Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Balustrady na balkon

Andziulka.k

Recommended Posts

Szukam inspiracji na zabudowaną (nie ażurową) balustradę na balkon... Zewsząd jesteśmy otoczeni sąsiadami i chciałabym się troszkę że tak powiem odizolowac ;):).

Zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem...

http://robelit.pl/balustrady,System%20balustrad%20Lightline,271.html

Z góry dziękuję za wszystkie pomysły :)

• 3 months później...

Mnie też interesuje ten temat.

Nie możemy się zdecydowac, jakie barierki wybrać, żeby mieć trochę dyskrecji... Również zastanawialiśmy się nad tymi z linka wyżej :) Czy ktoś ma takie i mógby się pochwalić fotkami? :wink:

Mam wątpkiwości, czy będzie nam to pasowało do elewacji, która ma być w ciepłym, jasnym kolorze, brązowego dachu i brązowych okien :roll:

a plyta osb otynkowana identycznie jak elewacja ?

No nie wiem, może... zobaczymy :roll:

Mój tata, który lubuje się w różnych wynalazkach, rzucił wczoraj swój pomysł w postaci rysunku technicznego. Może coś z tego będzie :lol: Jeśli pomysł wypali, to barierki będązbliżone do tych z linka (Robelit), tylko nie takie "kosmiczne" ;)

A ja przyznam, że na początku chcialam balustrady kute, albo drewniane krzyżowe, ale zobaczyłam te oto balustrady - i sa piękne. Ciekawa jestem tylko jak z wytrzymałościa i czy są trudne w utrzymaniu czystości. Nie podoba mi się jak na pełnych balustradach po deszczu pojawiają się ciemne zaciekające strugi z pyłu znajdującego się na balustradzie. Ale muszę doczytać.

Moim zdaniem sa super - i wcale nie takie drogie.