Grzegorz Saczek 14.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Droga NeferZadałem pytania i na moję wątpliwości otrzymałem teksty od isomax w stylu"szukaj ja znalazłem ""naprawde jestes ignorantem..""szukaj sobie ""obserwuj strone" Nadal pytam w czym isomax jest lepszy od zwykłego pasywnego domu zrobionego zgodnie ze sztuką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Droga Nefer Zadałem pytania i na moję wątpliwości otrzymałem teksty od isomax w stylu "szukaj ja znalazłem " "naprawde jestes ignorantem.." "szukaj sobie " "obserwuj strone" Nadal pytam w czym isomax jest lepszy od zwykłego pasywnego domu zrobionego zgodnie ze sztuką? NIc na ten temat nie wiem - czy winna jest temu Joanna ? Czy ona handluje Isomaxem ? Czy takie zachowanie Isomaxu upoważnia kogokolwiek do wyśmiewania dziennika Joanny ? To nie forum GW. Nie rozumiem osobistych tekstów m.dworka. Można rozmawiać merytorycznie - zawsze - można się spierać. Tak najlepiej poznać temat. Ja znam sie na badaniach rynku - nie na budowlance. I dlatego chętnie czytam innych, kórzy są mądrzejsi ode mnie. Osobiste teksty tego typu sa po prostu nie na tym poziomie, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.05.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Takie teksy dostałem od przedstawiciela ISOMAX. Trochę mnie to dziwi zważywszy że piszę że w Polsce na początek nawet muszą do tego dokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.05.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Droga Nefer Zadałem pytania i na moję wątpliwości otrzymałem teksty od isomax w stylu "szukaj ja znalazłem " "naprawde jestes ignorantem.." "szukaj sobie " "obserwuj strone" Nadal pytam w czym isomax jest lepszy od zwykłego pasywnego domu zrobionego zgodnie ze sztuką? NIc na ten temat nie wiem - czy winna jest temu Joanna ? Czy ona handluje Isomaxem ? Czy takie zachowanie Isomaxu upoważnia kogokolwiek do wyśmiewania dziennika Joanny ? Czytaj poproszę ze zrozumieniem. Takie teksy dostaje od kogoś komu niby zależy na sprzedaży tego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Takie teksy dostałem od przedstawiciela ISOMAX. Trochę mnie to dziwi zważywszy że piszę że w Polsce na początek nawet muszą do tego dokładać.Rozumiem. To nieprofesjonalne. Wyśmiewanie dziennika Joanny nie ma z tym związku - prawda ? To jest poniżej pewnego poziomu. Mnie przeszła ochota na rozmowę. Na ten i każdy inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie skomentowalem zadnego tekstu z dziennika joanny skad ta panika? joanna uderzyla do mnei wprost wiec jej odpowiedzialem jej szczerze kiedy widze ze ktos wciska kit to chyba mam prawo to wyrazic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.05.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 To jest poniżej pewnego poziomu. . o i tu sie z toba zgodze trzymajmy sie pewnego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tak - oczywiście. Osobiste wycieczki są niestosowne. Ale w tym wszystkim od początku mam wrażenie że system isomax to tylko mniej lub bardziej składnie poubierany dom pasywny z dużą ilością marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 14.05.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie skomentowalem zadnego tekstu z dziennika joanny skad ta panika? m.dworek napisał: witaj grzegorz wsrod przytomnych wez se obejrzyj dziennik i komentarze joanny, ale sie usmialem - to cos jak sekta? byly amwaye, piramidy a teraz isomyxy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie skomentowalem zadnego tekstu z dziennika joanny skad ta panika? joanna uderzyla do mnei wprost wiec jej odpowiedzialem jej szczerze kiedy widze ze ktos wciska kit to chyba mam prawo to wyrazic? Jasne - każdy może tu napisać wszystko. Ja miałam nadzieję,że akurat Ty możesz wnieść nieco merytoryki - czyli czegoś zupełnie innego niż "czytałem dziennik i komentarze - ale się uśmiałem - (...) jakaś sekta czy co". To nie jest poziom, na którym chciałabym dyskutować. ALe oczywiście nie jestem tu niezbędna - jako laik i sekciarz. I możesz nadal pisać co chcesz :) Czyż nie ? Ominie mnie Twoja wiedza - i poziom GW. Niemniej pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tak - oczywiście. Osobiste wycieczki są niestosowne. Ale w tym wszystkim od początku mam wrażenie że system isomax to tylko mniej lub bardziej składnie poubierany dom pasywny z dużą ilością marketingu. A ja nie twierdzę, że nie. Być może tak jest. Dla mnie to podobnie czarna magia jak dom pasywny czy pompa ciepła - no cóż tak mam, trudno) Dlatego ciekawiło mnie podejście innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tak - oczywiście. Osobiste wycieczki są niestosowne. Ale w tym wszystkim od początku mam wrażenie że system isomax to tylko mniej lub bardziej składnie poubierany dom pasywny z dużą ilością marketingu. A ja nie twierdzę, że nie. Być może tak jest. Dla mnie to podobnie czarna magia jak dom pasywny czy pompa ciepła - no cóż tak mam, trudno) Dlatego ciekawiło mnie podejście innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie skomentowalem zadnego tekstu z dziennika joanny skad ta panika? m.dworek napisał: witaj grzegorz wsrod przytomnych wez se obejrzyj dziennik i komentarze joanny, ale sie usmialem - to cos jak sekta? byly amwaye, piramidy a teraz isomyxy??? no i niby jaki tekst konkretnie skomentowalem? napisalem przeciez wyraznie, ze te dwa topiki tworza jakis taki amwayowy klimat i dalej tak twierdze a ty ze zaraz jakies twoje uczucia itd wez sie wyluzuj jak nie jestes wspolnikiem to sie nie masz czego obawiac ..... po prostu agitowalas jakis tak smiesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tak - oczywiście. Osobiste wycieczki są niestosowne. Ale w tym wszystkim od początku mam wrażenie że system isomax to tylko mniej lub bardziej składnie poubierany dom pasywny z dużą ilością marketingu. A ja nie twierdzę, że nie. Być może tak jest. Dla mnie to podobnie czarna magia jak dom pasywny czy pompa ciepła - no cóż tak mam, trudno) Dlatego ciekawiło mnie podejście innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 No ale teksty z isomaxu typu "Rekuperator systemu ŽISOMAX ma również za zadanie chłodzenie budynku w okresie letnim. Odzyskane ciepło w tym przypadku gromadzone jest w ziemi pod budynkiem tzw. akumulatorze i wpuszczanie do budynku w okresie jesienno-zimowym." Troche przecza ogolnej wiedzy na temat GWC. jakieś objaśnienia dla laika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 No ale teksty z isomaxu typu "Rekuperator systemu ®ISOMAX ma również za zadanie chłodzenie budynku w okresie letnim. Odzyskane ciepło w tym przypadku gromadzone jest w ziemi pod budynkiem tzw. akumulatorze i wpuszczanie do budynku w okresie jesienno-zimowym." Troche przecza ogolnej wiedzy na temat GWC. jakieś objaśnienia dla laika? uzyj funkcji szukaj.... ja znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 No jak to się ma do stabilności temperatury gruntu. Do tego wydajność GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.05.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 jaka stabilnosc? stabilnosc to jest wtedy kiedy jej czlowiek nie zakloca cos mi sie wydaje, ze ty tej "ogolnej" wiedzy tez za dobrze nie przyswoiles raczej martw sie o pojemnosc cieplna grutu i o zrodla ktore by ta glebe doladowywaly i o te slynne zwiekszone straty cieplne - tzw "bariera termiczna" to cos tak jak ta bariera w sklepach- zeby nie bylo zimna czuc to sie marnuje duzo ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mama kazała wyłaczyć kompa i iść spać, podyskutujemy jutrodobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tak - oczywiście. Osobiste wycieczki są niestosowne. Ale w tym wszystkim od początku mam wrażenie że system isomax to tylko mniej lub bardziej składnie poubierany dom pasywny z dużą ilością marketingu. A ja nie twierdzę, że nie. Być może tak jest. Dla mnie to podobnie czarna magia jak dom pasywny czy pompa ciepła - no cóż tak mam, trudno) Dlatego ciekawiło mnie podejście innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts