Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A co powiecie na system ISOMAX ?

Recommended Posts

Ciesze sie ,ze rozmawiacie .to jest oczym..co do zasadnosci pewnych rozwiazac to badania naukowe wykazały,ze póki co nie ma lepszego rozwiazania..jesli macie watpliwosci to system jest w Polsce pod nadzorem Politechniki Opolskiej i zajmuja sie nim wybitni naukowcy,którzy badaja system przekaze namiary jesli potrzebujecie szczególowych wyliczen i parametrów.

Co do forum niemieckiego ..jeszcze do dzis ktos stara sie podrobic marke Isomax jak inne marki ale jak sami znalezliscie nieudaje sie tego zrobic. ..

Dom ma certfikat jakosci i gwarancje .

Cod o prady robilismy roczny bilans przy poprzedniuej zimie.. 523zł za cały rok prad do obsługi wiatraków i pompek..

temperatura w domu , w zime ..150m2 pustego.. ludzie pojechali w góry.. na dworze -28stopni(dowód badanie) w domu po 3 tygodniach nieobecnosci ludzi temperatura była 16stpni na plus a ile bedzie w twoim domu.. bez grzania..?

Własciciel odpalił kominek i po 1.5 godziny miał 30 stopni na poddaszu..

W domu wymiana powietrza nastepuje 24 razy w ciagu doby..

Brak zapachów do mieszkanców..

Zapraszam niedowiarków do Turawy pod Opolem i zapoznaia sie z badaniami uniwersytetów.dom był badany we wszystkich porach roku i 24 godziny na dobe..zapraszam do własnych badan na ten temat..

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

acha isomax piszesz ze system jest dobry i sprawdzony i poparty naukowo

i pewnie dzialacie rowniez w niemczech

moze jakies niemieckie publikacje (mam do nich troche wieksze zaufanie niz do krajowych naukowcow)???

skoro system nie jest naciagactwem, to niemcy na pewno zrobili juz kilka doktoratow na ten temat

podaj jakies namiary- poczytamy...

a tak małym druczkiem było napisane na stronie isomax cena za powierzchnię CAŁKOWITĄ + podatek. troszkę oszukują.

Podobnie jak wszystkie wyceny....

nie mogę doczekać się Twojej wyceny. a za ile wyceniają?

Mam nadzieję jutro zobaczyć wycenę ogólną. I wtedy podejmę decyzję czy w to wchodzę. Potem umowa i kosztorys szczegółowy + kosztorys do banku. Cen jeszcze nie znam :):)

zebysmy sie dobrze zrozumieli....

ja nie jestem wrogiem nowych technologii

ale nie lubie naciagactwa

jak pomysle to system jest drogi i nie bedzie na niego stac i tak kogos myslacego o systemie gospodarczym - jak ja np.

tak wiec biorac to pod uwage wychodzi, ze jesli system okaze sie do d... to i tak nie trafi na biednego...jak to sie mowi

wiec nie bede dalej bruzdzil, bo glownie chodzi mo o ochrone najubozszych przed oszustami

przechodze wiec na "czuwanie" ... ;)

zebysmy sie dobrze zrozumieli....

ja nie jestem wrogiem nowych technologii

ale nie lubie naciagactwa

jak pomysle to system jest drogi i nie bedzie na niego stac i tak kogos myslacego o systemie gospodarczym - jak ja np.

tak wiec biorac to pod uwage wychodzi, ze jesli system okaze sie do d... to i tak nie trafi na biednego...jak to sie mowi

wiec nie bede dalej bruzdzil, bo glownie chodzi mo o ochrone najubozszych przed oszustami

przechodze wiec na "czuwanie" ... ;)

Pisz pisz - nie bruździsz - to tylko twórcza wymiana poglądów :) Bez niej świat będzie stał w miejscu :):)

Nefer, ja Cię proszę, popytaj jeszcze jakie afwtorytety zanim się zdecydujesz.
Cały czas czekam na aftorytety i gmeram gmeram....

Dom ma gwarancję na 30 lat. Dawno będę stała w puszczce na telewizorze :)

To ja zapytam dlaczego mimo iż

"ŽISOMAX w ciągu około 40 lat swojej działalności badawczo-rozwojowej stworzyła wiele nowych technologii opatrzonych międzynarodowymi patentami, rozwinęła i upowszechniła je na całym świecie. Dzięki ich nowoczesności, ekologiczności i ekonomiczności, technologie te wielokrotnie były nagradzane i osiągnęły czołową pozycję w skali światowej."

Dopiero teraz pojawia się w Polsce?

Dlaczego skoro to taka rewelacja tylko za 1500netto/mkw jakoś mało tych domów?

Ja zgłaszam się ze swoją budową zaraz-już za 1500zł neto/mkw pow. całkowitej (210mkw). Dam sie opomiarować i mogę przez 30lat odpowiadać na pytania.

Odpowiedz dlaczego system jest dopiero teraz w polsce jest banalna.. po pierwsze lobbing przez kilka lat niemoglismy uzyskac certyfikatów na elementy , a drugi czynnik to licencja..Licencje na Polske ma Pan Janusz Zagwocki..obecnie niemiec ale jednak Polak..który wyemigrował. gdyby nie on pewnie nadal w Polsce nie byłoby tych domów, bo przeciez nie znane sa nam wszystkie dotepne technologie na swiecie, ponaddto zdrowo sie nameczył,zeby dalo sie zbudowac dom w sredniej cenie .. ale moze to jego bład dzis by niemusiał wyjasniac i tłumaczyć szczegółow technologi, której poznnie jemu samemu zajeło 3 lata, choc jest wybitnym specjalista w tej dziedzinie.. W zwiazku z tym tematem na całym swiecie powstaja organizacje pod nazwa TERRASOL, Firma Isomax nalezy do Giganta o nazwie Castellum, własnosc tworcy systemu Prof.Edmonda Krecke..wystarczy w wyszukiwarke wpisac , te informacje a znajdziedzie rozmaite opracowania naukowe.. nie dosc czasu ,zeby to wszystko przytaczasc..polecam strone http://www.isomax.lu ..

Zapraszam naprawde zainteresowanych do odwiedzenie domu ,pod opolem , który jako pierwszy został zbudowany w Polsce.. i nie jest domem wzorcowym, tam mieszkaja ludzie.. i naprawde podczas budowy domu robili nam rózne numery...klient nasz pan..sytem sie sprawdza , w termomodernizacji równiez, mozna podgrzewac drogi ,boiska, wode w basenie

cały bul waszych wypowiedzi to ,ze dzis za budowe domu biora sie ludzie raczejsrednio zamozni..i chca wszystko wiedziec..kto zawas kupuje PLAZMEw sklepie i wie wszystko na temat budowy takiego telewizora.....

czy jest wam potrzebna ta wiedza..jest gwarancja na dom 30 lat i wieczysta na system klimatyzacyjno grzewczy, grzybków brak, domy sprwadziły sie w Malezji gdy było trzesienie ziemi. ..

Chinczykom zbudowalismy biurowiec na granicy z Mongolia tam sa skrajne temp, -30 i +30 stopni biurowiec jest przeszklony ,a w holu jest przez cały rok 16 stopni.. i tylko dlatego ze ktos sprytnie potrafił wykorzystc słonce i znaturalna zdolnosc ziemi do zatrzymywania ciepła..mozna pojsc dalej ,

gdyby zamiast ziemi pod budynkiem była sama sól to tego ciepła mozna by zgronadzic 5 razy wiecej ..ale to już niebyłoby ekologiczne..

Mozna po prostu smemu oplesc dom rurkami i puscic w nich glikol czy jakis inny czynnik niezamarzajacy podpiac do pieca i efekt jest ten sam..ale to juz nie jest ekologiczne podejscie do tematu..

Pozdrawiam wszystkich..chcesz zbudowac taki dom..?i dac sie opomiarowac ok..?nanaszej stronie nie ma ukrytych elementów poza szczególami technologicznymi..zwiazane jest to z ochrona patentowa.. cena jest taka jak na stronie plus Vat na razie jest go 7% co dlaej panstwo wymysli nie wiem.. w chwili obecnej zaczynamy budowe pod warszawa klientka miał juz zakupionego Ytonga i nie robimy przeszkód..policzcie sobie ile kosztuje m2 sciany z robocizna..moze sami jestescie budowlancami i potraficie wybudowc dom chwała wam za to..

czasy sa ciezkie,, staralismy sie dopasowac system i technologie tak by Polacy mogli sobie pozwolic an budowe takiego domu..

i dalej prowadzimy badania nad innymi rozwiazaniami.. poto by nie ulegac nieuzasadnionym podwyzka cen materiałow budowlanych..

Reszta zalezy od was... od kazdego m2 domu postawionego w Polsce musimy dokonywac opłaty licencyjnej.. to nie sa małe pieniadze.. gdyby cena m2 była na poziomie 3-4 tys nie znalezli by sie dyskutanci na tym forum..a ten przdział cenowy pozwala, na budowe domów dla zamoznych , którzy potrzebuja tylko gwarancji i serwisu na zakupiony dom..

dajemy gwarancje .ze jesli system niezadzaiła dla wsa wstawimy wam grzejniki do domu..a i tak macie korzysć, bo budynek w konstrukcji jest pasywny..

mozna by wymyslac tysiace róznych gwarancj ale to bezcelowe.. jeśli chcesz poznac system po prostu szukaj informacji ,które cie przeknaja, jesli chcesz powazac wieloletnie doswiadczenie na całym swiecie.. zmierz sie z naukowcami którzy sie tym zajmuja..

zapraszam na konferencje tam przychodza naukowcy zadaja pytania ,, może jeszcze nie budujesz domu ale moze dowiesz sie cos nowego

cos co uwglenisz w budowie swojego domu..

pozdrawiam rafał Lisowicz

Odpowiedz dlaczego system jest dopiero teraz w polsce jest banalna.. po pierwsze lobbing przez kilka lat niemoglismy uzyskac certyfikatów na elementy ,

rozumiem że lobbing był w całej Europie

a drugi czynnik to licencja..Licencje na Polske ma Pan Janusz Zagwocki..obecnie niemiec ale jednak Polak..który wyemigrował. gdyby nie on pewnie nadal w Polsce nie byłoby tych domów, bo przeciez nie znane sa nam wszystkie dotepne technologie na swiecie,

jaki wpływ ma licencja na Klienta i ew. gwarancji?

ponaddto zdrowo sie nameczył,zeby dalo sie zbudowac dom w sredniej cenie .. ale moze to jego bład dzis by niemusiał wyjasniac i tłumaczyć szczegółow technologi, której poznnie jemu samemu zajeło 3 lata, choc jest wybitnym specjalista w tej dziedzinie..

Niewątpie że się namęczył. Też bym chciał sie troche pomęczyć intelektualnie nad tym tematem a nie słuchać że jak ktoś ma nominacje do Nobla itd. to już bez refleksyjnie mam to przyjąc jako prawdy objawione.

W zwiazku z tym tematem na całym swiecie powstaja organizacje pod nazwa TERRASOL, Firma Isomax nalezy do Giganta o nazwie Castellum, własnosc tworcy systemu Prof.Edmonda Krecke..wystarczy w wyszukiwarke wpisac , te informacje a znajdziedzie rozmaite opracowania naukowe.. nie dosc czasu ,zeby to wszystko przytaczasc..polecam strone http://www.isomax.lu

A Castellum jakieś www ma bo znaleźć nie moge...

cały bul waszych wypowiedzi to ,ze dzis za budowe domu biora sie ludzie raczejsrednio zamozni..i chca wszystko wiedziec..kto zawas kupuje PLAZMEw sklepie i wie wszystko na temat budowy takiego telewizora.....

mój cały ból polega na tym że chce wiedzieć dlaczego da się zbudować dom za 1500zł/mkw z prawie zerowymi kosztami utrzymania i jest tego kilka/kilkanaście szt. na całej ziemi? A plazmę czy też samochód przed kupnem moge obejrzeć i potestować.

czy jest wam potrzebna ta wiedza..jest gwarancja na dom 30 lat i wieczysta na system klimatyzacyjno grzewczy, grzybków brak, domy sprwadziły sie w Malezji gdy było trzesienie ziemi. ..

Gwarancje na 30lat to wkładam między bajki. Istotne są warunki gwarancji i ew. egzekwowanie jej.

Pozdrawiam wszystkich..chcesz zbudowac taki dom..?i dac sie opomiarowac ok..?nanaszej stronie nie ma ukrytych elementów poza szczególami technologicznymi..zwiazane jest to z ochrona patentowa.. cena jest taka jak na stronie plus Vat na razie jest go 7% co dlaej panstwo wymysli nie wiem.. w chwili obecnej zaczynamy budowe pod warszawa klientka miał juz zakupionego Ytonga i nie robimy przeszkód..policzcie sobie ile kosztuje m2 sciany z robocizna..moze sami jestescie budowlancami i potraficie wybudowc dom chwała wam za to..

czasy sa ciezkie,, staralismy sie dopasowac system i technologie tak by Polacy mogli sobie pozwolic an budowe takiego domu..

Chce wybudowć dom z min. kosztami utrzymania to chyba jasne. Ale nie wierze w te 1500zł netto za dom w stanie developerskim z tym systemem.

Reszta zalezy od was... od kazdego m2 domu postawionego w Polsce musimy dokonywac opłaty licencyjnej.. to nie sa małe pieniadze..

Co potwierdza moje wątpliwości co do tej kwoty

dajemy gwarancje .ze jesli system niezadzaiła dla wsa wstawimy wam grzejniki do domu..a i tak macie korzysć, bo budynek w konstrukcji jest pasywny..
świetne rozwiązanie... To może od razu tak robić i mieć spokój?...

mozna by wymyslac tysiace róznych gwarancj ale to bezcelowe.. jeśli chcesz poznac system po prostu szukaj informacji ,które cie przeknaja, jesli chcesz powazac wieloletnie doswiadczenie na całym swiecie.. zmierz sie z naukowcami którzy sie tym zajmuja..

poprosze o listę zbudowanych budynków na świecie i info o tych naukowcach

zapraszam na konferencje tam przychodza naukowcy zadaja pytania ,, może jeszcze nie budujesz domu ale moze dowiesz sie cos nowego

Jakieś bliższe dane o konferencjach?

rozumiem że lobbing był w całej Europie

Lobbing jest nadal.moj znajomy tez ma technologie na budowe domów pasywnych http://www.baualternative.de jak chciał wprowadzic produkt do polski dziwnie mu dom spłonał..nie wiesz o czym mówisz..

jaki wpływ ma licencja na Klienta i ew. gwarancji?

Liencja w własciwie jej koszt ma znaczenie co do zaistnienia, produktu, koszt o

A Castellum jakieś www ma bo znaleźć nie moge...

szukaj ja znalazłem

Pierwsza plazme mogłes obejrzec na witrynie sklepu.. domy stoja masz kase na wycieczki po swiecie zapraszam..wybiream sie na 3 tygodnie..

Gwarancje na 30lat to wkładam między bajki. Istotne są warunki gwarancji i ew. egzekwowanie jej.

Jakie istotne warunki sa dla ciebie..? jaki znasz sposób egzekwowania . sprawdzony przez ciebie przy budowie domu..?Co by ciebie satysfakcjonowało w takiej gwarancji...?

Chce wybudowć dom z min. kosztami utrzymania to chyba jasne. Ale nie wierze w te 1500zł netto za dom w stanie developerskim z tym systemem.

Rozumie ze niewierzysz ja na dzien dzisiejszy nie moge zagwarantowac na 100% tego 1500zł byłbym nieuczciwy dlatego klient ma wgld do faktór jersli znajdziesz taniej materiał i odpowiada on parametrom to kupimy tam gdzie wskazesz..najpierw robimy wycene ogólna tak bys mógł sie zorientować a potem szczególowa..mały dom wychodzi gorzej niz wiekszy bo sa koszty stałe systemu to chyba rozumiesz..zadzwon do mnie lub ja zadzwonie do ciebie.. rafał lisowicz 516981034.. jesli jestes zainteresowany..

Co potwierdza moje wątpliwości co do tej kwoty

Opłata licencyjna,,_zapominasz ,ze zeby cos zaistniało trzeba zainwestowac..jakos trudno ci jest sobie wyobraziz ,ze moze nadazyła sie okazja kupic dom w systemie isomax za całkim zwykłe pieniadze tylko dlatego ,ze zaczynaja w polsce i musza troche dokładac do tematu.. ty musisz miec wszystko kawa na ławe..!

świetne rozwiązanie... To może od razu tak robić i mieć spokój?...

naprawde jestes ignorantem.. ta gwarancja jest dla takich jak ty...jesli chcesz dom z grzejnikami to go se buduj.. w domu isomax nie ma grzejników i jest komfort cieplny..

poprosze o listę zbudowanych budynków na świecie i info o tych naukowcach

szukaj sobie , jesli chcesz miac taki dom..to woja sprawa jakie rozwiaznia sa dla ciebie dobre..jedz ze mna do Turawy ..koło opola własnie sie tam wybieram z nowymi klientami..chetnie odpowiem na wszelkie twoje pytania w obecnosci osob jeszcze niezdecydowanych do konca..

Jakieś bliższe dane o konferencjach?

obserwuj strone jk jest konferencja sa namiary,, zapraszam Rafał :p

Rozumiem zdenerwowanie dociekliwym klientem lecz odpowiedz Pana jest juz conajmiej mało profesjonalna.

"szukaj ja znalazłem "

"naprawde jestes ignorantem.."

"szukaj sobie "

"obserwuj strone"

Na takie odpowiedzi powinienem się conajmniej obruszyć. Ale nie zrobie tego.

Chętnie pojade i do Turawy i do kilku miejsc w Europie gdzie służbowo bywam. A rozpoczynanie budowania śwaidomości Klientów od naominacji do Nobla itd. i traktowaniu inwestorów jak przygłupów tylko mnie drażni. Co do odczucia o systemie napisałem wcześniej. Technicznie i ekonomicznie nic tak dobrze nie weryfikuje systemu jak praktyczne zastosowanie w więcej niż kilku inwestycjach. I dlatego o nie pytałem.

Kolego co do inwestycji to buduje się już coraz więcej tych domów, sama mam kontakt z ich inwestorami nie wspomnę już o Osiedlu w Żaganiu , o przychodni w Sulejówku....

każdy ma prawo do własnego wyboru to przecież będzie JEGO DOM a nie doradców z forum.

Oczywiście pytać warto a nawet trzeba, ale nie należy wyrażać się o czymś tak agresywnie krytycznie jak się nie poznało tematu : dogłębnie.

Liczą się opinie ludzi , którzy naprawdę mają więdzę na temat budownictwa, odnawialnych źródeł enrgii , fizyki , termodynamiki i tyle .A potem to już czysta kalkulacja ekonomiczna.Dlaczego mam pozostawać przy starej technologii , tylko dlatego ,że tak wszyscy budują od X lat.....to nadal powinniśmy chodzić na 4 łapach i mieszkać na drzewach :) Przyroda jest idealna tylko my nie potrafimy jeszce z niej do końca świadomie i dobrze korzystać !

Wcześniej pisaliśmy o isomaxie w wątku tutaj :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1808459#1808459

masz tam także adres do inwestycji Osiedla Słoneczny Bulwar Żagań

Kolego co do inwestycji to buduje się już coraz więcej tych domów, sama mam kontakt z ich inwestorami nie wspomnę już o Osiedlu w Żaganiu , o przychodni w Sulejówku....

Dlatego pytam o coś więcej niż o tym co jest na stronie www gdzie jest info o tym że "Rozpoczęto budowę domu wielorodzinnego w systemie ISOMAX w Zaganiu", Luxemburg, Much, Sulejówek

Oczywiście pytać warto a nawet trzeba, ale nie należy wyrażać się o czymś tak agresywnie krytycznie jak się nie poznało tematu : dogłębnie.

A czemu tak uważasz że nie zapoznałem sie dogłębnie? Od kiedy można sie wypowiadać?

Liczą się opinie ludzi , którzy naprawdę mają więdzę na temat budownictwa, odnawialnych źródeł enrgii , fizyki , termodynamiki i tyle .A potem to już czysta kalkulacja ekonomiczna.Dlaczego mam pozostawać przy starej technologii , tylko dlatego ,że tak wszyscy budują od X lat.....to nadal powinniśmy chodzić na 4 łapach i mieszkać na drzewach :) Przyroda jest idealna tylko my nie potrafimy jeszce z niej do końca świadomie i dobrze korzystać !

Dla mnie wazne są też opinie użytkowników. Takich betatesterów.

Co do starej technologii to budynki np. gotyckie lub romańskie stoją nadal ;-)