gorallo24 03.06.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 http://img261.imageshack.us/img261/8352/przykadr.jpgW rozwinięciu na powyższym przykładzie.Standardowo w programie są dostępne widoki/rzuty na ściany N, S, W i E. W powyższym:w widoku na ścianę S będzie widoczna ściana 1 (przesłania S), w widoku na ścianę N będzie widoczna ściana 2 (przesłania N).Czy można stworzyć widoki na wszystkie ściany osobno? Nie mogłem niestety nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Nie znam tego programu dobrze, stad moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 03.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A tego niestety nie wiem, jakoś dałam radę bez tych opcji widoku (jak potrzebowałam dokładnie obejrzeć daną ścianę to odsuwałam tę która mi zasłaniała ) Może ktoś inny pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.06.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Czy mozna pobrać z sieci biblioteki mebli do pro100? Gdzie je wtedy wkleić-w meble czy w materiały? Moze podzielicie się linkami do bibliotek do pro100? Wczoraj sciagałam Voxa ale otwieraja się tylko tekstury a meble juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 No wlasnie może ktoś ma więcej bibliotek do PRO 100- glównie lazienki mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmaz 19.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam,Mam pytanie: - pro 100jak można zapisać w bibliotece foto np. dodatkowej umywalki, oświetlenia, szafki, obrazu ściennego, etc - jakie rozszerzenie powinien mieć obraz? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.07.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 .jpg Zapisuj w materiałach A ja nadal szukam bibliotek o pro. Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 26.07.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Jeżeli chodzi o biblioteki mebli to nie znalazłem pare a biblioteki materiałow można samemu zrobić, czy to glazury,fronty i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 21.08.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Czy ktoś wie czy do PRO100 można gdzieś znaleźć modele schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Z materiałami nie ma takiego problemu jak z meblami czy np. zasłonami. Tego brakuje i trzeba sie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 21.08.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 JA próbowałem schody zrobić samemu. Każdy stopień ustawiałem we właściwościach wyżej o powiedzmy 17cm i ustawiałem jeden nad drugim z przesunieciem. Proste schody ze spocznikiem owszem wyszły całkiem nieźle, niestety przy zakręconych trzeba już sporo pogłówkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajila 26.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Moja przygoda z PRO100 zaczęła się wczoraj więc proszę o pomoc.Próbuję zaprojektować łazienkę, niestety kiedy przeciągam z biblioteki płytkę na daną ścianę nie widzę wzoru płytki, ale tylko "kolor". Dla przykładu - czarno biała płytka przeciągnięta na ścianę - rezultat: ściana szara, a nie płytki.Mam nadzieję że dobrze opisałam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajila 26.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 przypadkiem klinęłam tekstury i problem się rozwiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 26.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 jeżeli chcesz więcej tekstur to rób jak ktoś opisał wyżej. Znajdż fotkę danego wzoru - zapisz ją w program files/pro100/biblioteka, stwórz nowy element, i przeciągnij zdjęcie z biblioteki na element.Ja tak robię drzwi, okna, lodówki, zlewy, kuchenki. Oczywiście odwzorowywuję w pełni wymiary oryginału na moim nowym elemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elleonore 08.09.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam. mam takie pytanko. Jak zrobić w PRO100 skośną ścianę? da się jakoś edytować ściany, żeby możnabyło zrobić taki skos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 08.09.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam. mam takie pytanko. Jak zrobić w PRO100 skośną ścianę? da się jakoś edytować ściany, żeby możnabyło zrobić taki skos?? Zaznaczasz ścianę którą chcesz mieć skośną i wybierasz z menu przycisk "obróc" (taka wywinięta strzałka) - ustawiasz o jakąś oś obrotu chodzi i o ile stopni chesz obrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bofff 08.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 nie wiem czy bylokazdy element (glazura terakota, obrazy, itp) zapisujemy w jpg. w pro 100 klikamy na nim prawym i zapisujemy prawidlowe wymiary w mm i juz mozna uzywac.projektowanie skomplikowanych ksztaltow to juz wyzsza jazda, latwiej edytowac dostepneco do bibliotek, przejzalem siec i znalazlem niewiele, wydaje mi sie ze lacznie to ok 700MB a nie wiem czy sie nie powtarzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.09.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 podglądam po cichu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.09.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 NIetypowe kształty mozna też tworzyć za pomocą narzedzia "Kształt".Wystarczy, że wygenerujemy nowy element o danych wymiarach. KLikamy na niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy "kształt". Teraz możemy z tym elementem zrobić prawie wszystko. PS. Bofff może natknąłeś się gdzieś w bibliotekach na schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bofff 09.09.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 niestety, schodów nie widziałem, ale się jeszcze rozejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elleonore 09.09.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam. mam takie pytanko. Jak zrobić w PRO100 skośną ścianę? da się jakoś edytować ściany, żeby możnabyło zrobić taki skos?? Zaznaczasz ścianę którą chcesz mieć skośną i wybierasz z menu przycisk "obróc" (taka wywinięta strzałka) - ustawiasz o jakąś oś obrotu chodzi i o ile stopni chesz obrócić. aha, ok, dzięki wielkie. Z pro100 mam do czynienia od wczoraj;) świetny program, najlepszy z tych kilkunastu, które już wypróbowałam! do kuchni polecam ALNO - najlepszy, jeśli chodzi o wybór mebli, Pro100 używam póki co do projektowania łazienki, ale może pokuszę się też do odświeżenia mojej kuchni, już zaprojektowanej w ALNO właśnie;) Jestem grafikiem komp. z wykształcenia, przywiązuję ogromną wagę do funkcjonalności programów, PRO100 jest baaaardzo funkcjonalny, przyswojony przeze mnie w niecałą godz. ściągnęłam masę płytek, zwłaszcza Cersanit ma ciekawe kolekcje, do pobrania w rar na www, więc biblioteka powstała w kilka minut;) Zabieram się do poczytania podręcznika użytkownika, co by program rozłożyć na części pierwsze;) Łazienka już w 1/3 zaprojektowana, jak będzie całość to wrzucę zdjęcie;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts