Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[ANKIETA] projekt łazienki

Berolina

Kto projektował łazienkę?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto projektował łazienkę?

Recommended Posts

Jestem w kropce... Mogą wchodzić kafelkarze, a ja nie mam projektu. Polecony projektant wystawił nas do wiatru. Był na obmiarze w tygodniu po świętach, miał się odezwać po kilku dniach z wstępnym zarysem (gdzie co ustawione), no i do dziś cisza... telefonów nie odbiera. Normalnie chce mi się ryczeć. Obdzwoniłam projektantów, którzy się "wystawiają" w sklepach z kaflami. Wolne terminy w sierpniu. Sama nie wiem co robić. Może sama mam coś wymyślać? Wiem, ze napewno satysfakcja byłaby większa z projektu własnego, ale.... no właśnie :roll:

A Wasze łazienki są projektowane przez projektantów czy przez Was samych?

Projektant, bo robi też prawie cały dom. Łazienka jest jednym z ważniejszych pomieszczeń w domu. Moja jest bardzo nieustawna z tego względu, że w oryginale w tym miejscu miała być kotłownia.

Poza tym nawet najpiękniejsze kafle przy niewłaściwym rozplanowaniu łazienki stracą urok.

Ja mniej więcej mam pomysły na wszystkie łazienki w domu. Szukałam tylko wsparcia jakimiś ciekawymi pomysłami ułożenia kafli. Wybrałam się do salonu i zapytałam o projektanta. Był oczywiście dostęny od ręki, ale za projekt należy zapłacić 100 zł od metra kafelek :o . Po takim komunikacie postanowiłam sama zrobić projekty. Pochodziłam po sklepach, poglądałam różne aranżacje i teraz mam już zaprojektowane prawie wszystkie łazienki.

Radzę zrobić to samo :)

Ja mniej więcej mam pomysły na wszystkie łazienki w domu. Szukałam tylko wsparcia jakimiś ciekawymi pomysłami ułożenia kafli. Wybrałam się do salonu i zapytałam o projektanta. Był oczywiście dostęny od ręki, ale za projekt należy zapłacić 100 zł od metra kafelek :o . Po takim komunikacie postanowiłam sama zrobić projekty. Pochodziłam po sklepach, poglądałam różne aranżacje i teraz mam już zaprojektowane prawie wszystkie łazienki.

Radzę zrobić to samo :)

No tak właśnie Cię zapytałam w innym wątku czy robisz aranżacje sama, teraz juz wiem :-) . Mnie też przyjdzie robić samej, boję się okropnie czy to wyjdzie, ale jak wyjdzie to będzie wieeelka satysfakcja :-D . A jeśli mozna spytać to robisz aranżacje w jakimś programie? bo ja chyba zrobię na papierze, bo nie mam nerwów do tych programów...

Zamierzałam skorzystać z gotowych pomysłów architekta wnętrz...Ale po zastanowieniu się stwierdziłam, że to ja będę mieszkać w tym domu ... Wiedziałam, co mi się podoba, a czego u siebie nie chcę...Trochę poczytałam i pooglądałam...Za nic na świecie nie oddałabym przyjemności planowania wnętrza mojego domu komuś innemu ! On od początku do końca będzie mój :D

Ale nie każdy musi podchodzić do tego w taki sposób...

podpisuję się pod tym co napisała kubaimycha.....

jak na razie mamy zrobioną jedną łazienkę w domu ( mimo że juz mieszkamy ), małą, którą zaplanowalismy z mężem jescze w czasie budowy ( jak sie ma 3 m2 do zaplanowania , to nie jest to zbyt trudne :lol: )

druga, na poddaszu, o powierzni 11 m2 czeka na wenę twórczą, póki co zbieram materiały pomocnicze ( przykłady aranżacji, kafelki, meble, wanny, prysznice itp, itd...), wkładam do segregatora i powoli eliminuję co mi sie bardziej podoba, a co mniej, co chciałabym mieć a czego nie....

ale prawde mówiąc największym problemem dla mnie jest ....kolor

z dolną nie mielismy problemu, wiedzieliśmy od razu ... zielona

a górna? błąkają mi sie po umyśle beże , brązy, granaty... sama nie wiem

a dopóki nie wiem, nic nie zrobię

pozdrawiam

kafelkarz sam zażyczył sobie projektu łazienki - dopóki nie zobaczy nie da oferty cenowej.. mam jedynie zarezerwowany termin, ale nie dowiem się ile mnie będzie kosztować jego praca, dopóki nie wybiorę płytek :-? a mnie jakoś trudno się zdecydować.. teraz wiem, że przy kolejnym domu na pewno będzie projektant wnętrz.. pomaga uniknąć błędów i pomaga takim niezdecydowanym jak ja

Dom zaprojektuję sama. Po pierwsze - galopujące ceny zmuszają do oszczędności, po wtóre (równie ważne) - dom ma być nasz i tylko nasz. Wprawdzie do łazienek mam jeszcze sporo czasu, ale już teraz zastanawiam się nad ich wykończeniem. Wiem już, jakie będą kolory. Pod tym kątem przekopuję teraz kolekcje. Optymistycznie zakładam, że jak już się naoglądam, to i z projektem dam radę, a co! Jak nie wyjdzie - będę pomstować tylko na siebie... :wink: