mr6319 28.02.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Przy rozbudowanym projekcie i dużej ilości świateł może się wieszać. Andrewhoopoe pisze: Chciałam Was spytać o taką rzecz, czy w Waszych programach pro100 działa lupa lub powiększenie? Mam starą wersję tego programu i niestety po uzupełnieniu ścian teksturą nie widać szczegółów, jedynie przełączając widok z perspektywy na konkretną ścianę N,W,S,E powiększać można.Czy to wina starej wersji? Czy też trzeba w coś wejść aby aktywować funkcje przybliżania. Przez to widzę całe pomieszczenie z podziałem na poszczególne płytki, ale niestety dokładnego widoku nie mam jaką masz wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 28.02.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 W tej chwili nie pamiętam bo jestem w pracy, ale ściągnęłam sobie wersję demo najnowszą i w niej też można powiększać tylko jak patrzy się na jedną ścianę , a przy widoku z perspektywy te ikonki lupy są nieaktywne Całą łazienkę podzieliłam na prostokąty 29,50 x 59,50 ( taki wymiar ma pojedyncza płytka z paradyża) następnie ściągnęłam sobie jpg. z widokiem płytki, następnie wkleiłam ją w miejsce zaznaczonych na projekcie kwadratów i wzoru nie widać, dopiero jak przerzuciłam obraz na widok ściany i powiększyłam tę wklejoną płytkę to dopiero po chyba 4 krotnym kliknięciu lupą widać było wzór dokładnie , ale wtedy kafelka zajmowała większą część ekranu. Podejrzewam że coś z wielkością nie tak. Jpg ściągnęłam ze strony Paradyża , ale nie ze specjalnego pliku tylko kopiowałam z widoku płytki.Może to wina wzoru, bo jest on bardzo drobny, seria piumetta, ale wklejałam tę najwyraźniejszą płytkę PIUMETTA BIANCO inserto B 29,5x59,5 ( czyli białą ze srebryn wzorkiem)Weszłam na tę stronę http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/piumetta-piume i kliknęłam na wskazaną płytkę , obraz powiększył się i pokazał wraz z opisem, ale po skopiowaniu obrazu opisu nie było tylko sama płytka. Chyba coś robię nie tak? Czy Wy możecie przybliżać sobie widok łazienki w perspektywie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 09.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Już sobie poradziłam , znalazłam przyczynę , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Już sobie poradziłam , znalazłam przyczynę , dzięki. Cieszę się, i przerpraszam za swoją niemoc i totalny brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkanh 19.03.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, proszę o pomoc..... jak obłożyć wannę asymetryczną płytkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 20.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Regulować kąt położenia każdej płytki oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkanh 26.03.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A można prosić a jakieś szczegóły?? Nie za bardzo rozumiem... Jak wstawiam płytkę na wannę to zmienia się tylko barwa, rozumiem, że trzeba wstawiać dużo tzw płyty a na nie płytki ceramiczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.03.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Musisz okleić wannę tzw. formatką. Jeśli po łuku to każdą formatkę/płytke nalezy osobno ustawiać po łuku regulując jej kąt ustawienia. Płytka będzie widoczna jak dasz teksture na formatke a nie na wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rfb 09.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 mam problem - PRO 100 Chce zrobić umywalkę schowaną w blacie... i zupełnie nie wiem jak to zrobić... Macie jakieś pomysły?? Mam zrobione dwa meble. Ikea mebloscianka kratka i fajną kabinę prysznicową - można by to udostępniać gdzieś w sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oblus 09.05.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 @rfb przesun umywalke z SHIFTEM od gory do dolu nad blatem, wtedy ta zatopi się w blacie, jak juz zatopi się i podswietli sie kolorem (bodajze czerwonym) przesun ją do samego dolu - az do podlogi - potem wybierz narzedzie do przesowania obiektow (krzyzyk ze strzalkami) i przesun umywalke na konkretna wysokosc do gory, zaznacz umywalke i blat i zgrupuj w jedno... nie znam innego sposobu ps. wtapiajac w blat uywalke moze pojawic ci sie wewnarz niej poziom blatu - w takim wypadku nalezy tak skonstruowac blat zeby mial odpowiednie wyciecie, npstworzyc blat z dwoch prostokatow polaczonych ze soba jednakowymi bokami w ktorych to bokach beda wykonane polokragle wyciecia - polaczenie tych prostokatkow powinno dac wyglad blatu z dziurka ;> do wykonania tego jest narzedzie ksztalt -> łuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rfb 11.05.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 tak tez czyniłem ale ta umywalka zniknęła mi i tylko włączona przezroczystość dała jako taki efekt... czyli rozumiem najlepiej stworzyć 4 ścianki przy czym jedną edytować narzędziem kształt i zrobić miejsce na umywalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopyz 19.01.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam zaczyna pracowac na archicadzie 11 ale mam problem ze sciana wewnetrzna nie mam pojecia jak ulozyc na nich płytki nie wiem jak zrobic panele na podłodze czy mogłbymi ktos pomoc i jak zaladowac nowe biblioteki do niego mam instukcje krok po kroku ale nie jestem w stanie tego znalesc prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 08.05.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a czy w tym programie da sie przyklejac płytki pojedynczo?. mi wychodzi tylko całymi plastrami ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 23.04.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Cześć. Jak w Pro100 zrobić ściany? Gdy otwieram nowy projekt to wyskakuje mi okienko, żebym podała wymiary. Są to jednak wymiary siatki. Jak zrobić ściany z wnękami i wnęką okienną? Okna u mnie nie są na równo ze ścianą, ale są we wgłębieniu, jak dajmy na to na tym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 21.01.2017 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 a czy w tym programie da sie przyklejac płytki pojedynczo?. mi wychodzi tylko całymi plastrami ;/ Ups po takim czasie ponawiam pytanie pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 21.01.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Żeby układać płytki pojedynczo trzeba najpierw stworzyć pierwszą płytkę o odpowiednich wymiarach, nadać jej teksturę a potem kopiować i rozmieszczać. Przydatna jest opcja "przesuń" z zaznaczoną opcją kopiowania. Po utworzeniu np. poziomego rzędu płytek można go zgrupować i potem przesuwać (i kopiować) w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 21.01.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 22.01.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) alicyja a czy podpowiesz mi jeszcze jak utworzyć podłogę która ma wnęki. To by mi wystarczyło do szczęścia. Chodzi mi o takie coś. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez manfred1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.01.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Musisz stworzyć większe pomieszczenie - prostokąt obejmujący wszystkie zakamarki - a zbędne kawałki podłogi zabudować: Przykład dla łazienki z wnęką przy drzwiach 30x50: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 22.01.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Rozumiem że jeśli zrobię ściany z "nowy element" to nie będe dokładnie widział środka muszę wtedy tak obracać projektem aby zobaczyć środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts