SławekS 08.05.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Kupię 30-35 m siatki ogrodzeniowej ,używanej o wysokości 1,5 najlepiej z okolic warszawy.Kupię kabel energetyczny YKY 5x10 o długości 35 m.Info proszę na PW. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.05.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Kabla poszukaj na Allegro,ja kupilem w prawdzie YKY 5x6mm2 za polowe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 08.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Nie kupuj kabli/przewodów na Allegro, są z reguły fatalnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekS 09.05.2007 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Kabla poszukaj na Allegro,ja kupilem w prawdzie YKY 5x6mm2 za polowe ceny. dzięki za podpowiedź , sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekS 09.05.2007 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Nie kupuj kabli/przewodów na Allegro, są z reguły fatalnej jakości. dzięki za przestrogę , będę zwracał uwagę na producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 09.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Nie kupuj kabli/przewodów na Allegro, są z reguły fatalnej jakości. A jaka pewnosc ma przyslowiowy Kowalski,kupujacy w hurtowni ze nie wcisna mu byle czego? Na Allegro takie rzeczy sprzedaja hurtownie,a na dodatek sa jeszcze komentarze swiadczace o rzetelnosci sprzedajacego.Nie da sie ukryc,ze przy kilku tysiacach zawartych transakcji(komentarzy) sa one odzwierciedleniem tejze rzetelnoisci. Dokladnie ten sam kabel za ktory na Allegro dalem 15.90/m(+20.00 za przesylke) w hurtowni(nie w sklepie) wolali 31.00/m i to pod warunkiem ze kupie cale 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 09.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ilosc komentarzy odzwierciedla tylko rzetelnosc sprzedajacego, tzn. czy wysyla towar terminowo i czy jest z nim dobry kontakt. Z przewodem - byc moze zle trafiles, byc moze masz kiepskie rabaty w hurtowni. Co to byl za przewod? Skad pewnosc ze kupowany przewod bedzie dobrej jakosci? Po pierwsze, jesli kupujesz go za 1/4 ceny, to jest 1) kiepskiej jakosci albo made in China, bądź 2) ukradziony/wyniesiony z magazynu/jakikolwiek przekręt. Nie da się sprzedać towaru taniej niż można go kupić od producenta (przynajmniej ja nic o tym nie wiem ). A producentów należy wybierać sprawdzonych... Prawdę mówiąc, to nie znam żadnego instalatora, który robiłby zakupy na Allegro. Tam kupują głównie inwestorzy, którym wydaje się, że w ten sposób oszczędzają - bo płacą 50% tego co w hurtowni czy w sklepie. W rzeczywistości jednak oszczędności są pozorne - wyjdą dopiero za pare lat, jak upali sie izolacja i będzie trzeba pruć ściany Widziałem przewody kupione na Allegro w okazyjnej cenie, podobnie jak te z marketów (np. 100m 3x1,5 za 90-100 zł) i wiem, że ja bym się nie podjął układania instalacji towarem takiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 09.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Coz z tego co napisales to twoje pojecie o Allegro jest mierne.Komentarze bowiem odzwierciedlaja wszystko,lacznie z jakoscia towaru.Podazajac twoim tokiem myslenia wyjasnij mi jedno.Jezeli np.TV marki X i modelu Y w sklepie kosztuje 6tys a ten sam TV marki X i modelu Y kosztyje w necie 5tys.To o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 09.05.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Jesli w sklepie kosztuje 6000 a w necie 5000, to po prostu sklep ma duży narzut, a sklep w necie ma mniejszy. Ale to nie odzwierciedla sytuacji na Allegro. Jeśli już chcesz się bawić w analogie, to powinno być: "w sklepie tv lcd firmy X kosztuje 6000 zl, a na Allegro tv lcd niewiadomojakiejfirmy kosztuje 2000 zl (sprzedawca zapewnia, ze oba urzadzenia maja te same parametry)". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 09.05.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No wlasnie sklep ma duzy narzut.Jak bys dokladnie przeczytal watek,albo chociaz to co ja pisalem to bys wiedzial ze byla tam mowa o hurtowni.Sklep jest w tym ukladzie kolejnym ogniwem.Wracajac do narzutu,zastanowiles sie dlaczego jest on taki duzy?Sklep ma swoja siedzibe,z reguly w dobrym punkcie. Czynsz,dzierzawa....kosztuje sporo.Sklep ma swoja stala ekspozycje,zajmuje to tez sporo miejsca,a miejsce rowniez kosztuje.Sklep utrzymuje cala armie pracownikow,mniej lub bardziej przydatnych i potrzebnych co rowniez kosztuje.A kto za to wszystko placi? Ty placisz,ja place,my placimy.A jak jest z netem?Jest jakis budynek magazynowy,obskurny,odrapany np.na obrzezach miasta,gdzie tereny,dzierzawy i cala reszta jest tansza.Nie maja tam stalej ekspozycji,maja mniej pracownikow,wiec maja mniejsze koszty wiec i marze takze.A te sklepy w centrach miast nie zawsze,raczej praktycnie nigdy nie biora od producenta tylko z hurtowni,magazynow.......itd.A co do twojej analogi,to parametry moze i te same,ale roznica w firmie i w wikszosci przypadkow placi sie wlasnie za tem maly znaczek z napisem X.A i w necie jest spora roznica w cenach,np.http://www.ceneo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekS 11.05.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.05.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 nadal aktualne O taki kabel chodzi? http://allegro.pl/item194471425__kabel_ziemny_yky_5x10_prawie_za_darmo_.ht.ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts