scooby 06.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Problem wielki mam:( Na mojej dzialce stoi dom a do niego przyłącze 2 fazowe nadpoietrzne.Obok bede budował drugi podpisałem juz umowe z energetyka p zrobienie przyłacza trzy fazowego i zrobia to tak ze wymienam kabel na 3 fazowy.ja głupi mowilem dbrze dobrze a teraz same pytania mam.Jak ja sie połącze z nowym domem?CZy w starym domu bede mial nowy licznik? wsumie tam 3 fazy nie potrzebuje .i co bedzie jak za kilka lat jak wybuduje juz ten nowy dom i bede chiał wyburzyc stary a łacze energetyczne bedzie dopiete góra w sciane do tego budynku:| co mam teraz zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.06.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Obok bede budował drugi podpisałem juz umowe z energetyka p zrobienie przyłacza trzy fazowego i zrobia to tak ze wymienam kabel na 3 fazowy. ja głupi mowilem dbrze dobrze a teraz same pytania mam. Jak ja sie połącze z nowym domem? Zlikwiduj przyłącze stare, a stary budynek zasil kablem z nowego przyłącz, takim "przedłużaczem" CZy w starym domu bede mial nowy licznik? wsumie tam 3 fazy nie potrzebuje . A po co? Licznik 3-fazowy (rozdzielnię) usytuuj w nowym obiekcie. A jak nie można, to przecież energetyka umieszcza teraz licznik w płocie. i co bedzie jak za kilka lat jak wybuduje juz ten nowy dom i bede chiał wyburzyc stary wtedy spokojnie stary wyburzysz Zlikwiduj przy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.06.2007 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedz, chociaz ktos mi odpowiedzial, a ja juz postanowilem, robie nowe przyloncze, skrzynka w plocie i kabel ziemia...i jak bedzie nowe i nowy dom to likwiduje stare nadpowietrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedz, chociaz ktos mi odpowiedzial, No bo kochany umieściłeś swój problem trochę nie w tym dziale. Gdybyś zajrzał do "najczęściej zadawane pytania" i zajrzał w wątek elektryczny, to w ciągu dnia mia;byś kilka odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.06.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 oki dzieki, nastepnym razem sie postaram, pokic oo czekam 3 tyg jak przysla umowe do podpisania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts