Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zdarza się że klient skuwa posadzkę właśnie po to żeby zrobić podłogówkę no dobrze nie będę pytał dlaczego odpowiem na pytanie Generalnie nie powinno być z tym większego problemu zależy to w zasadzie tylko od ekipy i paru innych czynników Bo jak wiadomo my budowlańcy potrafimy nawet kamień zepsuć

Sprawę ułatwia fakt że wylewka jest na styropianie i jeśli do tego z mixokreta to powinno pójść łatwo problem tylko zacząć

Muszą to zrobić ludzie myślący a nie z pod sklepu jeśli dobrze pójdzie to nawet samym młotkiem

https://forum.murator.pl/topic/78190-kucie-wylewek/#findComment-1763770

mozesz zapytac oczywiscie czemu, miałem awarię hydrauliczna (woda) i zalało mi całą podłogę tzn.warstyw izolacji (folia,styropian.papa itd) przyjechała do mnie firma która zajmuje się osuszaniem takich zalań, podłanczaja pompy zasysające wilgoć spod posadzki, ale te maszyny chodza juz 2 tygodnie i jeszcze sa miejsca gdzie normalnie jest mokro. dlatego chyba zdecyduje sie na rozkucie podłóg, tylko właśnie w paru miejscach mam podłogówkę i zastanawiam się czy przy rozkuwaniu wylewki rurki będą się jeszcze nadawać do ponownego zalania betonem.

A moze ty znasz przypadki takich zalań i jak ludzie sobie z tym radzili??

dodi

https://forum.murator.pl/topic/78190-kucie-wylewek/#findComment-1764228