Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze APS 52

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teść nam zamawiał kominy i nie wiem w końcu jakie będą jak się dowiem to dam znać, a z IBF odwlekali z tygodnia na tydzień ale mówili że to kwestia kilku dni więc pewnie byśmy się doczekali, ale teść znalazł inne tańsze o tysiaka więc trochę zaoszczędzimy. Zaliczkę tamci już oddali.

• 2 weeks później...

Cena jeszcze zależy od wielkości moje mają 110x70 i od drewna z jakiego są wykonane, w Castoramie też widziałam podobne za 330 ale nam je odradzili. A gdzie twoje były kupione?

Ps. Właśnie widziałam twoje schody strychowe i to są te ze standardowym ociepleniem czyli 26 cm a moję są 2x grubsze 44cm a w moim przypadku to było ważne bo góra bedzie nie użytkowa i nie ogrzewana.

Cena jeszcze zależy od wielkości moje mają 110x70 i od drewna z jakiego są wykonane, w Castoramie też widziałam podobne za 330 ale nam je odradzili. A gdzie twoje były kupione?

Ps. Właśnie widziałam twoje schody strychowe i to są te ze standardowym ociepleniem czyli 26 cm a moję są 2x grubsze 44cm a w moim przypadku to było ważne bo góra bedzie nie użytkowa i nie ogrzewana.

No właśnie te schody ładniusie. U mnie też strych nieużytkowy. Może dasz Anaor namiar na te schody. Zważywszt że tak strasznie daleko z Pozka do Ciebie nie ma może warto poszukać.

http://www.allegro.pl/item220381715_schody_strychowe_termo_110_x_70.html

To jest link, od nich brałam schody tylko tu są zaprezentowane TERMO a moje są EXSTRA ale posiadają wszystkie w sprzedaży. Pozdrawiam

Dzięki za namiar, zan;azłam po właściwościach twojego obrazka producenta tych schodów - są z Raciboża i maja handlowców w całej Polsce

witam sasiadke z grupy lubuskiej :)

mam pytanie nie budujecie sie gdzies w poblizu Kłodawy, bo na jednym zdjeciu widac żołty domek, ktory widze jadac do Gorzowa

a moze to tylko zbieg okolicznosci :)

zawsze mi sie ten domek podobał :)

Tak było w czwartek 12 lipca, już można było pochodzić po pokojach:

http://images23.fotosik.pl/26/a97d5bb6fd7fa8d7med.jpg

Tak ta ekipa od więźby mi też się podobała gorsza sprawa była z poprzednią ekipą- do każdego etapu mamy kogoś innego, z tym że murarze za 2 miesiące wzieli 16tyś i to do podziału na 5 ludzi a cieśle za 3 dni 6700zł na 4 ludzi. Także murarze na osobę za 1 miesiąc zarobili po 1600 a cieśle mieli tyle za 3 dni, czyli wniosek jaka praca taka płaca.

To już nawet nie chodzi tylko o szybkość ale o jakość, od więźby to robili wszystko z taką precyzją wszystko szło im tak zwinnie nie mieli żadnych wątpliwości i pytań, i chociaż my nie musieliśmy się stresować, a przy murarzach to ile stresu oni mnie kosztowli, wszystko trzeba było im tłumaczyć, czasami lepiej dać komuś więcej ale wiesz że będzie zrobione dobrze. Ciekawe jacy będą dekarze ci już raczej nie są z wyższej pułki.