mr6319 02.08.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Sebao czytaj dokładnie co w wątku jest...Zdjęcie zrobisz poprzez Menu : Plik, a następnie eksport i obraz. Wybierasz rozdzielczość i zapisujesz gdzie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 02.08.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Znajoma projektuje kuchnie w tym programie.szukam jakiejs najnowszej biblioteki dla tego programu, chodzi tylko o kuchnie, czyli blaty, szafki itd. Gotowych mebli nie znajdziesz trzeba je samemu tworzyć ja właśnie przenoszę do biblioteki cały katalog z BRW. W innych przypadkach podmieniasz tylko materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 02.08.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 mam 2 pytania jeno : jak zrobić zdjęcie w programie PRO100 demo , a drugie może podpowiecie z jakiej strony można ściągnąć pełną wersje tego programu POZDRO XD Mógłbym ci powiedzieć skąd sciągnąć ale nie wiem czy znasz takie serwery jak rapidshare,hotfile i inne no i czy będzie umiał z nich sciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 02.08.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jak tworzę swoje pliki z netu to zawsze jest plik z teksturami-taki w których zapisuje się rzeczywiste wymiary np płytek czy w przypadku zdjęć też coś takiego jest czy nie? I jakie tam się wymiary wpisuje? Wszak musi być propooncjonalny do wielkości np łazienki np drzwi Wszystkie wymiary zmieniasz w programie oczywiście na rzeczywiste, płytek i innych materiałów.No chyba żę chodzi ci o co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebao124wp.pl 04.08.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 mr6319 ten sposób jest możliwy tylko w pełnej wersji mógłbyś podać jeszcze raz jak ściągną pełną wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebao124wp.pl 04.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Bastorek znam takie serwery jakie podałeś więc napisz z jakiej strony można ściągnąć pełną wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 04.08.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ściągnij demo a resztę wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankie83 26.08.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, posiadam wersję demonstracyjną programu i niestety nie umiem wstawić wymiarów płytki. Wchodzę do biblioteki, materiały, wybieram płytkę i klikam prawym przyciskiem myszy Pola z wymiarami sa aktywne, ale nie działa OK ani zastosuj - jedynie anuluj. Co robię nie tak? Poradźcie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 26.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Nie jestem pewien ale to chyba działa tylko w wersji pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 26.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, posiadam wersję demonstracyjną programu i niestety nie umiem wstawić wymiarów płytki. Wchodzę do biblioteki, materiały, wybieram płytkę i klikam prawym przyciskiem myszy Pola z wymiarami sa aktywne, ale nie działa OK ani zastosuj - jedynie anuluj. Co robię nie tak? Poradźcie proszę... Musisz najpierw wejść do biblioteka/elementy/blaty, listwy, płyty osłonowe i tam wybrać element płyty osłonowe. Jak klikniesz dwa razy to pojawi Ci się taka płyta, klikasz na nią dwa razy, wchodzisz do opcji wymiary i tam wpisujesz wymiary danej płytki. Każdą płytkę trzeba tak właśnie nakleić na ścianie a potem przeciągasz dany wzór płytki na te pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.01.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 chce zrobic plan poddasza.... i mam problem w pro100 - nie do konca radzę sobie ze zrobieniem ścianek pod kątem - czyli takim trójkątem zeby zapać dziurę. mam również problem z powiekszeniem okna - nawet po rozgrupowaniu dalej mi nie szło. http://img199.imageshack.us/img199/1747/poddasze2.jpg probowałam z nowym elementem i jego kształtem. wydaje mi się że nowy kszatł jest w miarę ok [ten niebieski element - tzn zaznaczony ], jego wielkośćmniejsza niż "dziura do zastawienia" i jak ustawię go w rogu [wyrównam do ścianki koło drzwi to potem jakoś dopasuję kąty etc] to będzie ok. Niestety nie mogę go tam wstawić... bo nie chce mi się on przesunąc bardziej w prawo tak żeby był pod tą skośną ścianką. Co robię nie tak, badź co powinnam zrobić żeby było ok? i głupie pytanie - do czego służy aksometria.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 16.01.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Żeby przesunąć ten element musisz użyć podczas przesuwania klawisza Shift. Wtedy element może przesuwać się po innych elementach. Program niestety nie jest na tyle dopracowany by można było to było zrobić to inaczej. Niestety ten element będzie mógł być dosunięty do innych tylko na oko, gdyż nie zatrzyma się na ściance do której będzie dosuwany.Okna mają wymiary określone przez program. Sprawdź czy we właściwościach okna w rozmiarach nie ma zafajkowanej kłódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 18.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dzięki mr6319, rzeczywiście średnio z tą ścianką, teraz mi 2 wchodzą na siebie i jest konflikt, ale przynajmniej dziury nei ma.co do okien, to mimo tego ze odkłódkowałam sprawę to dalej nie da się go powiekszyc. nawet rozgrupowalam elementy ale dalej nic. no nic - i tak to takie wstępne plany więc niech będą 2 okna, najwyżej wrzucę 2 obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 24.01.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Czy jest jakaś opcja, która włącza albo przyspiesza włączanie świateł w pro100? takie sterowanie oświetleniem. a to już zupełna pierdoła... co robicie żeby mieć "widok" z okna? czy jest gdzeis jakis sielski obrazek na te cele, czy może po prostu wrzucacie obrazek. serio, nie jest to najmniejszy problem ale ciekawa się zrobiłam Edytowane 24 Stycznia 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 02.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 poczekam jeszcze, może ktoś mi odpowie na powyższy post. i jeszcze przy okazji zapytam - czy jest jakas opcja wstawienia schodów w pro100? nie muszą być dokładne ani piękne, grunt to chodzi o pokazanie ich obecności i zastanowienia się nad otoczeniem w koło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 02.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Co do świateł nie mam pojęcia. Musze popatrzeć w programie. Schodów niestety nie ma w PRO. Swoje sam stworzyłem ustawiając na danych wysokościach elementy schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 05.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dzięki mr6319! wiedziałam, że na Ciebie można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oblus 06.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 no wlasnie jak ktos da cynk jak swiatla zrobic jakies inne - w senesie moc i kat swiecenia - to byloby fajniebtw. czy ktos wie jak stworzyc wlasne meb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 wiesz co- chyba raczej przez "nowy element" i składanie całego mebelka, potem zgrupować co by się kupy trzymało. pro100 z tego co się troszkę zorientowałam to taki poglądowy jest. faktury dodaję przez dodanie obrazów do biblioteki i potem odpowiednie ustawienie ich wielkości. może wielu bajerów system nie ma i nei udało mi się nigdzie trafić na stronach netowych z galeriami gotowych przedmiotów [może źle szukam!] to i tak uważam, że jako ilustracja idei umeblowania/wykonczenia jest super! nawet jak czekam przez 5min na włączenie się wszystkich świateł jeśli miałbyś coś więcej o programie to chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oblus 06.02.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 taa... ale przez nowy element "ładnego" klopa nie ukulasz ;>autor raczej tworzy takie rzeczy w czyms innym i szyfruje do pliku meb... tak sadze a co do swiatelek to dalej czekam na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts