Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena Lublin

Recommended Posts

My też budujemy pod Lublinem. Dom mniejszy, bo powierzchni użytkowej ma 165 m plus garaż 30 m ,ale za postawienie domu w stanie surowym otwartym płacimy 20000 i wchodzą w to też fundamenty. Jeśli bardzo wam się nie spieszy to radzę poszukać konkurencyjnej oferty. My pierwszą ofertę mieliśmy za 55000. teraz majster z polecenia, szybki, solidny, tylko bardzo zapracowany :-?

Witam

Ja też będę sie budować pod Lublinem i Wasze posty troche mnie pocieszyły (tylko trochę...).

Prawdę mówiąc myślałam, że ceny poszły w górę dużo bardziej, tylko mnie pewnie i tak obejmą dużo większe podwyżki jak już zacznę budowę.

Myślałam, że cena robocizny to drugie tyle co za mateirały?

Chcę postawić 120-150 m2 co mnie wynisie wg kosztorysów domów gotowych jakieś 150 tys za same materiały stan surowy zamknięty, a do tego robocizna myślałam, że drugie tyle. Tylko skąd wówczas wziąść na instalacje i wykończenie jak nie jest sie milionerem?

Błagam podajcie namiaty na tego fachowca solidnego i niedrogiego, może nawet na priv:o)

Ja i tak zacznę budowę najwczesniej pod koniec lata lub na jesieni (a może na wiosnę w następnym roku - najczarniejsza wersja), to Wam nie będzie kolidować...:o)

A ile wyniosły Was materiały na Wasze wymarzone cztery ściany?

pozdrawiam

Anna LT