kolakao 10.07.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 kupilam dzisiaj palete siporexu - 720zl + 20zl transport i kantowki 5x12cm do podparcia stropu - tu mnie najbardziej bolalo bo do niczego wiecej mi sie to nie przyda i zaplacilam 700zl brrrrrrrrrrrrrrrrrrr ale przynajamniej za transport nie zaplacilam - ale idzie ta kasa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.07.2007 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 no i zlecialo tych pare dni bez pisania !!! mezo przyjechal wiec mi sie nawet pisania odechcialo - a ze juz sobie dzisija polecial i znowu mam wolny wieczor wiec zabieram sie za klikanie budowa odebrana prze glowe rodziny z wynikiem pozytywnym heuheuheuhe byloby pare rzeczy do poprawki ale sie juz nie da a co tam kominy wymurowane, sciany wszystkie tez - jest piknie!! a dzisiaj bylismy w wa-wie ufffffff jak goraco - rekuperator zaklepany - mam nadzieje ze bedzie wart swojej ceny zaliczona bartycka - nie bylo tego czego oczekiwalismy a poza tym bylo wszyyyyyyyyystko - jak dla mnie za duzo pozniej startnelismy do urzutu - wioska jakby wymarla - troche mnie rozczarowala - jak ogladalam w necie wioski za granica to jest cos u nas jak zwykle namiastka - z pewnoscia bylo bardzo ciekawie na zjezdzie muratora no ale niestety nie bylo mnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.07.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 powrot z wa-wy z malymi przygodami - auto chcialo sie popsuc ale po 15 minutach sie rozmyslilo i zapalilo - najlepsze w tym wszytskim bylo to ze dorobilismy w jankach nowy kluczyk do naszej skodzinki bo sie gdzies jeden zapodzial i jak chcialam zapalic tym nowym kluczykiem to nie chciala odpalic a jak po 15 minutach wsadzilam stary zaskoczyla od razu - NASZE AUTO MA DUSZE heheuheueu!!!!!!!!!!!! bo immobiliaizera w kluczyku nie ma na 100% !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 17.07.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 od jutra biore 2 panow do malowania wiezby - bo moze juz niedlugo zaczniemy ja wznosic - niedlugo to chyba jakies 3 tygodnie - heuheuheuheuue! trzeba byc cierpliwym no i zapomnilam napisac ze przywiezli nam dachowke na dach - podoba mi sie - jestem bardzo ale to bardzo ciekawa jak sie bedzie prezentowac na dachu pozdrawiam wszystkich forumowiczow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 18.07.2007 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 DOSTALISMY KREDYT !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.07.2007 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 witam dzisiaj sie tyle dzialo ze juz sama nie wiem co pisac - wzielam jakichs dwoch gosci do malowania wiezby, tato sie rozchorowal i pojechal do domu - ogolnie bryndza z tego powodu podpora budowy sie rozchorowala i na dodatek nie wiem czy przyjedzie w poniedziaek - faceci od wiezby sa jacys niemrawi - chyba dobrze ze tylko do malowania ich wzielam - nawet bardzo dobrze!!!!!! ogolnie sie dzisia w... - ZDENERWOWALAM - nie bede opisywac ale cisnienie mi sie podnioslo ogolnie - chyba sobie kupie jakis napoj wysokoprocentowy dla ogolnego rozluznienia a z troche lepszych wiadomosci - zaczeli ukladac belkii stropowe, moze je uloza do soboty - bo w sobote maja zostac tez - przynajmniej tyle, ale od poniedzialku, urywa mi sie jeden pracownik - ma zniwa i przyjedzie za 2 tygodnie chyba bede sama ten wieniec ukladac i wiazac jak nikogo nie bedzie a zostanie mi tylko majster pomocy niech mnie ktos wesprze psychicznie bo czasami mam ochote zwariowac!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.07.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ogolnie jutro sobie wyjezdzam dla zdrowia psychicznego i wracam w poniedzialek rano - ciekawe co bedzie zrobione jak przyjade - no i wtedy porobie zdjecia!! no i zapomnialabym ide jutro znowu po kolejne - trzecie tym razem wydanie warunkow przylaczenia pradu poniewaz za pierwszym razem facet za zgode na prowadzenie pradu z jego dzialki chcial kase a teraz sie okazalao ze pan od kolejnego slupa niestety nie zyje wiec mam nadzieje ze z trzeciego slupa juz sobie poprowadze ten cholerny kabel!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 19.07.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 juz mi sie chyba dzisiaj poczucie humoru nie zmieni - no i zaczelam sie wreszcie odchudzac moi drodzy - trzymajcie kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 23.07.2007 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 przyszlo nam zbawienie i na budowie zaczal pracowac moj szwagier - przynajmniej zna sie na robocie i nie bedzie sie obijal bokami - tato ma przyjechac w przyszlym tygodniu !!!! a ja dzisija polatalam dziury na drodze - tzn jedna taka wilka zasypalam piaskiem i gruzem - przynajmniej mozna przejechac - heuehu - jeszcze - zobaczymy jak bedzie pozniej!!! nosilam dzisiaj ze szwagrem drewno na dach - wprawdzie chyba tylko z 20 krokwi ale takich dlugasnych na 5 metrow - okrrrrrrrrrroooooopnie byly ciezkie!!! ostatni raz dzwigam takie ciezary!!! ogolnie bylo cieplutko i bardzo milo - panowie mieli pracowac do soboty ale oczywiscie ulonili sie w piatek - belki na strop wniesli te dlugie: a wyglada to tak http://images24.fotosik.pl/35/affa170828571f25.jpg a taki mamy widok znad stropu i belek ) http://images23.fotosik.pl/35/f15067ab680e3fcf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 23.07.2007 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 zapomnialabym dodac ze przy znakowaniu dzisiaj stempli na budowie - czesc nie jest nasza wiec umalowalam je wapnem - znalazlam cala piekna rodzinke grubych ropuch, jak wzielam ja do reki to byla taka duza ze zajmowala mi ja cala do tego bylo jeszcze male ktore zajmowalo mi pol reki w sumie 3 sztuki: CUUUUDOOOOO!!!!! powlazily pod stemple bo bylo im tam wilgotno i zimno, mowie wam pieknie wygladaly!!!! http://images28.fotosik.pl/35/c2f488a119853709.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 23.07.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 dostalam rowniez dzisiaj wycene oczyszczalni przydomowej - zgadnijcie ile - 15 tys polskich zlotych - okropnie duzo - chyba jednak sie zastanowimy nam pociagnieciem tej kanalizacji 100m - chyba wyjdzie na to samo - sasiad chce ciagnac z nami - bedzie taniej !! kolejny facet od wyceny hydrauliki i co nie dojechal - a dojezdza od tygodnia - wiec na wstepie rezygnuje z niego - jak bedzie mi tak robil inst jak dowozil wycene to sie wprowadze na kolejne wakacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.07.2007 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 dzisiaj podpisalam 30 letni wyrok na nasza familie - czyli kredyt!!!!! troche jestem przerazona iloscia lat - sama sie pocieszam ze bedzie dobrze!! Zaplacilam dzisiaj za deski - 165zl - 25cmx2cmx3m - kupilam bednarke ocynkowana do ogrodzenia 120mb - 240zl nie moje !!!! pan od hydrauliki dojechal wreszcie, wyobrazcie sobie ze przez 2 godziny nie potrafilam z niego wydusic ile chce za ta te instalacje, w miedzyczasie powiedzial mi ze zatopil mu sie moj plan domu, rozbil sobie auto - dlatego nie mogl do mnie dotrzec na czas i ogolnie ze ma w zyciu pecha i ze sie stara o dofinansowanie z unii i ze od pol roku komus zalega z kasa - czym mnie oczywiscie rozbil ostatecznie no i efekt jest taki ze go nie wezme nawet jakby dobrze robil inst !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.07.2007 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Zadzwonil tez sasiad - kolejny z ktorym mam prowadzic wode - i powiedzail ze decyduje sie prowadzic ze mna, mam nadzieje ze sie nie rozmysli za miesiac jak zrobili to poprzednicy!!!! musze tylko poczekac az uzyska z gminy warunki przylazceniowe - ciekawe jak dlugo bedziemy na to czekac!! No i zaczynaja sie kolejne roszady odnosnie pracownikow, nasz murarz powiedzial mojemu szwagrowi ze jednak bedzie sciagal poprzedniego faceta z ktorym pracowal, chyba dlatego ze szwagier boi sie chodzic na wysokosci i chce z niego zrezygnowac - szlag mnie chyba trafi - tamten poprzedni zna sie na robocie ale lubi sobie zatankowac - wprawdzie nie w czasie pracy tylko wieczorem ale jednak no i nasz murarz placi mu 70zl dziennie a nie 100 jak szwagrowi - oszaleje !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.07.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 zamowilam strop na sobote rano i oznajmilam na budowie ze chocby sie walilo i palilo ma byc zalane w sobote rano ew w poniedzialek - bo przedluzania o kolejny tydzien nie zniose - juz sie budze w nocy i zastanawiam co bedzie dalej!!!!! coraz czarniej widze mozliwosc wprowadzenia sie do zimy, przy takim tempie robot wyjdzie nam chyba wiosna ew lato !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.07.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Mam ochote zmienic ekipe, wszystkojest pieknie, wykonanie ok - tylko strasznie dlugo to im wszystko idzie, jak beda mieli dalej takie tempo to nawet nie chce myslec kiedy to skoncza Bylam dzisija wieczorem na dzialce - jest cudnie - swierszcze cykaja, jakis bocian krazy nad dzialka, i bloga cisza roztaczajaca sie wokol !!!!! Bardzo chcialabym juz tam mieszkac!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 29.07.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dostalam kolejna wycene wykonania ogrzewania i wody - 35 tys a poprzednia 25tys - niby wszystko to samo ale dlaczego taka roznica w cenie - i jak ja mam to wybrac skoro od wczoraj wiem co to jest peszla czy tez peszel , a od paru chwil wiem ze moze byc inst albo na rozdzielaczu albo na trojniki - czarna magia jak dla mnie!!!!! po co jednemu ins jest potrzebna miedz (a drugiemu nie!!) skoro ins jest z palstikowych rur!!!!!!!! dlaczego w kotlowni oprocz sterownika zamontowanego przy piecu, jest doliczona jeszce jaks automatyka za 1200zl~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I JESZCZE JEDNO - SKAD JA MAM TO WSZYSTKO WIEDZIEC I DLACZEGO JA MAM O TYM DECYDOWAC !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 30.07.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No dobrze kochani - ekipa przyjechala dzisiaj wczesniej tzn ok 9 przewaznie w poniedzialki przyjezdzaja ok 11; no i na cale szczescie przyjechal moj tato -troche sie obawiam o jego zdrowie ale obiecal ze sie nie bedzie przepracowywal- no mam nadzieje!!! wiec ogolnie dzisja wiazali caly dzien zbrojenie wienca- okropnie duzo i gesto tych pretow nad oknami - tato stwierdzil ze jak da jeszce jeden to wlasciwie beddzei zapelniona cala przestrzen i nie bedzie ich wogole wiazal drutem - huehuehue oczywiscie zartowal!!! NO I DOSTALAM REPRYMENDE ZE W DOMU JEST OGOLNY BALAGAN I MAM POSPRZATAC - NO TROCHE RACJI MA - WSZEDZIE JAKIES DECHY SIE PONIEWIERAJA A W GARAZU TO JEST APOGEUM - NO I MAM JUTRO POJECHAC I POSPRZATAC TE WSZYSTKIE WIORY I BARZOLY!!! no i tez tak zrobie!!! dziewczyny dostaly dzisiaj zjezdzalnie, radosci bylo co niemiara, wreszcie sie doczekaly, wprawdzie bylo mokro i kiepsko sie zjezdzalo ale w ogole im to nie przeszkadzalo!!!!! jutro porobie jakies zdjecia - chociaz ogolnie nic sie nie zmienia-jak beda betonowac to zaszaleje z aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 31.07.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Bylam dzisiaj na dzialeczce i wysprzatalam caly garaz, szkoda tylko ze nie wzielam aparatu zeby wam pokazac jaki piekny i czysciutki jest teraz - no zrobilam kawal dobrej roboty!!! I ja rowniez jak kazdy prawie w swoim dzienniku pokazuje moj prywatny las http://images30.fotosik.pl/43/4f28c8320fab5a18.jpg A jak juz tak chodzilam i podziwialam od dolu to postanowilam wejsc i na gore!!! momentami bylo strasznie bo wialo okrutnie i balam sie chodzic ale najlepsze bylo to ze nie wiedzialam jak zejsc - dobrze ze byli faceci na dzialce to mi pomogli heuhueheuheu inaczej wisialabym do wieczora chyba !!!! http://images26.fotosik.pl/43/93c5f9f5e688fad7.jpg http://images26.fotosik.pl/43/47d289d8a79fc8c6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 31.07.2007 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Przelozylam rowniez betonowanie na poniedzialek - tak na wszelki wypadek jakby mieli nie zdazyc w sobote - jeszcze troche im tego zostalo do ulozenia no i nie lezy jeszcze zaden pustak na belkach !!! Jutro mam spotkanie z hydraulikiem ma mi jeszcze objasnic co i jak chce zrobic z ta instalacja - tak dla przejasnienia w sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 31.07.2007 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zadzwonila rowniez pani od rolet z pytaniem kiedy wreszcie bedziemy odbierac te skrzynki i rolety bo im przeszkadzaja w zakladzie, wiec musze skombinowac gdzies miejsce u sasiada na te rolety!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts