adamaria 07.05.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam! Mam pytanko do forumowiczów, na temat kolejności wykańczania wnętrza waszych domków. Co najpierw malowanie (czy tam tapetowanie ścian), czy też pierwsze podłogi, czy może drzwi wewnętrzne? Może komuś pytanie wydać sie śmieszne, ale tak sie złożyło, że mój wymarzony domek muszę wykańczać sama, więc szukam pomocy. W ogóle żałuję, że dopiero teraz tu trafiłam. Proszę podpowiedzcie, jak to robiliście u siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 07.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja u siebie robię tak:1. glazura w łazienkach2. płytki w holu3. kominek4. w międzyczasie gładzie5. parapety5. malowanie - pierwsza warstwa6. parkiety - układanie, schody7. drzwi wewnętrzne8. parkiety cyklinowanie i lakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 08.05.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Wielkie dzięki. Chodziło mi głównie o te drzwi wewn. ale widzę, że u Ciebie to prawie na samym końcu. Ja już gładzie mam i parapety też, kominek sie robi, więc pomyślę teraz o podłogach i malowaniu.Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys123 12.03.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witaj a jakie podłogi masz zamiar zakładać, będą cyklinowane czy cos gotowego, chodzi kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Myślę że od maja 2007 r. adamaria już zdążyła podłogi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys123 13.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 no chiba zrobiła ale nic nie pisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 13.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 My robiliśmy na dole najpierw parkiety, a potem drzwi (bez progów) z ościeżnicami drewnianymi tzw regulowanymi, a na górze w odwrotnej kolejności (ze względu na stopniowy przypływ gotówki ) i chyba ta druga opcja jest lepsza. Dla parkieciarza więcej roboty, ale drzwi stabilniejsze. Adamarii moja wypowiedź już chyba nie posłuży, ale może inni skorzystają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts