Jędruś 26.06.2003 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 a ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 26.06.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zauważyliście że jedynie panowie popierają pralkę w piwnicy bo to nie oni chodzą po piętrach. Ja chodziłam przez pól roku do piwnicy prać, kosz mieliśmy w łazience na parterze. Horror zdarzało się że brałam za dużo albo za mało prania i musiałam biegać jeszcze raz, a po drodze zbierać skarpetki które wypadały na schodach. Panowie miejcie litość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.06.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 U nas praniem zajmujemy się oboje, mąż nawet częściej niż ja . W związku z tym nad położeniem pralni nie było w ogóle dyskusji - będzie na poddaszu . Ciut większa, bo zarazem ma to być suszarnia i miejsce, gdzie NA STAŁE stoi rozłożona deska do prasowania. Jak będę robić większe prasowanie, to sobie rozłożę kramik w pokoju, ale często trzeba coś wyprasować na szybko, rano albo wieczorem i - wstyd się przyznać - teraz ta nieszczęsna deska do prasowania stoi na stałe rozłożona w naszej sypialni. Mam jej serdecznie dosyć , ozdobny mebel to to nie jest, poza tym zawadza i wywołuje wyrzuty sumienia (zaległe prasowanie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 26.06.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 U mnie pralnia będzie na parterze w pomieszczeniu gospodarczym w którym będzie stał piec olejowy (pod górną łazienką). Będę tam miała również podręczną suszarkę (taką ze sznurkami) oraz dodatkowy zlewozmywak do małych przepierek i zamoczenia rzeczy mojego dziecka- brudaska. Zastanawiam się nad zsypem na brudną bieliznę (może namówię mojego męża?). Poza tym postawię kosz na wyprane rzeczy właśnie tam. Deska w pobliżu salonu, na parterze - można rzucić okiem na TV i na dzieci.W łazience na górze odpada (pralka zajmuje miejsce). Poza tym nie chciałabym podczas miłych chwil kąpieli gapić się na pralkę.Obecnie sypialnie mamy na poddaszu a pralnię w piwnicy - horror. Bieganie po schodach przez dwie kondygnacje jest okropne. Niech jakiś facet pobiega tak sobie ze cztery razy w tygodniu z koszem najpierw brudnych ciuchów a późnej czystych. Beznadzieja. Ma być wygodnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruś 26.06.2003 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 O przepraszam, przepraszam.... ja nie podpisuję się pod tym praniem w piwnicy... piwnica ewentualnie może służyć jako świetne miejsce na kotłownię lub po prostu jako skład wszelkich rzeczy wycofanych z użytku (czyt. gratów). Pralnia według mnie powinna być tam gdzie jest najbardziej potrzebna... na górze, jak najbliżej miejsca, w którym zdejmujemy ciuszki... w miarę możliwości oczywiście, jeśli tylko jest miejsce. Uważam, że gdzieś napewno znajdzie się kawałek podłogi gdzie można umieścić pralkę i suszarkę.... no i nie można zapomnieć o desce do prasowania... żony, które zajmują się praniem i prasowaniem i niektórzy małżonkowie napewno nie są za bardzo szczęśliwi jak wygania się ich do ciemnej i zimnej piwnicy.... za karę cholera czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 04.09.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Fajny temat odgrzebałem - chyba nadal dla wielu aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 20.11.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ale się uśmialam podczas czytania ,Wy to wszystko na poważnie?zasuwać do piwnicy z prasowaniem?Bareja wiecznie żywy!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krewetka 21.11.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 ja najchętniej widziałabym pralnie zaraz przy łazience, razem z suszarka( sznurkami) i deska do prasowania, u nas tak niestety nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 05.01.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam ! Planuje wykończenie pralni - też w piwnicy - niestety... Ale nie chciałem dyskutować nad tym niestety, ale zapytać Was o zdanie, co położyć w tej pralni. Czy iść w gres/płytki/itp - tym podobne sprawy, czy może jakieś inne materiały, które pasują do pralni a nie zrujnują budżetu i są na rynku dostępne. Nasza pralnia to też miejsce, gdzie stoi kuchenka gazowa i zdarza się, że latem jak obrodzą owoce, robi się czasem przetwory. Co proponujecie - podyskutujmy - JAK URZĄDZIĆ... PRALNIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 05.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Obecnie mamy pralkę na parterze-NIGDY WIĘCEJ!!!Przy dwójce dzieci i dwóch osobach dorosłych , ciągle przenoszę pranie z góry na dół. W nowym domu pralnia będzie na poddaszu. Nie przemawiają do mnie argumenty,ze wygodnie jest prać i prasować na dole , tak aby patrzeć na bawiące się dzieci. Dom buduje się na całe życie a dzieci szybko rosną. Co jest ważniejsze? Co do urządzania pralni-wszystko zależy od naszego budżetu. Ja jestem za płytkami i na pewno nie szalałabym z materiałami z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 24.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 U mnie argumentem za pralnią na parterze przemawia fakt, że się cały czas starzejemy. Dzieci szybko rosną, więc i szybko z domu wyfruną, pokoje na górze będą więc bardziej gościnne. Większość czasu i tak spędza się na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts