Gizela 08.05.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Czy jest jakiś napaleniec na KOZIŃCE z Pracowni http://www.domoweklimaty.pl? Chętnie bym porozmawiała na temat kosztów budowy i ewentualnych przeróbkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 09.05.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No to chyba jestem samotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 04.12.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Może jest ktoś kto ma zamiar budować ten domek KOZIŃCE z pracowni Charkiewicza link http://www.domoweklimaty.pl. Proszę o opinie na jego temat. Będę wszystkim bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 04.12.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Podoba mi sie ten projekt, jęsli miłabym budowac duży dom to wybrałabym coś w tym stylu - duza przestrzeń w strefie dziennej, można zastosowac ciekawe aranżacje. co do wad - to projekt moim zdaniem pochłonie sporo kasy (ale o tym pewnie wiecie )- powierzchnia, sporo okien , wykusz, lukarna, kilka nietypowych okien. Poza tym kotłownia i pomieszczenie gospodarcze mają przejscie tylko z zewnątrz. i jeszcze jedna uwaga - z której strony macie wjazd na działkę, projekt jest idealny na działkę z wjazdem od wschodu - mało okien na ścianie północnej, taras na zachód, wykusz od południa, pokój na dole ma okno od wschodu - wiec może być tam na przyład sypialnia. Ja pomyslalabym też nad schodami - może w innym miejcu aby były widoczne w salonie To tyle moich luźnych uwag na temat projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 04.12.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ja wiem, że dla niektórych to może taka "stodoła" ale mam do upchania dwójkę dzieci, córa 11 lat, 1,5 roczny synuś, my z mężusiem i babcia prawie 24 godziny na dobę (jest niezastąpiona dla naszych dzieciaczków). Dom ma "pokój dla babci" trochę na uboczu z łazieneczką, trzy sypialnie z garderobami, pralnię i niewątpliwie (czego na projekcie tak odrazu nie widać) uroczy strych całkiem użytkowy, może być pracownią, bawialnią, biblioteką albo 2 pokoiki dla gości itp. to ponad 18m użytkowych. Zaleta to duży salon. jadalnia, kuchnia z boku, tarasik z kominkiem, wszystko doświetlone, okna duże ale można może dać mniejsze, a może nie. Wszystko ciepłe i "na luzie". Dach prosty aż do bulu. Może duży ale prosty. Obecnie mam "super mieszkanie" szkliwione jasne gresy, szkło,lustra aluminium,jasna kolorystyka, ekstra nowocześnie i wiecie co, mam dość tego, że jak sie nawet żarówka wypali to już to burzy ten uporządkowany minimalizm. Tego się ma po 4 latach dość. Ja chcę natury i swobody. Wiejską chatę !. Czy to objaw starczy czy idzie nowy trend( ja zawsze mam nosa) Mówią, że życie zaczyna sią po 30 tce. No to jak? Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 04.12.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Podoba mi sie ten projekt, jęsli miłabym budowac duży dom to wybrałabym coś w tym stylu - duza przestrzeń w strefie dziennej, można zastosowac ciekawe aranżacje. co do wad - to projekt moim zdaniem pochłonie sporo kasy (ale o tym pewnie wiecie )- powierzchnia, sporo okien , wykusz, lukarna, kilka nietypowych okien. Poza tym kotłownia i pomieszczenie gospodarcze mają przejscie tylko z zewnątrz. i jeszcze jedna uwaga - z której strony macie wjazd na działkę, projekt jest idealny na działkę z wjazdem od wschodu - mało okien na ścianie północnej, taras na zachód, wykusz od południa, pokój na dole ma okno od wschodu - wiec może być tam na przyład sypialnia. Ja pomyslalabym też nad schodami - może w innym miejcu aby były widoczne w salonie To tyle moich luźnych uwag na temat projektu Dziękuję za cenne uwagi. Tak kasy to on wymaga. Patrząc jednak na projekty o podobnej powierzchni użytkowej w innych projektach to i tak jest stosunkowo dużo więcej metrów za tyle samo kaski (może mi się tak wydaje). Z przejściami do kotłowni i pomieszczenia gospodarczego już coś myślałam ale czasem myślę, że może kotłownia niech będzie osobno(ma być na węgiel), a pomieszczenie gospodarcze? rozważam. A wjazd mamy od strony wschodnio/północnej ( ciągle mam z tym problem - nie byłam pilna z geografi ha ha) Może jakieś lustrzane odbicie. A schody to myślę, że pięknie jak są reprezentacyjne. Ale dzieci to tylko gora-dół, dół-góra i jeszcze te piesze wycieczki koleżanek i kolegów i ciągłe dzień dobry itp i itd I jeszcze raz dziękuję za uwagi i proszę o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 04.12.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Hm, jesli ogrzewanie na węgiel, to moze lepiej aby wejście było od wewnątrz, np ze spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 04.12.2007 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Hm, jesli ogrzewanie na węgiel, to moze lepiej aby wejście było od wewnątrz, np ze spiżarni Dobry pomysł. Może i to lepsze iść w kapcioszkach do pieca. Ale teraz są podobno piece gdzie raz na 2/3 dni się dokłada to można ostatecznie się poświęcić i przewietrzyć . Tak by w ogóle z domciu wychodzić ha ha. Tak ale zimą to jest straszne.....bry...tak chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 04.12.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 I jeszcze mam jedną uwage - broń Boże nie podnoście ścianku kolankowe, to całkowicie wam zepsuje wizualnie ten domek, który ma dużo uroku przez to że ma dośc nisko dach (patrz: zdjęcia z realizacji ) Więc życzę trafnych decyzji i miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 04.12.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 A ta realizacja to samego Pana Projektanta. Widziałam wnętrze w katalogu. No cudnie to sobie wymyślił.Ma taki stary wiejski kominek z gliny otwarty ale códny. A ścianka kolankowa to jest w sam raz myślę. Ten dom taki jest i już. A i kończę dziś już pracę jadę szukać dla dzieciaków Mikołaja. Mam takie długie listy dla niego, że szok. Będę musiała je skrócić. Szczególnie ten od męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts