie było ale wiedzieć co dobre nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts