TOMMEX 13.09.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 ja kafelki robie w inny sposób.mianowicie rysuje sciane w corelu rozkladam na niej kafle w jaki sposob mi sie podoba, a potem wklejam to do artlantisa jako całą teksture sciany.np. tak: http://img521.imageshack.us/img521/569/lazpiotrekkameraac7im3.jpg http://img522.imageshack.us/img522/144/kameraac12re0.jpg http://img504.imageshack.us/img504/7686/roxanakameraacmo0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 01.10.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 TOMMEX twoje wizualizacje są super! Szkoda, że ja tak nie potrafię ale nauczyłam się podstaw ArchiCada dzieki Twoim podopwiedziom i tak wyszła moja łazienka na poddaszu. Bardzo Cię proszę o wskazówki, jak mogłabym ulepszyc i jakich opcji powinnam użyc by wizualizaje bardziej przypominały realne. Z góry dziękuję . http://foto1.m.onet.pl/_m/771e74f7780dc8912909a7a767e989a1,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/5e858fea7ce3c089f4ad37df14df8b56,5,19,0.jpg --------------- http://foto3.m.onet.pl/_m/92ef29dff9803724df8ac96b530a4bbf,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 01.10.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 zdolna dziewczynka przede wszystkim nie korzystaj ze standartowej biblioteki archicada. ( przynajmniej z ceramiki) fajne modele sa np. na stronie koła. a gdzie robiłaś rendering. w archicadzie czy w artlantisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 01.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 hehe przede wszystkim nie korzystaj ze standartowej biblioteki archicada. ( przynajmniej z ceramiki) fajne modele sa np. na stronie koła. no właśnie nie potrafię wkleic do biblioteki innych modeli i poddalam się a gdzie robiłaś rendering. w archicadzie czy w artlantisie? w archicadzie bo w artlantisie nie zauważyłam żadnych różnic -pewnie dlatego ze nie potrafię się nimi posługiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 03.10.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 pro100 jest super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caymanziom 17.07.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 witam, mam lekki problem z ArchiCAD'em 11. Mianowicie nie wiem gdzie się wpisuje wymiary pomieszczenia, które chcę urządzać, ani gdzie wpisuje się wymiary ściany projektowanego pomieszczenia, bo "rysowanie" myszką jak w The Sims nie jest zbytnio wygodne;) więc jeżeli ktoś mógłby coś pomóc mi w tej kwestii to poproszę a najlepiej jeżeli skądś można by pobrać instrukcję do ArchiCAD'a 11;) z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igorszyc 19.09.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 witam, mam lekki problem z ArchiCAD'em 11. Mianowicie nie wiem gdzie się wpisuje wymiary pomieszczenia, które chcę urządzać, ani gdzie wpisuje się wymiary ściany projektowanego pomieszczenia, bo "rysowanie" myszką jak w The Sims nie jest zbytnio wygodne;) więc jeżeli ktoś mógłby coś pomóc mi w tej kwestii to poproszę a najlepiej jeżeli skądś można by pobrać instrukcję do ArchiCAD'a 11;) z góry dzięki. Mam podobny problem, pomozecie wpisac wymiary sciany "z ręki" ? Również macham myszką i nie da się wykonać dokładnie projektu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 17.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 może ktoś mi poradzi jak zrobić wklęsłą ścianę np. pod kaloryferem w programie pro 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. O takie coś chodzi? http://img19.imageshack.us/img19/9955/cianai.jpg http://img23.imageshack.us/img23/5929/ciana2a.jpg Jeśli wnęka ma być np pod sam kaloryfer to taką ścianę należy zlożyć z 4 elementów ("ścian"), z czego ten pod kaloryferem (na rysunku oznaczony jako 1) powinien mieć mniejszą głębokość niż pozostałe. Jeśli nie o to chodziło to proszę o specyzowanie, postaram się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.04.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 podczytuje z ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 podczytuje z ukrycia ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.04.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zapisać zrobiony projekt w kompie, tak aby po zamknięciu programu nie znikł? Gdy próbuję zapisać to co już udało mi się zrobić pojawia się napis ,,nie masz prawa do zapisywania itd." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 20.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 A masz pełną wersję programu? W wersji demo nie da się niestety zapisywać projektów. Możesz jedynie poprzez print screen wkleić projekt do worda i wydrukować. Trochę bez sensu, bo jak chcesz coś poprawic w projekcie to musisz go robić od nowa, lepiej od razu postarać się o pełną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 20.04.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Hmm... sama nie wiem Wydaje mi się, że jednak nie jest to pełna wersja - małż mi ją ściągnął z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 20.04.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. O takie coś chodzi? Dokładnie o to mi chodziło. Ogromne dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1 23.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 witam wszystkich jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem projektów wykonanych w Archicadzie Od dawna interesuję się projektowaniem wnętrz, nie skończyłem niestety żadnej szkoły w tym kierunku, czego bardzo żałuję. Bardzo chciałbym się nauczyć projektowania wnętrz przy pomocy archicada - od czego mam zacząć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorallo24 02.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Czyli jeśli będę chciał na ścianie położyć kafelki to muszę narysować jedną płytkę, wypełnić ja teksturą i skopiować na ścianie? Dobrze rozumiem. Jeszcze jedno pytanie. Chciałbym pokryć ścianę z obu stron ale różnymi teksturami a do tego na części jednej strony mają dodatkowo być kafelki. Czy w takim przypadku muszę narysować dwie ściany "sklejone" ze sobą + kolejna do ułożenia kafelek? Chodzi mi oczywiście o PRO100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 03.06.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Czyli jeśli będę chciał na ścianie położyć kafelki to muszę narysować jedną płytkę, wypełnić ja teksturą i skopiować na ścianie? Rozumiem że tekstury płytek ściągnąłeś ze strony producenta i wrzuciłeś do biblioteki (materiały) PRO100? Jeśli tak to w programie wejdź do bibioteki materiałów, znajdź płytki na których chcesz pracować i po naciśnięciu na którąś prawym przyciskiem myszki wybierz właściwości. Ustawiasz tam wysokość/szerokość płytek i już nie musisz pojedynczo "wklejać" na ścianę Chciałbym pokryć ścianę z obu stron ale różnymi teksturami a do tego na części jednej strony mają dodatkowo być kafelki. Czy w takim przypadku muszę narysować dwie ściany "sklejone" ze sobą + kolejna do ułożenia kafelek? Chodzi mi oczywiście o PRO100. Tak, musisz skleić ze sobą 2 ściany, ta druga może mieć minimalną grubość (nawet 1 mm) byleby tylko były 2 oddzielne powierzchnie. Jeśli chcesz uzyskać efekt gdzie z drugiej strony do połowy ściana będzie w kaflach a powyżej pomalowana to tak, musisz dać 2 takie "chude" ścianki, przy czym ta z kaflami będzie niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorallo24 03.06.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dzięki. Jeszcze dwa pytania. Chciałbym w jednym projekcie zrobić całe mieszkanie. Z uwagi na dużą przestrzeń (aneks kuchenny, salon i hol) nie chciałbym dzielić projektu na poszczególne pomieszczenia. Czy w widoku axo można zmieniać punkt patrzenia? I drugie: Czy można samodzielnie dodawać płaszczyzny rzutowania na ściany mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 03.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dzięki. Jeszcze dwa pytania. Chciałbym w jednym projekcie zrobić całe mieszkanie. Z uwagi na dużą przestrzeń (aneks kuchenny, salon i hol) nie chciałbym dzielić projektu na poszczególne pomieszczenia. Czy w widoku axo można zmieniać punkt patrzenia? Szczerze to nie wiem. Ja robiłam sobie projekt całego parteru domu i korzystałam jedynie z perspektywy i planu. Czasem żeby dobrze ustawić punkt patrzenia w perspektywie trzeba wejść w plan i tam poprzesuwać a dopiero potem znów przejść na perspektywe Nie wiem na ile znasz ten program ale w perspektywie można za pomocą myszki oddalać/przybliżać oraz obracać "kamerą" I drugie: Czy można samodzielnie dodawać płaszczyzny rzutowania na ściany mieszkania? A tego pytania za bardzo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts