Gość 25.06.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Czy zatrudniacie ludzi zza Buga? Do jakich prac? Jakie macie doświadczenia? Ja tak ......... z ciekawości. Ja osobiście biorę ich tylko do ciężkiej roboty "precyzyjnej" typu kopanie , noszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 25.06.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Byłem na budowie, gdzie Ukraińcy wymurowli cały dom: od fundamentów po dach (deskowanie) i muszę przyznać, że w niektórych miejscach zrobili lepiej niż moi (np. wyrównanie stropu po wylaniu betonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 25.06.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Osobiście kilka razy miałem ochotę zatrudnić, np. do kopania fundamentów, załadunku i wyładunku więźby,itp. , ale jakoś się wszyscy z rodziny bali, bo działka na uboczu i mogłoby coś potem ginąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.06.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Witam. Jeśli pewni i sprawdzeni to polecam. Ja miałem takich. Robią wszystko i z doskonałą jakością. Fundamenty, murują, kleją, więźby stawiają, dachy kryją wylewki robią. Trzeba im tylko zapewnić noclegi. Pracują od 5:00 do 21:00 i biorą połowę tego co nasi.Ale: ryzyko (w przypadku wypadku jesteś udupiony), jeszcze raz ryzyko (zatrudnianie na czarno obcokrajowców), no i naszą gospodarkę okradasz...Sam zdecyduj.Powodzenia. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 26.06.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 ArtMedia - na czym polegają problemy w przypadku wypadku - czy możesz nieco rozwinąć problem. Wydaje mi się, że głównym "udupionym" będzie kierownik budowy, ale... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 26.06.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 U mnie też będą robili ukraińcy. Są sprawdzeni (budowali u szwagra). Budują szybko, tanio, czysto, bardzo dokładnie (widziałam jak obkładaja dom z klinkieru a to trzeba robić czyysto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2003 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Pracują bardzo wydajnie, po bardzo konkurencyjnych cenach. Z jakościa robót bywa róznie ale to jest u pewno u wszyskich nacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 23.07.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 ArtMedia - na czym polegają problemy w przypadku wypadku - czy możesz nieco rozwinąć problem. Wydaje mi się, że głównym "udupionym" będzie kierownik budowy, ale... ? Wystarczy aby kierownik budowy zapisal na poczatku swojej pracy w dzienniku budowy ze bierze odpowiedzialnosc tylko za ludzi zatrudnionych przez jego firme i wtedy odpowiedzialnosc spada na inwestora. Bardzo glupi musi byc kierownik aby takiego wpisu nie dokonac i za kilka groszy ponosic skutki prawne. Uczmy sie wspolnie a dziennik traktujmy jak najwazniejszy dokument na budowie bo takim jest a wpisujmy tam rozne sprawy i bronmy sie przed odpowiedzialnoscia dotyczy to dwoch stron na budowie inwestora oraz wykonawcy/kierownika budowy/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 23.07.2003 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 U mnie też będą robili ukraińcy. Są sprawdzeni (budowali u szwagra). Budują szybko, tanio, czysto, bardzo dokładnie (widziałam jak obkładaja dom z klinkieru a to trzeba robić czyysto) Wystarczy polskiemu robotnikowi powiedziec co trzeba zrobic i jak a zatrudnianie obcokrajowcow nie jest potrzebne. Stawki sa obecnie tak niskie ze ryzyko wypadku wcale sie nie kalkuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 25.08.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 witam zatrudnilem ludzi zza Bugu - od fundamentow po ulozenie dachowki .. zrobili wszystko jak nalezy, szczytem bylo ulozenie przez dwoch "Mikolaji" wiezby majac pod nogami jedynie sciany koszt - nie wiecej niz polowa cen polskich ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts