Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowe czas zaczac :))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 332
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panowie od dachu dzwonia regularnie codziennie przed 7 rano - i pytaja sie czy w radomiu pada bo oni sa zwarci i gotowi do pracy - a ja niestety :cry: :cry: :cry: :cry: mowie ze pada ten cholerny deszcz i nie wyglada ze chce przestac, wiec dzisiaj rowniez im powiedzialam ze pada i pojechhalam do kielc - przyjezdzam ci ja o 17 na dzialke a panowie sa i ostro pracuja :o :o :o :o :o :o :D :D :D :D - powiedzieli ze dowiedzieli sie ze juz nie pada i przyjechali - no jak sie ciesze, jaka porzadna ekipa :o :D - bardzo mi sie podoba takie dzialanie

a w zwiazku z tym iz pojechalam tylko tak sobie poogladac na dzialke i nie spodziewalam sie ekipy - zdjec nie bedzie - ale jutro jak najbardziej :) :)

Imprezka zaliczona - czyli wielkie weselisko moich znajomych!!

A panowie z ekipy ciagle mnie zadziwiaja :o :o :o :o - a czym tym razem - nie zalali calego slupka w sobote, wiec przyjechali w niedziele :o :o :o :oops: :o :o rano i dokonczyli to co mieli do dokonczenia!!!

Kolejny raz wprowadzili mnie w zdziwienie, nie ci sami tylko kolejnie!!!!!!!!!!

No aby tak dalej, NIK i PIP w jednej osobie przylatuje w czwartek :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: - trzymajcie kciuki!!!

Jutro maja dokonczyc wiezbe - o ile nie bedzie padac ten deszcz, niech juz sie skonczy!!!!!

KOCHANI MAM WIEZBE - NA RAZIE TYLKO NAD DOMEM !!!!! ALE JESTEM W SIODMYM NIEBIE O ILE NIE WYZEJ, PO PROSTU LATALAM DZISIAJ JAK MLODA KOZKA :lol: :lol: :D :D PO TEJ dzialce, na strop i ze stropu i z kazdego okna wygladalam i juz widzialam jak mi sie pnie jakis bluszcz po scianie, jak chodze naokolo domu - po prostu wizualizacje dzisiaj mialam wlaczona na maksa - a ekipa jest boska - SPRYTNI, SZYBCY - CALA WIEZBE POSTAWILI OD RANA DO 17 :o :roll: :roll: - moze oni nie z tego swiata - wprawdzie moja wiezba prosta i nieskomplikowana ale zrobili ja ekspresowo

a oto i ona :)

http://images26.fotosik.pl/78/307eb78b37b9b411.jpg

http://images25.fotosik.pl/78/9ca6364442c26400.jpg

jaka jestem szczesliwa, a jutro jak nie bedzie padac :evil: :evil: :evil: skoncza nad garazem!!!!

Jutro maja tez zakladac skrzynki nadprozowe na rolety, no oczywiscie jak nam -daj boze- aura bedzie sprzyjac!!!!!!!!

A jutro do energetyki, do pana od wody - bo laskawie po chyba 3 tygodniach dostalam od mojego geodety wreszcie mapki nowe!!!!!!!!!! I dzialamy dalej kolezanki i koledzy!!!!!

Pozdrawiam cieplutko w te chlodne dni - jak na razie mi humor dopisuje i oby tak zostalo!!!

Wiezba skonczona - ekipa skonczyla o 20 - naprawde sa niezli - bardzo mi sie ich praca podobala :)

a takie ladne zdjecie dzisiaj zrobilam

http://images28.fotosik.pl/79/f73ed2284f2ae489.jpg

powstawiali skrzynki na rolety i okna zrobily sie mniejsze

http://images21.fotosik.pl/414/db6da2b471656caa.jpg

http://images13.fotosik.pl/82/0bf8f1d2af834ecc.jpg

No i reyzel kochana dzieki tobie zmusilam sie do napisania czegokolwiek w dzienniku - a tak mi sie nie chcialo poniewa nic wielkiego sie nie dzieje, caly czas jakies duperele!!!!

przyjechal moj tato wreszcie, no od razu mi lepiej - a na budowie nic sie nie dzieje - czekamy cierpliwie na panow od dachowki :roll: :roll: - ponoc maja w przyszlym tygodniu wejsc ale czy wejda nie wiadomo bo szefo pojechal na wywczas :) no zeby tak w srodku sezonu :o , wiec czekamy az wroci i powie nam co i kiedy sie bedzie dzialo

a ja jedna z bram zamowilam, zrobiona odebrana - jeszcze tylko ja zalozyc a pozniej pomalowac - i kosztowala tylko (wg mnie tylko) 1300zl - zrobiona w tydzien!!!

wczoraj kopalam z tatkiem fundamenty pod slupki tarasowe - ups dziure trzeba bylo wykopac metrowa slup nad glowa - nie bylo jak lopata kopac - ale jakos dalismy rade :) no i dzisiaj mielismy zalac ale zdazylismy tylko - wlasciwie to tato zdazyl bo ja nie zalewalam zalac tylko jeden fundament bo jak zaczelo lac to myslalam ze nie przestanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jutro musimy dokonczyc!!

jutro tez przychodzi gosciu od zamurowania fundamentow - wreszcie!!!!!!!!!!

ja wczoraj oczyszczalam te sciany i raz jeszcze malowaam je dysperbitem - jeszcze mi tego malowania zostalo ze hohohohohohoh!!!!!

oby tylko pogoda byla - no moi mili jutro jak sie cos posunie do przodu to zrobie zdjecia!!!![/b]

no zapomnialabym posadzilam dzisiaj z mlodsza narcyzy, tulipany i krokusy na dzialce - coby wiosna bylo wesolo i troszke kolorowo:) - tato przywiozl tez jakies bluszcze, agrest - ha stara jakas odmiana - kolcow ma tyle ze jak sie wsadzi reke to nie sposob sie o cos nie ukluc - ale odmiana ponoc jeszcze przedwojenna od mojego dziadka z ogrodu!!!!!!!!!!!!!

no zamowilam sobie tez 13 ton heuhueehuehuehuehue kruszywa do betonu, moze na jakies sciezyny - od cholery tego jest wiec bedziemy korzystac to tu, to tam - duzo ale sie przyda :lol: :lol: - prawde mowiac myslalam ze bedzie tego ciut mniej :roll: ale co tam

Krokwie maja poprawic, a w tym tygodniu wchodzi mi ekipa od dachowki :D :D :D :D juz sie nie moge doczekac - daj boze tyl;ko taka pogode jak teraz; ocieplanie i obmurowywanie fundamentow juz sie konczy - japa mi sie cieszy jak nie wiem co - znowu mialam pesymistyczne mysli i obawialam sie czy kogos znajde ale jakos sie znalazl starszy pan ktory jest bardzo robotny ze tak powiem :) moj tato mowi ze jest pod wrazeniem - trzeba bedzie mu jakas bonifikate za to dac!!!!!!

a dzisiaj stukam ze slaska, zrobilam sobie mala wycieczke - do mojej siostry-maly wypad :lol: wczoraj przyjechalam dzisiaj wracam !!!

przydaloby sie jakis zdjecia porobic, tym bardziej ze elektryka dobiega konca!!!! no i zeby pozniej nie bylo jazdy - ponoc wsztscy robia zdjecia wiec ja tez od jutra pstrykam!!!

szuakalam paisku kwarcowego do tynkowania - w mojej okolicy kiepsko - musze jechac albo do tarczyna albo do kielc - a wczoraj znalazlam jakis pakowany po 50kg - potzrebuje tego ok 800kg wiec zaplacilabym za to ok 200zl - to normalna cena za taki piasek czy z kosmosu?????

moze ktos wie bo ja ni w zab nie mam pojecia!!!!!!!!!!!!!! prosze o pomoc

Byc moze w przyszlym tygodniu bede podpisywala umowe z energetyka o dostawe pradu - a pozniej ponoc miesiac czekania - sie zobaczy;

pan od obmurownia fundamentow znowu nie dotarl ale zostawil karteczke dla nas zebysmy sie nie denerwowali - doslownie- on bedzie w srode - ciekawe ciekawe :roll: :roll:

No i oczywiscie w momencie jak ja chce robic zdjecia, bo przeciez musze te kable od elektryki pofotografowac to moj aparat odmowil posluszenstwa - jutro idzie do serwisu dziad jeden!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj nawet pojechalam do huty szkla za tym diabelnym piaskiem kwarcowym- jutro byc moze bede miala odpowiedz czy da sie rade zalatwic i kupic u nich - moze?! - jak nie czeka mnie podroz do tomaszowa mazowieckiego - bardzo ciekawe bardzo :roll: :-?

W hucie piasku nie dostane - moga mi dac wiaderko :cry: :cry: :cry: - czyzbym rzeczywiscie musiala jechac do tego tomaszowa i na dodatek musze kupic tylko tone - a tam jest do cholery kopalnia - wielkie zloze z okresu kredy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja co podjade moja skodka z malutka przyczepka i powiem ja tylko tone chcialam - a pozniej odjade na dwojce - ho ho o ile to uciagnie na dwojce - bede wracac do radomia na jedynce - no ladnie a moze jednak zamowie te 20 ton - tylko co ja z tym zrobie - do jasnej cholery zachcialo mi sie jakichs gladkich, bialych tynkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i na dodatek pan od fundamentow powiedzial ze przyjdzie prawdopodobnie do nas w piatek i sobote - no ciekawa jestem co z tym bedzie!!!!!!

No i dalej nie moge robic zdjec - no bo niby czym nie :x :x :evil: :cry: :( :roll:

pozdrawiam

No i wszystko na raz - okna beda jutro co z tego jak nie ma jeszce dachu, a dach wchodzi w poniedzialek, hydraulik tez - ma tylko przyjechac w sobote i zobaczyc co i jak - no ciekawe co powie???

Znalazlam tez goscia do klinkieru - widzialam jego robote na Sadkowie - wg mnie bardzo ladnie - oczywsicie nikt nie chcial ze mna jechac i zobaczyc czy to jets ladnie czy nie - wiec diecezje podjelam sama - ladnie i koniec :lol: 8) !!!

z klinkierem moze wejsc za jakies 2,5 tygodnia to moze i dobrze bo jak bedzie pogoda - pils plis plis to akurat by jakos tak konczyli ten moj dach!!!!!!!!

No i co jade w sobote po piach do tomaszowa huehuehuehuehuhe- juz rozmawialam z pania - sprzeaddza mi tone - a jade autem ktore ma pake wiec czeka mnie przeladowywyanie tego piasku w worki - wiec musimy wziasc lopaty i do dziela brygada!!!!!!!! - bardzo mila pani powiedzial ze sie da to zrobic!!!!

No i super !!!

pozdrawiam

No dobra zdjec nie mam - niestety - ale jak skombinuje jakis aparacik to i zdjecia beda - skonczylam {prawie} malowanie lat i kontrlat - nie pisalam ze rowniez zasypalismy wreszcie fundamenty !!!!!!!!!!!!!!!!! "tadam"!!!!!!

Juz mi nie strasza te wykopy naokolo - zostalo tylko docieplenie fundamentow garazu i tam tez zasypiemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dach juz na 100% wchodzi jutro - jade z rana i zobacze jak i co!!!!!!!

Az mi ciarki po plecach chodza - ja chyba jakas glupia jestem!!!!!!!!!!!!!!!![/i]