Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Problem wielki mam:( Na mojej dzialce stoi dom a do niego przyłącze 2 fazowe nadpoietrzne.

Obok bede budował drugi podpisałem juz umowe z energetyka p zrobienie przyłacza trzy fazowego i zrobia to tak ze wymienam kabel na 3 fazowy.

ja głupi mowilem dbrze dobrze a teraz same pytania mam.

Jak ja sie połącze z nowym domem?

CZy w starym domu bede mial nowy licznik? wsumie tam 3 fazy nie potrzebuje .

i co bedzie jak za kilka lat jak wybuduje juz ten nowy dom i bede chiał wyburzyc stary a łacze energetyczne bedzie dopiete góra w sciane do tego budynku:| co mam teraz zrobic.

https://forum.murator.pl/topic/78285-przy%C5%82acze-energetyczne-do-starego-domu-nadpowietrzne/

• 1 month później...

Obok bede budował drugi podpisałem juz umowe z energetyka p zrobienie przyłacza trzy fazowego i zrobia to tak ze wymienam kabel na 3 fazowy.

ja głupi mowilem dbrze dobrze a teraz same pytania mam.

Jak ja sie połącze z nowym domem?

Zlikwiduj przyłącze stare, a stary budynek zasil kablem z nowego przyłącz, takim "przedłużaczem"

CZy w starym domu bede mial nowy licznik? wsumie tam 3 fazy nie potrzebuje .

A po co? Licznik 3-fazowy (rozdzielnię) usytuuj w nowym obiekcie. A jak nie można, to przecież energetyka umieszcza teraz licznik w płocie.

i co bedzie jak za kilka lat jak wybuduje juz ten nowy dom i bede chiał wyburzyc stary

wtedy spokojnie stary wyburzysz

Zlikwiduj przy

dzieki za odpowiedz, chociaz ktos mi odpowiedzial, a ja juz postanowilem, robie nowe przyloncze, skrzynka w plocie i kabel ziemia...i jak bedzie nowe i nowy dom to likwiduje stare nadpowietrzne...
dzieki za odpowiedz, chociaz ktos mi odpowiedzial,

No bo kochany umieściłeś swój problem trochę nie w tym dziale. Gdybyś zajrzał do "najczęściej zadawane pytania" i zajrzał w wątek elektryczny, to w ciągu dnia mia;byś kilka odpowiedzi.