Pulchrak 05.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Wybrałam projekt, który mi najbardziej odpowiada - delikatny w wersji z podwójnym garażem.Chcę wprowadzić kilka zmian. Wiem, że te zmiany musi nanieść architekt. Ale jak to dokładnie wygląda - na moim projekcie wkreśli czerwonym pisakiem przesunietą ścianę i powiększone okna? Czy powinien wykonać dodatkowe rysunki, które jako aneks załączy sie do projektu?Jak technicznie wygląda taki zmieniony projekt? Chciałabym to wiedziec jeszcze przed rozmową z architektem żeby wiedzieć czego od niego oczekiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.05.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Jezeli to tylko ścianki działowe i powiększenie okien to nie musisz nanosić tych zmian do projektu ponieważ moze to zrobić kierownik budowy w trakcie prac. Musisz jednak zaadpotować budynek do warunków zabudowy i przedstawić plan zagospodarowania działki. U mnie całość robił architekt. PSrysunki i zmiany robi architekt i nanosi zmiany na projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulchrak 06.05.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ściany nie są działowe. Co więcej - ich przesunięcie będzie widoczne na zewnątrz budynku i wobec tego zmiany muszą sie pojawić przed złożeniem projektu do pozwolenia.Chciałabym tylko wiedzieć czy architekt wykonuje nowe rysunki z naniesionymi zmianami, dołącza do projektu jako aneks rysunki z naniesionymi zmianami czy też kreśli w oryginalnym egzemplarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.05.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 u mnie architekt nanosił zmiany bezpośrdenio na projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts