Anoleiz 09.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 to mamy podobnie mimo że trują wszędzie dookoła, alergie plenią, stonkę zrzucają... a nie stonka to inna bajka to ja też mam zamiar na przekór dożyć sędziwego wieku, w domu przy kominku bedę sobie siedzieć i szatańsko chichotać z faktu że się nie dałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.05.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zdrowie ważniejsze od wygody. A co? Naczytałeś się, że jedzenie z mikrofali jest napromieniowane? Czy może jakieś inne bzdury? sprawdziliśmy z mężem specjalnym urządzeniem do pomiarów, fale były tak samo silne przy samej mikrofali co i 3 metry dalej trochę mnie to przeraziło A co to za urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 to mamy podobnie mimo że trują wszędzie dookoła, alergie plenią, stonkę zrzucają... a nie stonka to inna bajka to ja też mam zamiar na przekór dożyć sędziwego wieku, w domu przy kominku bedę sobie siedzieć i szatańsko chichotać z faktu że się nie dałam No wlasnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.05.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kuchnia mikrofalowa jest dla mnie niezastąpiona. Służy nam do podgrzewania rano mleka, do rozmrażania pieczywa na śniadanie ( mamy mikrofalę z piekarnikiem i dzięki temu pieczywo wychodzi chrupkie i świeże z piekarni ), mięsa na obiad, robienia popcornu. Można w nie szybko podgrzać obiad itp...Nie rozumiem dlaczego przygotowywanie w niej posiłków miałoby być niezdrowe... To już raczej podsmażanie i odsmażanie na patelni nie służy zdrowiu... A jeśli chodzi o same fale...nikt chyba nie wkłada głowy do środka przy włączonej mikrofali ...Być może jakaś część fal dociera na kilka mm poza drzwiczkami...i tyle... Jak zwykle...należy zachować zdrowy rozsądek...i nie wikłać się w dyrdymały wyssane z palca...Inaczej można wpaść w obłęd...niezdrowa woda, szkodliwe promieniowanie, wszechogarniające drobnoustroje, alergeny, hałas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 o właśnie to ja upiekę swoją pieczeń w tej mikrofali, jak robisz popcorn w mikrofali? bo mój mąż próbował różnych sposobów domowych, włącznie ze nadtopieniem pojemnika platykowego i nic satysfakcjonującego nie wymyślił jakis patent, czy gotowiec może? pozdrawiam długofalowo lub micro jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja popcorna robie na patelni - mam taka duza, wysoka z przykrywka. Nalewam troche oleju i dobrze podgrzewam, potem na to kukurydze i czekam az zacznie strzelac. Czasami potrzasam patelnia aby sie nie przypalalo - aby sie przemieszalo. Potem jak juz wszystko jest gotowe sole i juz jest.... I jest dobrze. Prymitywna metoda co prawda, ale dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 no właśnie na patelni też robię, ale w mikrofali nie mam pojęcia jak i jeszcze zwykle solę od razu na patelni olej... i mieszam często... super wychodzą i od razu słone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Służy nam do ... robienia popcornu. mogłabyś przybliżyć trochę temat? ale że jak w tej mikrofali ten popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 10.05.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Hej dzięwczęta Aby zrobić popcorn w mikrofali należy kupić taki już specjalnie pakowany (płaskie opakowania, znajdziecie na dziale chrupek, nasion itp.). Kosztuje ok. 2 zł, wkładamy w opakowaniu do mikrofali na 3-4 min. popstryka i gotowe! Jest super: cieplutki i pachnie jak w kinie (nie czuć tego tłuszczu) W dodatku są dostępne w różnych smakach: oczywiście solony, masłowy, paprykowy... Polecam! To nasz niedawne odkrycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 no właśnie o to mi chodziło ja do tej pory na taki pakowany nie trafiłam... muszę poszukać albo mężowi podpowiedzieć bo jak pisałam próbował domowymi sposobami i ani rusz dobry wychodził, ale w szklanym naczyniu niewiele sie go robi bo na dwa razy zbyt dużo niewypałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a nie znacie może jakiegoś domowego sposobu na to? jakieś torebki nie drogie, ewentualnie jaki rodzaj pojemnika na popcorn żeby w mikrofali robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 10.05.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Te torebki są do dostania we wszystkich supermarketach: Tesco i takie tam A ostatnio nawet w Biedronce "rzucili" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a te torebki Na popcorn czy Z popcornem? te np. w biedronce? Łomatko 100 post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 10.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Z popcornem Takie płaskie opakowanie wielkości dłoni. Wewnątrz jest popcorn zapakowany w taką szarą, płaską (na razie ) torebeczkę, którą umieszczamy w mikrofali. Paf, paf i gotowe! Wysypać z torebki już gotowy popcorn Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.05.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dzięki poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 25.05.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Tez lubię pocorn, ale wykonany w tradycyjny sposób .pomimo, ze w mikrofali jest szybciej i wygodniej ,jak mozna poczytać powyżej . Zdanie nie zmienię co do nowoczesności urżądzenia Nigdy nie kupię Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 25.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja treż uwielbiam popcorn ale w kinie Najbardziej lubię maślany, (masłowy, z masłem ) A mikrofali od czasu do czasu używam, bo przecież od czegoś muszę kiedyś umrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts