krzysztofj5 08.05.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Na około 15 m długości mam wymurowaną podmurówkę pod ogrodzenie z cegieł i daszków. Na całej długości nie ma poziomu, tylko spadek ok. 1 %. W podmurówce i głębiej w fundamencie są zatopione pionowo metalowe słupki o kwadratowym profilu 5 cm wystające ponad podmurówkę na jednakową wysokość. Pomiędzy słupkami zamierzam zainstalować metalowe przęsła. Czy fachowiec od przęseł wykona mi takie przęsła dopasowane do pochyłej podmurówki ? W takim układzie przęsła muszą mieć kształt równoległoboków. Czy jest to możliwe do wykonania ? Czy ktoś z was ma taki układ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 08.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja robię coś takiego u siebie. Tylko nie daję gotowych przęseł. Moje ogrodzenie to ukośna podmurówka (ok. 50cm na 50m czyli podobnie jak u Ciebie) do tego 2 poprzeczki z kątownika przykręcone do słupków równolegle do podmórówki. Tyle na razie zrobiłem. Teraz bedę montował sztachety. Widziałem już takie ogrodzenie i wygląda o niebo lepeij niż schodki (uskoki na przęsłach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 27.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Mam ten sam problem z wyborem rodzaju podmorówki na pochyłej działce. Zamierzałem robić stopniowanie, ale widze ze mozna zrobić podmorówkę pochyłą. Interesuje mnie w jaki sposób należy to wykonać, zeby jednakowy spad. Ponieważ wcześniej sądziłem ze jest to nie możliwe. Proszę o informację e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts