kolakao 23.08.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No dlugo nic nie pisalam, ale nic sie nie dzialo - przyjechal malz - bardzo mi sie to okreslenie podoba - ktos z forumowiczow go uzywa ale nie pamietam kto , ogrodzenie sie robi jutro ma byc juz skonczone!! Juz jest pieknie - dzisiaj wpadl jakis kot na dzialke i zbaranial - stawal pod ogrodzeniem i nie wiedzial co jest grane - postawili mu plot i koniec Ogolnie nic sie nie dzieje - budowa stoi - tygodniowy urlop wzieli murarze!!!!! Byl dzisiaj facet od wiezby i dachowki - popatrzyl poogladal i maja wchodzic tak jak mowili 5-10 wrzesnia - pozyjemy zobaczymy!!! Malz byl pare dni ale ostro pracowal http://images25.fotosik.pl/67/8a88defe90ee18a4.jpg a to moje ogrodzenie http://images27.fotosik.pl/68/813be20654369156.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 23.08.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A takie zdjecia dostaje od mojego mezulka - front robot jakby "troche" wiekszy http://images13.fotosik.pl/47/d878556304587862.jpg No i jeszcze raz moje ogrodzenie http://images21.fotosik.pl/379/0626507566b1903e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.08.2007 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Dzisiaj ze szwagrem przerzucilismy ok 300 siporeksow - oczywiscie ja sama jednego nie dzwignelam - szwagier dzwigal sam a ja z wujkiem jedengo na spole no i nie stoja juz w bramie - a mialam brac hds a tu 1,5 godziny wystarczylo zeby zmienilo miejsce Juz sie nie moge doczekac kiedy przyjada ci murarze zeby to konczyc wreszcie - ten komin i slupek No i jak juz pewnie pisalam nie raz nie dwa panowie od dachu wchodza przy dobrych wiatrach za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.08.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A wczoraj wybralam sie do krakowa zeby oplakac powrot mojej kolezanki do dublina - jak ona tam nie chce wraca - ja tez juz bym nie chciala, bardzo jej wspolczuje ze musi, w kazdym razie bylo super - Krakow jest jedyny i magiczny!!!!!!! NIEPOWTARZALNY!!!!! Za kazdym razem jak tam jade czuje takie mile gliglanie w brzuchu jak ide tymi uliczkami!! A tego nie moglam nie sfotografowac http://images23.fotosik.pl/69/1f08d3fd3cb12739.jpg Jak zobaczylam na wlasne oczy co burza zrobila z drzewami na plantach to dopiero uzmyslowilam sobie co sie tam musialo dziac http://images21.fotosik.pl/382/d2f3bce50889dc42.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.08.2007 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A z bardziej przyziemnych spraw to panowie mieli skonczyc ogrodzenie wczoraj i oczywiscie nie skonczyli a obiecali, mam nadzieje ze w poniedzialek przyjda i skoncza - oby - no i zrobilam jeden blad, zaplacilam im za robote przed skonzceniem - bo juz tak nieiwele zostalo - no zobaczymy jutro - No i jutro przyjedzie murarz i beda konzcyc to co zostalo do skonzcenia - beda jaja jak nikt jutro nie przyjedzie - no ale nie bede gdybac - pozyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.08.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Oczywiscie w niedziele nie proznuje i obdzwonilam dzisiaj - wybaczcie panowie ze w dzien wolny was nekam - ale w koncu w grudniu chce sie wprowadzic - i sie dowiedzialam ze ekipa od ogrodzenia ma jutro skonczyc to co ma do skonczenia , natomiast tak jak podejrzewalam murarze nie przyjada, moze w srode - poczekamy ale robie sie niecierpliwa No i tyle mialam do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.08.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 No ogrodzenie skonczone - trzeba tylko wstawic bramy i bedzie po wszystkiemu A z nowszych wiadomosci tzn juz w komentarzach sie nimi pochawalilam jezeli jest sie czym chwalic - a ze emocje i nerwy ogromne juz opadly wiec opisze wszystko beznamietnie!!!!!!!!!!!! Otoz przyjechal moj tato i powiedzial ze murarz mu powiedzial ze dokonzcy kominy i slupek jaki mial wymurowac - oby tylko przyjechal - i nic wiecej nie bedzie robil no teraz juz mnie to nie wzrusza, i ze jedzie do anglii bo tam jego szwagier tak duzo zarabia ze juz sobie zaglowke kupil, a ja mu nie zapewniam pelnej lodowki, chociaz na poczatku byla mowa tylko o obiadach, a lodowke zapelnialam z wlasnej nieprzymuszonej woli - widac nie mozna byc za dobrym dla ludzi bo pozniej wchodza na glowe - no i tyle mam do powiedzenia!!!!!!!!! A tak w ogole to ROZSZALOWALAM Z MOIM TATA DZISIAJ PRAWIE CALY STROP, A CO - I JEST CUDNIE, SZALELISMY TATO Z SIEKIERA A JA Z MLOTKIEM OD DOLU STUKALISMY ZEBY PODCIAC I WYRYWALISMY PONIEWAZ STEMPLE BYLY PRZYKRECONE DO DESEK A NIE PRZYBITE GWOZDZIAMI Powiedzialm mojemu tacie ze z niego to niezly"czlowiek demolka" a ze niedaleko pada jablko od jabloni to zgrana z nas para!!!!!!!!!!! Oj poszalelismy - jutro wam pokarze na zdjecaich jak ladnie jest bez prywatnego lasu w domu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.08.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Wkurzylam sie zadzwonilam do mojego murarza i dowiedzialam sie ze juz nie przyjedzie - szlag mnie chyba trafi, jak bym go dorwala, zastanawiam sie kiedy mi chcial to powiedziec -dupek - nawet nie potrafi spojrzec w oczy i powiedziec ze nie konczy pracy ktora zaczal - zwykly palant - juz sie nie wkurzam nawet na to ze baran nie przyjedzie - fuera z mojej budowy palancie - tylko ze stracilam przez niego poltora tygodnia - przez ten czas moglabym poszukac kogos innego - czas jest dla mnie bardzo cenny i nie cierpie jak mi go ktos bezmyslnie trwoni!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.08.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A tak wyglada moj duzy pokoj rozszalowany i troszke posprzatany - opadla mi troche ochota i sila do sprzatania,oczywiscie po telefonie do mojego murarza ale jednego dziada mniej - niecierpie nieslownych ludzi, obym znalazla tylko kogos na dniach kto mi dokonczy to co niedokonczone - jak nie to sama zaleje ten kawalek wienca i wymuruje ten cholerny komin chocby sie walilo i palilo - uwierzcie mi jestem do tego zdolna!! http://images23.fotosik.pl/70/40b77e17a3775bdd.jpg a taki piekny zachod slonca bede miala kazdego wieczora z duzego pokoju - cudowny!! http://images26.fotosik.pl/70/cd666cd10a74bbdf.jpg A taki mam dlugany korytarz: http://images13.fotosik.pl/56/78bbc821b41e082a.jpg prawda ze ladnie bez stempli i ile miejsca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 28.08.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Objezdzilam sie dzisiaj za wycena okien, najbardziej podobaly mi sie okna z oknoplastu - sliczne, piekne profile - cud malina - no i cena z montarzem 11tys- najwyzsza ; -plast- system na czachowskiego -cena podobna - ale jakos mi nie pasil pan ktory mnie obslugiwal; - vetrex, lubelska - 9tys -okno-bud - przytyk -9,8tys-cena z wew. parapetami- najtansze ale jeszcze musze sie dopytac o pare szczegolow Wszystkie wyceny byly robione na: kolor bialy wew., zloty dab zew. - profil polokragly - czasami sa szczegolnie szpetne te profile - no i roznily sie detalami - niektore sa dla mnie bardzo wazne- np. -barwienie w masie - oknoplast, vetrex, plast-system - jak dla mnie wazne, -ciepla ramka miedzyszybowa- nie wiem jak to jest z tym - wazne czy niewazne czy tez wymyslone dla potrzeb przyciagniecia klienta; -blokada obrotu klamki - zeby dzieciaki nie przekrecaly- oknoplast No co ja wam tu bede opowiadac jak i tak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to ze najbardziej podobaja mi sie okna oknoplastu - tylko ta cena w porownaniu z innymi - kurcze musze sie zastanowic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 29.08.2007 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzien dobry kochani - skoro zaczynam pisac posty o tej porze tzn ze zaczynam cierpiec na bezsennosc, czyli zaczyna mi sie palic pod nogami i nie wiem co mam zrobic - spokoj spokoj tylko spokoj mnie uratuje - ale dzisiaj obudzilam sie o 6 i od razu pzrejrzalam "anonse" - jak tylko szwagier zadzwoni do mnie odosnie mozliwosci zalatwienia murarzy na juz - na dokonczenie tylko tego zeby mogli wejsc panowie od dachu - i bede wiedziala co jest grane - zaczne obdzwanianie innych murarzy!!! No to trzymajcie kciuki!!!!!!!!!! i zyczcie powodzenia w sprawie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.09.2007 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 no mam nowe wiadomosci - od poniedzialkku wchodzi mi ekipa od wiezby - a kominow dalej nie ma!!!!!!!!! dzisja z rana o 7 bylam na dzialce - elektryk zaczal swoja robote !!!!!!!!!!!! - oczywsicie wszyscy mi prorokuja ze do grudnia sie nie wprowadze, no nie nie przyjmuje tej inf do wiadomosci!!!!!!!!!! wczoraj zalalismy z moim tata wieniec - krociiutki ok 2m dlugosci!!!! ale weszlo prawie 3 betoniarki takie w miare duze - tato stal na gorze a ja z dolu podawalam mu w wiaderkach beton - no i zalalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.09.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 a na doddatek nie moge normalnie dojechac na moja dzialke bo jest air show i musze jezdzic jakos naokolo!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 01.09.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 A z takimi panelami bede miala okna http://images28.fotosik.pl/73/d05ef9ab09a04154.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 02.09.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.09.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 No i tak - panowie od kominow weszli dzisiaj o 8 rano - raz jeszcze chyba przeprosze "anonse" - jak na razie sa slowni, zobaczymy co bedzie pozniej - wprawdzie juz im kazalam zdemontowac jedna rure z komina bo mi ja na zaprawe skleili - a chybanie spodziewali sie ze bede wchodzila na strop i podkladala sobie cegly zeby zobaczyc co tam zmontowali w srodku i zobaczylam lekko wyciekajaca zaprawe a nie klej o ktorym im mowilam - wiec tak do konca kolorowo nie bylo - ale bez jekniecia rozbierali, jutro osobiscie im ten klej sama rozrobie bo jakos nie jestem pewna ze zrobia to dobrze!!! jutro ponoc maja przyjechac o 7 rano - ciekawe ciekawe!! a tak w ogole to jutro ponoc - bardzo bym chciala zeby tak bylo !!! wchodzi ekipa od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.09.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Jezeli tak bedzie zaczne wielki fotoreportaz powstawania mojego od dawna oczekiwanego dachu A dzisiaj moja corcia poszla do szkoly- no prawie - zaczela "0" a moje mala corcia byc moze znajdzie miejsce w przedszkolu - jak na razie jest na liscie rezerwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.09.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zapomnialam jeszcze napisac ze rozszalowalam dzisiaj moj wieniec - ten ktory w piatek zalalismy - nie powiem zeby bylo latwo - ale siekiera, mlotek i zelazna lapka - w koncu pokonaly te dechy - a juz myslalam ze sobie odpuszcze - no tak latwo nie odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 05.09.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 no to w pyte mi tego dachu zrobili zaczal padac deszcz i jak na razie nie zamierza skonzcyc, kominy tez nie dokonczone!!!!!! a zimnica jak nie wiem co - blagam juz nie padaj!!!!!!! http://images21.fotosik.pl/403/b9227f402174f4b3.jpg http://images23.fotosik.pl/76/959683587c3c6f1e.jpg umowilam sie tez z tynkarzami - 14zl/m2 +material - zamierzam robic tradycyjne tynki cementowo- wapienne ktorych ponoc juz nie trzeba gladziowac - widzialam na wlasne oczy ladnie wygladaly zamowione na 10 pazdziernika!!!!!!!!!!!!! i prawdopodobnie beda tez ocieplali dom cena 25zl/m2 - musze sie zorientowac jak chodza ceny za ocieplanie!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 05.09.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 a po piasek do tych tynkow bede musiala jechac az do tarczyna a pojade a jakze i przywioze bo bedzie potrzebne tylko 800kg , a reszta czyli 18ton zwykly piasek do tynkowania!! z okolicznej kopalni na szczescie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts