miqś 07.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam. Może ktoś z użytkowników fex-a podzieli się z nami swoją opinią na temat tego kotła?Reklam przeczytałem wiele,interesuje mnie ,jak sprawuje się w "praniu" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksa 07.05.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 witamkociołek nie jest zły to jest dolno-palny potrzebny jest komin o przekroju 400 cm2 i dobre paliwwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 07.05.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dzięki. Już traciłem nadzieję ,że ktoś się odezwie. Tak mało użytkowników ? Ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja mam jakieś 4 lata - teraz wybrałbym hybrydę (w związku z kijowym opałem) - aha wrzuć temt w wyszukiwarkę. Mało nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71737&highlight=fex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 ja w końcu zdecydowałem się na zakup kociołka FEX - PLUS 30H z hybrydą.Wpłaciłem zaliczkę, a odbiór w póżniejszym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 08.05.2007 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzięki: Mały,Janussz,VIP Jacek. Przyznam szczerze,że od jakiegoś czasu przeglądam forum,a podnoszenie tego tematu jest szukaniem nowych wrażeń i rozwianie wątpliwości. Stary kocioł padł [niech mu huta lekką będzie] i myślałem ,że to mój największy problem.Muszę przecież TYLKO kupić nowy .No i ja naiwny wpisałem w wyszukiwarkę słowo kocioł. Pogooglało ,pogooglało no i się zaczęło .QWA ,skąd tego tyle?Myślę sobie ,to nic,żonę sobie wybrałem,to i z tym sobie poradzę .Porównywałem wszystko.Wnętrze i powłokę zewnętrzną [makijaż?]. Nawet w kilku przypadkach umówiłem sie na ,znaczy wybrałem sie, obejrzeć towar. Porównywałem,porównywałem i wybrałem .Chcę mieć FEX,a. Później dopadły mnie wątpliwości,czy aby dobrze wybrałem? Oczywiście wątpliwości dotyczą wyboru kotła [to na wypadek ,gdyby żona przypadkiem przeczytała]. Czy dobrze się sprawuje?czy jest posłuszny? Jestem wdzięczny za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 08.05.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 migś poszukaj postów rafałka,seboo gugus i Henika, oni użytkują te kociołki już jakiś czas.Poza tym wpisz w wyszukiwarkę FEX, to powinno Ci się pojawić trochę tematów.Ja też miałem dylemat jaki kocioł wybrać. Nie chciałem nastawiać się na jeden rodzaj paliwa, w tym kociołku można palić prawie wszystkim. No i jest z dolnym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 09.05.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dzięki VIP Jacek. Zaczynam sie zagłębiać w podaną przez Ciebie lekturę. Mam jeszcze jedno pytanie [na razie] ;jesteś pewien ,że dokonałeś właściwego wyboru? Pozdrawiam wątpić rzecz lucka? tylko co na to Lucek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 09.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 kociołka szukałem dosyć długo, zbierałem różne opinie i pytałem użytkowników tych kociołków. Wszyscy byli zadowoleni.Powtarzam, szukałem kotła w który można palić prawie wszystkim i z dolnym spalaniem. Nie chciałem uzależniać się od jednego rodzaju paliwa jak np. miałowce i eko-groszek.Przychodzi taki moment, że trzeba w końcu sie na coś zdecydować. Ja zdecydowałem sie na FEX.Sam musisz wybrać. Nikt za Ciebie tej decyzji nie podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 09.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Posiadam taki kociołek trzy sezony. Jestem bardzo zadowolony (nadal). Pewnie lepszy jest gaz, ale ja w miejscu które wybrałem nie mam na to widoków. A i przy mojej energożernej chałupie poszedł bym z torbami Jak wielokrotnie pisałem, wybrałem FEXa ze względu na możliwość stosowania różnego rodzaju paliwa. Taki kraj i takie możliwości przewidywania cen. Ostatnio modny zrobił się eko groszek i ceny poszły w powietrze. Kominki podkręciły cenę drewna. W FEXsie możesz palić różne rodzaje paliwa stałego. Dla mnie luksusem jest jego stałopalność. Ja rozpalam na początku sezonu i palę bez wygaszania do końca. Czyszczę kocioł niezgodnie z przepisami BHP Oczywiście zależnie od warunków pogodowych, stosuję odpowiedni opał. A bywało w czasie mrozów, że nie było nikogo w domu i 14 godzin. Wracaliśmy do ciepłego mieszkania. Miałem zimą jedną awarię sterownika, pomimo tego w domu nie było zimno. Przy odpowiedniej regulacji kociołek dał sobie radę. Podstawą zadowolenia jest dobry komin i SUCHE paliwo. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 10.05.2007 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Heniek ,VIP Jacek dzięki za szczere odpowiedzi. U mnie ,tak jak u Ciebie Jacku, będzie to FEX - PLUS 30 z hybrydą. Hybryda ze względu na komin [chyba że zrobię"portki"].Jak długo masz czekać na dostawę?Czy zamawiałeś u producenta,czy u pośrednika[na moim terenie takiego brak]? Jaka jest bieżąca cena? Heniek,co to znaczy ,że czyścisz niezgodnie z BHP ?Wchodzisz do środka ,czy po prostu nie wygaszasz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 10.05.2007 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 "Portki" czy hybryda ? Oto jest pytanie Wiem ,że było ,ale nie znalazłem wypowiedzi tych, którzy wykonali"portki".Czy w ich przypadku dało to efekt zamierzony? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 10.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Heniek,co to znaczy ,że czyścisz niezgodnie z BHP ?Wchodzisz do środka ,czy po prostu nie wygaszasz? Pozdrawiam No bez przesady. Do środka się nie mieszczę . Komorę czyszczę ogniem (przepalam przez jakiś czas - najlepiej węglem), a czyszcząc tyną komorę nie wygaszam kotła - przyduszam tylko żeby nie było płomienia. Wygasić całkowicie tego drania to nie jest takie proste Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 10.05.2007 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ciężko wygasić? O,to była miła odmiana [mój obecny kociołek nie ma z tym problemu ,robi mi to często] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlomac 10.05.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Śledzę opinie o FEX-ach od dłuższego czasu, też zdecydowałem się na ten piec, czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie kupić FEX-80H z automatycznym palaczem woj. zachodniopomorskie Tuczno k. Wałcza.Najlepiej prosiłbym o kontakt osobę ktra profesjonalnie przeanalizuje ze mną zapotrzebowanie mojego domu na ciepło, może znajdzie się ktoś kto posiada już zainstalowany taki piec nieopodal ( może być okolice Poznania)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miqś 10.05.2007 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ponawiam pytanie ,"portki czy hybryda"? Nikt nie ma portek? Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.09.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 odświeżam wątek Jestem na etapie wykonywania instalacji grzewczej z kotłem FEX-30H. Stoję także przed wyborem ogrzewacza-wymiennika na cwu. Biorę pod uwagę dwa wymienniki firmy Biawar: 1. W-E 140.24 Plus wymiennik dwupłaszczowy 140 litrów z grzałką cena brutto- 850 zł. 2. OW - E 150.7 wężownica spiralna + grzałka ceramiczna 150 litrów cena brutto- 1600 zł. Nie wiem na który się zdecydować? Rodzina 4 osobowa, dwie łazienki, dwa prysznice i wanna. Skłaniam się ku tańszemu, bo myślę, że nie warto przepłacać i że powinno wystarczyć mi ciepłej wody. Co o tym myślicie? Jak grzejecie cwu latem? Przepalacie w kociołkach, czy elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts