Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowe czas zaczac :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 332
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i zlecialo tych pare dni bez pisania !!! mezo przyjechal wiec mi sie nawet pisania odechcialo - a ze juz sobie dzisija polecial i znowu mam wolny wieczor wiec zabieram sie za klikanie :) budowa odebrana prze glowe rodziny z wynikiem pozytywnym heuheuheuhe byloby pare rzeczy do poprawki ale sie juz nie da :( a co tam

kominy wymurowane, sciany wszystkie tez - jest piknie!!

a dzisiaj bylismy w wa-wie ufffffff jak goraco - rekuperator zaklepany - mam nadzieje ze bedzie wart swojej ceny :) :lol: :roll:

zaliczona bartycka - nie bylo tego czego oczekiwalismy a poza tym bylo wszyyyyyyyyystko - jak dla mnie za duzo :roll:

pozniej startnelismy do urzutu - wioska jakby wymarla - troche mnie rozczarowala - jak ogladalam w necie wioski za granica to jest cos u nas jak zwykle namiastka - z pewnoscia bylo bardzo ciekawie na zjezdzie muratora no ale niestety nie bylo mnie tam :cry:

powrot z wa-wy z malymi przygodami - auto chcialo sie popsuc ale po 15 minutach sie rozmyslilo i zapalilo :) - najlepsze w tym wszytskim bylo to ze dorobilismy w jankach nowy kluczyk do naszej skodzinki bo sie gdzies jeden zapodzial i jak chcialam zapalic tym nowym kluczykiem to nie chciala odpalic a jak po 15 minutach wsadzilam stary zaskoczyla od razu - NASZE AUTO MA DUSZE heheuheueu!!!!!!!!!!!! bo immobiliaizera w kluczyku nie ma na 100% !!!

od jutra biore 2 panow do malowania wiezby - bo moze juz niedlugo zaczniemy ja wznosic - niedlugo to chyba jakies 3 tygodnie - heuheuheuheuue! trzeba byc cierpliwym :wink:

no i zapomnilam napisac ze przywiezli nam dachowke na dach - podoba mi sie - jestem bardzo ale to bardzo ciekawa jak sie bedzie prezentowac na dachu :roll: :roll:

pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!

witam

dzisiaj sie tyle dzialo ze juz sama nie wiem co pisac - wzielam jakichs dwoch gosci do malowania wiezby, tato sie rozchorowal i pojechal do domu - ogolnie bryndza z tego powodu :cry: podpora budowy sie rozchorowala i na dodatek nie wiem czy przyjedzie w poniedziaek :cry: :cry: :cry: - faceci od wiezby sa jacys niemrawi - chyba dobrze ze tylko do malowania ich wzielam - nawet bardzo dobrze!!!!!!

ogolnie sie dzisia w... - :x ZDENERWOWALAM - nie bede opisywac ale cisnienie mi sie podnioslo ogolnie - chyba sobie kupie jakis napoj wysokoprocentowy dla ogolnego rozluznienia :evil: :evil: :evil: :evil:

a z troche lepszych wiadomosci - zaczeli ukladac belkii stropowe, moze je uloza do soboty - bo w sobote maja zostac tez - przynajmniej tyle, ale od poniedzialku, urywa mi sie jeden pracownik - ma zniwa i przyjedzie za 2 tygodnie chyba bede sama ten wieniec ukladac i wiazac jak nikogo nie bedzie a zostanie mi tylko majster

pomocy niech mnie ktos wesprze psychicznie bo czasami mam ochote zwariowac!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogolnie jutro sobie wyjezdzam dla zdrowia psychicznego :) i wracam w poniedzialek rano - ciekawe co bedzie zrobione jak przyjade - no i wtedy porobie zdjecia!!

no i zapomnialabym ide jutro znowu po kolejne - trzecie tym razem :lol: :lol: wydanie warunkow przylaczenia pradu poniewaz za pierwszym razem facet za zgode na prowadzenie pradu z jego dzialki chcial kase a teraz sie okazalao ze pan od kolejnego slupa niestety nie zyje :o wiec mam nadzieje ze z trzeciego slupa juz sobie poprowadze ten cholerny kabel!!!!!!!!!!

przyszlo nam zbawienie i na budowie zaczal pracowac moj szwagier - przynajmniej zna sie na robocie i nie bedzie sie obijal bokami :) - tato ma przyjechac w przyszlym tygodniu !!!!

a ja dzisija polatalam dziury na drodze - tzn jedna taka wilka zasypalam piaskiem i gruzem - przynajmniej mozna przejechac :wink: - heuehu - jeszcze - zobaczymy jak bedzie pozniej!!!

nosilam dzisiaj ze szwagrem drewno na dach - wprawdzie chyba tylko z 20 krokwi ale takich dlugasnych na 5 metrow - okrrrrrrrrrroooooopnie byly ciezkie!!! ostatni raz dzwigam takie ciezary!!!

ogolnie bylo cieplutko i bardzo milo - panowie mieli pracowac do soboty ale oczywiscie ulonili sie w piatek - belki na strop wniesli te dlugie: a wyglada to tak

http://images24.fotosik.pl/35/affa170828571f25.jpg

a taki mamy widok znad stropu i belek :))

http://images23.fotosik.pl/35/f15067ab680e3fcf.jpg

zapomnialabym dodac ze przy znakowaniu dzisiaj stempli na budowie - czesc nie jest nasza wiec umalowalam je wapnem :lol: - znalazlam cala piekna rodzinke grubych ropuch, jak wzielam ja do reki to byla taka duza ze zajmowala mi ja cala :o do tego bylo jeszcze male ktore zajmowalo mi pol reki w sumie 3 sztuki: CUUUUDOOOOO!!!!!

powlazily pod stemple bo bylo im tam wilgotno i zimno, mowie wam pieknie wygladaly!!!!

http://images28.fotosik.pl/35/c2f488a119853709.jpg

dostalam rowniez dzisiaj wycene oczyszczalni przydomowej - zgadnijcie ile - 15 tys polskich zlotych :roll: :o - okropnie duzo - chyba jednak sie zastanowimy nam pociagnieciem tej kanalizacji 100m - chyba wyjdzie na to samo - sasiad chce ciagnac z nami - bedzie taniej !!

kolejny facet od wyceny hydrauliki i co nie dojechal - a dojezdza od tygodnia - wiec na wstepie rezygnuje z niego - jak bedzie mi tak robil inst jak dowozil wycene to sie wprowadze na kolejne wakacje!!

dzisiaj podpisalam 30 letni wyrok na nasza familie :lol: :lol: - czyli kredyt!!!!!

troche jestem przerazona :) iloscia lat - sama sie pocieszam ze bedzie dobrze!!

Zaplacilam dzisiaj za deski - 165zl - 25cmx2cmx3m - kupilam bednarke ocynkowana do ogrodzenia 120mb - 240zl nie moje !!!!

pan od hydrauliki dojechal wreszcie, wyobrazcie sobie ze przez 2 godziny nie potrafilam z niego wydusic ile chce za ta te instalacje, w miedzyczasie powiedzial mi ze zatopil mu sie moj plan domu, rozbil sobie auto - dlatego nie mogl do mnie dotrzec na czas i ogolnie ze ma w zyciu pecha :o :o i ze sie stara o dofinansowanie z unii i ze od pol roku komus zalega z kasa - czym mnie oczywiscie rozbil ostatecznie :roll: :roll: :roll: no i efekt jest taki ze go nie wezme nawet jakby dobrze robil inst !!!!!!!!!!!!!!

Zadzwonil tez sasiad - kolejny z ktorym mam prowadzic wode - i powiedzail ze decyduje sie prowadzic ze mna, mam nadzieje ze sie nie rozmysli za miesiac :x :x jak zrobili to poprzednicy!!!! musze tylko poczekac az uzyska z gminy warunki przylazceniowe - ciekawe jak dlugo bedziemy na to czekac!!

No i zaczynaja sie kolejne roszady odnosnie pracownikow, nasz murarz powiedzial mojemu szwagrowi ze jednak bedzie sciagal poprzedniego faceta z ktorym pracowal, chyba dlatego ze szwagier boi sie chodzic na wysokosci i chce z niego zrezygnowac - szlag mnie chyba trafi - tamten poprzedni zna sie na robocie ale lubi sobie zatankowac - wprawdzie nie w czasie pracy tylko wieczorem ale jednak no i nasz murarz placi mu 70zl dziennie a nie 100 jak szwagrowi - oszaleje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: !!!!!!!!

zamowilam strop na sobote rano i oznajmilam na budowie ze chocby sie walilo i palilo ma byc zalane w sobote rano ew w poniedzialek - bo przedluzania o kolejny tydzien nie zniose :x :x :x - juz sie budze w nocy i zastanawiam co bedzie dalej!!!!!

coraz czarniej widze mozliwosc wprowadzenia sie do zimy, przy takim tempie robot wyjdzie nam chyba wiosna ew lato :cry: :cry: :cry: :( :( :( !!!!!

Mam ochote zmienic ekipe, wszystkojest pieknie, wykonanie ok - tylko strasznie dlugo to im wszystko idzie, jak beda mieli dalej takie tempo to nawet nie chce myslec kiedy to skoncza :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bylam dzisija wieczorem na dzialce - jest cudnie - swierszcze cykaja, jakis bocian krazy nad dzialka, i bloga cisza roztaczajaca sie wokol !!!!!

Bardzo chcialabym juz tam mieszkac!!!!!

Dostalam kolejna wycene wykonania ogrzewania i wody - 35 tys :o :o :o a poprzednia 25tys - niby wszystko to samo ale dlaczego taka roznica w cenie - i jak ja mam to wybrac skoro od wczoraj wiem co to jest peszla czy tez peszel :oops: , a od paru chwil wiem ze moze byc inst albo na rozdzielaczu albo na trojniki - czarna magia jak dla mnie!!!!!

po co jednemu ins jest potrzebna miedz (a drugiemu nie!!) skoro ins jest z palstikowych rur!!!!!!!!

dlaczego w kotlowni oprocz sterownika zamontowanego przy piecu, jest doliczona jeszce jaks automatyka za 1200zl~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I JESZCZE JEDNO - SKAD JA MAM TO WSZYSTKO WIEDZIEC I DLACZEGO JA MAM O TYM DECYDOWAC :evil: :x :oops: :cry: !!!!!!!!!

No dobrze kochani - ekipa przyjechala dzisiaj wczesniej tzn ok 9 przewaznie w poniedzialki przyjezdzaja ok 11;

no i na cale szczescie przyjechal moj tato -troche sie obawiam o jego zdrowie ale obiecal ze sie nie bedzie przepracowywal- no mam nadzieje!!!

wiec ogolnie dzisja wiazali caly dzien zbrojenie wienca- okropnie duzo i gesto tych pretow nad oknami - tato stwierdzil ze jak da jeszce jeden to wlasciwie beddzei zapelniona cala przestrzen i nie bedzie ich wogole wiazal drutem - huehuehue

oczywiscie zartowal!!!

NO I DOSTALAM REPRYMENDE ZE W DOMU JEST OGOLNY BALAGAN I MAM POSPRZATAC - NO TROCHE RACJI MA - WSZEDZIE JAKIES DECHY SIE PONIEWIERAJA A W GARAZU TO JEST APOGEUM :lol: :lol: - NO I MAM JUTRO POJECHAC I POSPRZATAC TE WSZYSTKIE WIORY I BARZOLY!!!

no i tez tak zrobie!!!

dziewczyny dostaly dzisiaj zjezdzalnie, radosci bylo co niemiara, wreszcie sie doczekaly, wprawdzie bylo mokro i kiepsko sie zjezdzalo ale w ogole im to nie przeszkadzalo!!!!!

jutro porobie jakies zdjecia - chociaz ogolnie nic sie nie zmienia-jak beda betonowac to zaszaleje z aparatem :wink:

Bylam dzisiaj na dzialeczce i wysprzatalam caly garaz, szkoda tylko ze nie wzielam aparatu zeby wam pokazac jaki piekny i czysciutki jest teraz - no zrobilam kawal dobrej roboty!!!

I ja rowniez jak kazdy prawie w swoim dzienniku pokazuje moj prywatny las :lol: :lol: :lol: :lol:

http://images30.fotosik.pl/43/4f28c8320fab5a18.jpg

A jak juz tak chodzilam i podziwialam od dolu to postanowilam wejsc i na gore!!! momentami bylo strasznie bo wialo okrutnie i balam sie chodzic ale najlepsze bylo to ze nie wiedzialam jak zejsc - dobrze ze byli faceci na dzialce to mi pomogli heuhueheuheu inaczej wisialabym do wieczora chyba :oops: :lol: :D !!!!

http://images26.fotosik.pl/43/93c5f9f5e688fad7.jpg

http://images26.fotosik.pl/43/47d289d8a79fc8c6.jpg

Przelozylam rowniez betonowanie :cry: :cry: na poniedzialek - tak na wszelki wypadek jakby mieli nie zdazyc w sobote - jeszcze troche im tego zostalo do ulozenia no i nie lezy jeszcze zaden pustak na belkach :x !!!

Jutro mam spotkanie z hydraulikiem ma mi jeszcze objasnic co i jak chce zrobic z ta instalacja - tak dla przejasnienia w sprawie :lol: :roll: