Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za drzwi wejsciowe?

Recommended Posts

cale drzwi maja 160x230 same drzwi maja tradycyjne wymiary sa to 90

najbardziej mnie wkurza u ludzi ze kupuja projekty ktore maja taki wymiar drzwi a potem lamentuja ze sa drogie. Kombinuja wtedy co z tym otworem zrobic najczesciej zamurowuja i wstawiaja tradycyjne drzwi a przez to caly zamysl architekta bierze w leb i po jakims czasie zaluje sie ze wykonalo sie taki ruch. Innym tanszym rozwiazaniem jest wstawic od przedstawiceila okien 2 witryny to bedzie taniej lub ostatecznosc wstawic luksfery.

Jezeli ktos sie decyduje na okreslony projekt poinien wiedziec ze wydatek na taki luksus jest dosc spory i 6 tys w obecnych czasach to okazja ale wiem ze wystarczy poszukac stolarza z 60 km za miastem i zrobi takie drzwi za pol ceny. Wystarczy poszukac na etapie juz murowania ustalic cene podpisac umowe i z glowy.

CMyK

No jak ktoś ma dużo kasy to może wydać 12 tyś na drzwi wejściowe, ja np dałam 2 tyś -są z drewna, złoty dąb, wzmocnione płytą metalową, dwa zamki antywłamaniowe, są bardzo ładne. Myślę, że wszystko to kwestia zasobu portfela, bo rozpiętość cenowa jest bardzo duża, ale nie znaczy to ,że im droższe tym lepsze, ale przesada jest niewskazana. :D

Moje będą kosztowały 3600, drzwi + doswietle z jednej strony, sosna malowana na złoty dąb, tak jak zauważył CMYK- "stolarz 60 km od miasta" ale jego przedstawicielstwo w miescie oferuje tę samą cenę z montażem.

Drzwi od tego wytwórcy testował mój sąsiad- od dwóch lat trzymają sie doskonale.

http://www.nicewicz.pl/oferta.htm

moje "wejsciowki" to max. 3,5k PLN - szer. 110cm, stolarz, bez doswietla, wypulke szyby,

moj kolega u tego samego stolarza - 4,5k PLA - szer. 150, obustronne doswietla, wypukle szyby,

drzwi z debiny, malowane wg wybranego koloru, wzor wybrany z kilkuset w ofercie.

firma z typu "60 km od centrum", ale solidna i rzetelna.

pozd.

Jacek