Sad Ripper 05.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witajcie, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.05.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 1. Czy musisz cokowliek robić ?2. Jeżeli musisz to:- możesz zarządać zwrotu kasy + odszkodowania ponieważ towar któy kupiłeś nie był pełnowartościowy - zakładam ze działałeś w dobrej wierze- zapłacić haracz państwu - coś ok 50 tys zł i samowola przestanie być samowolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 06.05.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 nie, nie musze, ale chce zmienic kilka rzeczy w tym domu - zmienic pokrycie dachowe i rozstaw okien - wiec niby pozwolenie na budowe jest konieczne - no wlasnie - i co wtedy? Jesli zrobie to bez pozwolenia na budowe, to co? bede musial zdjac dachowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 jeżeli jestes po zakupie to dobry moment do zalegalizowania tego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 06.05.2007 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 a jesli mogte jeszcze pomeczyc - to jak powinna wygladac droga legalizacji czegos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 07.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 niestety nie wiem ale może poszukać w google lub zapytaj się telefonicznie w urzędzie (nie podając adresu) )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 07.05.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Zalegalizowac samowolkę można u Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.W skrócie - zaplacisz opłatę legalizacyjną, zrobisz projekt budowlany itp. Skoro juz planujesz wymianę pokrycia dachowego i rozstawu okien, to czy nie lepiej spróbowac "dorysować" w projekcie zmiany które już zostały wykonane 15 lat temu?? Raczej nikt nie przyjdzie sprawdzać przed wydaniem pozwolenia na budowę, jaki masz tsan budynku.Reszta to już kwestia ustaleń z wykonawcą projektu budowlnaego i kierownikiem budowy, który będzie musiał dokonać stosownych wpisów w dzienniku budowy. Moze nie bedzie to do końca zogdne z prawem, ale na pewno tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 07.05.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja również miałam identyczny przypadek i zrobiłam tak jak doradza Ci Łukasz_K. U mnie samowolą była prawie połowa domu... Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts