agnieszkakusi 06.05.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No i zaczyna się wykończeniówka...w łazience chcemy dać płytki w dwóch różnych odcieniach podzielone ozdobnym paskiem. No i mam problem jak to rozdzielić. Płytki będą na wys.ok. 2,10m. W jednej łazience są wysokie na 35cm, a w drugiej na 25 cm.Między nimi pasek ok. 8 cm. W pierwszej łazience wychodzi 6 płytek plus pasek, w drugiej 8.Jak to podzielić? Na pół czy z dołu lub góry mamy dać więcej?Nie wiem czy nie namieszałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.05.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ja mam plytki wysokie 35 cm na 25 cm. Od gory mam 3 plytki jasne, potem pasek 8 cm, 2 plytki ciemne i 3 ciemna jest przycieta od podlogi i ma wysokosc 30 cm. Wychodzi tak, ze plytek ciemnych jest troche mniej przez to, ze sie nie zmiescily i musielismy przyciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 07.05.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja jestem na etapie rysowania sposobu ułlożenia kafli. Prawdę mówiąc trochę opatrzył mi się sposób dzielenia poziomy. U mnie będą dekory ułożone pionowo w dół, i dzielenie też będzie pionowe. Najpierw jasne , na ich tle lustro. potem dekor i ciemniejsze, tam szafka wiklinowa, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 07.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witaj, Ja sobie najpierw rozrysowałam i mam 3 rzędy ciemnych,dwa rzędy na przemian jasny-ciemny i do góry jasne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 09.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ja całą łazienkę rozrysowywałam kilka razy, każdą ścianę osobno. Fachowiec ułożył dokładnie tak jak na rysunku, wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.05.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Rysując rozmieszczenie poszczególnych płytek brałam pod uwagę, gdzie ewentualnie skupia się wzrok osoby wchodzącej do danego pomieszczenia...Kilka razy wyrysowywałam każdą ze ścian...aż do skutku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.05.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Też radzę, żebyś spróbowała sobie to rozrysować. Najpierw orientacyjnie kolorami, potem na papierze milimetrowym. Wtedy też będziesz wiedziała jak rozmieścić płytki, żeby było jak najmniej cięć (np. ściana kończy się połową płytki - nie każdy glazurnik ma wyczucie, jak nie powiesz to przyklei jak mu będzie wygodniej).No i poogladaj jakieś aranżacje - np. na stronie producenta. Będziesz wiedziała co Ci się podoba, a co nie.Mam zupełnie inaczej podzielone, więc tylko linka zapodam:http://images20.fotosik.pl/329/222962e710bc9368.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts