bisia 05.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Zamierzamy budować dom na działce, przez którą w tej chwili przebiega linia nn, a w miejscu przyszłej kuchni stoi słup. Oczywiście, zamierzamy ten słup i linię przesunąć, aktualnie projekt jej przebudowy "uzgadnia się" w zud. Czy nasz wniosek o pozwolenie na budowę będzie w ogóle rozpatrywany zanim linia zostanie faktycznie przesunięta? Czy musi być zupełnie ten proces przesuwania linii zakończony, czyli odebrany przez ZE? A może wystarczy tylko uzgodniony w ZUD i ZE projekt? Chcemy jak najszybciej rozpocząć budowę i zrównoleglenie procesów przebudowy i uzyskania pozwolenia by nam pomogło. Czy ktoś coś wie w tym temacie? Może jakieś rady, jak to sprawnie załatwić? bisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 05.05.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 u mnie przeszło, jak tylko załączyłem pisemko z energetyki, że kabel zostanie przesunięty (nawet bez projektów, pozwoleń na przekładkę itp. zresztą przekładkę udało im się zrobić na zgłoszenie). aczkolwiek czy tak musi być zawsze i wszędzie to nie gwarantuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 06.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Mam identyczny problem. Tylko słup nie w kuchni tylko w garażu Równocześnie składałam pozwolenie na budowę i uzgadniałam projekt przebudowy z ZUDP. Projekt uzgodniony, pozwolenie wydane z małym ale, mam uzyskać odrębne pozwolenie na przebudowę linii NN. Mój elektryk rozmawiał z jakimś kierownikiem w Starostwie i przybili mi pozolenie prawomocne nie wspominając nic o linii. Termin rozpoczęcia budowy klepnięty, uzgodnienie projektu w zakładzie energetycznym zrobione i zobaczymy co dalej. Jak zawsze czas pokaże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts