grzegorz2 29.06.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 pyrka: FWK są produkowane od ponad 30 lat. A wiesz co dzieje się po 30 latach na pełnym deskowaniu i papie? A co się dzieje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 29.06.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Radex może wie , ale nie powie ,bo nie stosował. Każdy kto użytkował papę przez wiele lat wie , że na skutek zmian temperatury latem płynie a zimą twardnieje i pęka. Każdy dach kryty papą powinien być po zimie sprawdzony i uszczelniony. a po kilkunastu latach ( zależy od jakości i rodzaju papy) trzeba papę wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 30.06.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Hmmm... A jak to sobie wyobrażasz? Przecież to wymaga zdjęcia dachówki...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 30.06.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 jeszcze nie widzialem zeby ktos to robil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.06.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Pyrka chyba co kilka lat wymienia całe pokrycie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G-agatek 30.06.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Jeżeli kupowac folię wysokoparoprzepuszczalną, to przede wszystkim, oprócz paroprzepuszczalności, nalezy zwrócić uwagę na to ile wody "przepuszcza w drugą stronę - czyli do środka", wytrzymałośc folii na rozerwanie przy gwoździu (moim zdaniem to bardzo ważne, bo na dachu folia jest gwoździami podziurawiona jak sitko) i jak jest "rozciągliwa". Kupić taką, która ma te paramerty jak najlepsze. Nawiązując do wypowiedzi pyrki - ja tez spotkałam z tym, że producenci badają swoje produkty w ekstremalnych warunkach i potem wychodzą im taaakie wspaniałe paramerty produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.06.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Jeśli mam dach pokryty papą, to niestety tak właśnie robię. Uszczelniam nie rzadziej jak co drugą wiosnę a najpóźniej po 20 latach wymieniam. Ale dachówki na niej nie ma , więc nie ma co zdejmować. Jak leży pod dachówką to trwałośc będzie dłuższa , bo nie jest ona wtedy narażona na bezpośrednie intensywne opady atmosferyczne a jedynie na ewentualne skropliny i wilgoć zawartą w powietrzu, która w porze deszczowej jest wyższa od 100% (przesycona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Może wrócimy do tematu podstawowego?Jaka folia: mam dwie oferty (obie 1300 g/....):Corotop (prod. ???) po 3.6 /mStrotex po 4.2/mDivoroll Pro po ok. 4/m co wybrać - a może coś innego? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 01.07.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Gość u góry to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 01.07.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 My kładziemy folię wysokoparoprzepuszczalną firmy Corotop .. typ ExtraNam odpowiada. na stronach tej firmy dowiedzieliśmy się że można ocieplenie poddasza położyć na styk z tą folią, ...........ale my na zimne dmuchamy i zrobimy przerwę pomiędzy ociepleniem a folią Corotop Extra.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 01.07.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 A po ile kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 01.07.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Jeej w sumie niedawno kupowaliśmy ale już niepamietam.Na dach o pow. 211 m2 kupiliśmy 3 rolki (w rolce jest 75 m2 - chyba) (sorki ale już się gubię tyle materiału się kupiło upsss) za kwotę ok 800 - 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 02.07.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Folię układa się na zakład, więc te trzy rolki mogą nie wystarczyć a jak są jakieś skosy na dachu to na pewno trzeba będzie dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G-agatek 02.07.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Wszystkie folie mające min. 1300 g/m2.24h paroprzepuszczalności maja tę zaletę, że ocieplenie może dotykać folii - szczególnie przydatne jest to na poddaszach uzytkowych. Zajrzałam na strony internetowe- Strotex V wypada nieco lepiej niz Corotop, ale gorzej niż Corotop Extra.Divoroll-a Pro nie mam pod ręką danych technicznych, ale jutro w firmie znajdę. Z doświadczenia wiem, że ilość folii na dach średnio połamany = powierzchnia dachu x 1,3 (mniej więcej - zalezy od dachu- jeżeli będzie będzie dużo koszy to zużycie może być nawet większe, dla dachów .dwuspadowych jest mniejsze - nawet pow. dachu x 1,15 wystarczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 03.07.2003 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Może Ktoś wie, jak zakleić dużą poszarpaną dziurę w folii wstepnego krycia. Tzw. "spece" od dachu udawali, że tej dziury nie ma i zostawili. Dach był robiony 5 lat temu i muszę to wreszcie naprawić. Prosze o radę. Teraz będę robić ocieplenie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.07.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Wycinasz łatę i naklejasz taśmą wokół dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 03.07.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Bartt, dziękuję za odpowiedż,prosta sprawa z ta dziurą, wstyd mi .A myślałam, że nie jestem przysłowiową blondynką. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 04.07.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 A co wiecie na temat folii Antivil?Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts