farka 08.05.2007 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mam pomysł, głosujmy jakie drzewa prezentują się najefektowniej w przydomowym ogrodzie, ok 1000 m. Ja stawiam na wierzbę mandżurską oraz sosnę ościstą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warsawyak 08.05.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Z takich bardziej znanych i dostępnych stawiam na surmię wielkokwiatową i świerk Brewera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.05.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Moim skromnym zdaniem powinien na tej liście znaleźć się wysoko1) cyprysik nutkajski "pendula" i 2) świerk biały Conica.3) kosodrzewina,4) jodła koreańska,5) świerk kłujący (srebrny)To moja lista stworzona tak "na gorąco". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.05.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 z liściastych to może: brzoza pożyteczna, grujecznik japoński, wiąz holenderski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 08.05.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Z takich bardziej znanych i dostępnych stawiam na świerk Brewera. Tylko dlaczego taki drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 08.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Pięknym drzewem jest jarzebina. Czerwone owoce zdobia przez długi czas a i ptactwo ma swietną wyżerkie. Hasło w każdym ogrodzie jarzebina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi0 09.05.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 katalpa i sosna rumelijska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 09.05.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 rany boskie, przeciez to w większości same wydziwiane odmiany!!! no może poza ta jarzębiną czy ogród złożony z takich roślin przetrwałby zimę, czy na wiosnę wszystkie by nie wymarzły albo nie zjadłyby ich choróbska??? a z drugiej strony wszystkie te roślinki są piękne, ale nie ma co z nimi przesadzać, bo chyba jednak ważniejsza jest kompozycja całości niz 1 czy 2 okazy na marnym tle ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 09.05.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Sosna pospolita, świerk pospolity, dab, grab, kasztan, brzoza. Tylko endemiczne gatunki. Zadne tam egzotyczne fanaberie pasujące do naszego środowiska jak siodło świni. A jak ogródek za mały to mniej nasadzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Sosna pospolita, świerk pospolity, dab, grab, kasztan, brzoza. Jasne! I 3 ha działki No dobra, wiem, że chodzi o odmiany małe Ja stawiam na wiąz górski Camperdownii lub pendula oraz buk purpurea pendula. Sam zachwyt jak dla mnie. Ale to chyba solitery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 10.05.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Właśnie mam 3ha . zapomnaiłęm jeszcze o jaworach, jesionach, lipach i innych uroczych macierzystych gatunkach. Precz z wydumanymi ogrodowymi makaronizmami i festiwalem roslinnego skarłowacenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.05.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ja mam pare zlotokapów, będa kwitnąc w tym roku u mnie wszystko rośnie wymieszane, ale ja mam spory teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 10.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 mam prośbę - jak możecie to wklejajcie zdjęcia, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 złotokap tak ma wyglądaćhttp://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Zlotokap/Waterera/Zlotokap_Waterera_kwiat2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 10.05.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja głosuję na jarzębinę i klon. Zamierzam nasadzić sobie jarzębinek wzdłuż płotu. Tatomiast co do jesionów to nie zgadzam się, że ładne mam tego bardzo dużo w okolicy i - bardzo póżno wypuszcza liście, bardzo wcześnie je gubi, rośnie strasznie wysokie i zasłania słoneczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 10.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Piękny ten złotokap. A czy on nie ma trujących owoców czasem? Coś mi kołacze po głowie, ale może żle myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 10.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Sośnica mi się bardzo podoba. niestety sadzonki drogie i lubi przemarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 To może i ja:z iglastych wieczenie zielony cis hicksi, świerk serbski, sosna żółta, kosodrzewina wintergold,liściaste berberysy, głogownik, głóg Paul's Scarlet, buk czerwonolistny, ogniki.Ponadto róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Piękny ten złotokap. A czy on nie ma trujących owoców czasem? Coś mi kołacze po głowie, ale może żle myślę. cały jest trujący i też ..............makaronizm ale jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 11.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Złotokap prezentuje się pięknie jak kwitnie, ale niestety kwitnie krótko. Liściaste: katalpa, klon jesionolistny flamingo, jarzębinaIglaste: świerk serbski, sosenka Schmiti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts