piotr.nowy 25.06.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Muszę szybko uzyskać pozwolenie na budowę.Działka jest siedliskowa.W warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu mam napisane ,że mogę postawić budynek mieszkalny i budynki gospodarcze.Projekt mieszkalnego mam taki jak trzeba.Gorzej z gospodarczymi.Mam projekt małego budyneczku a wiem ,że będę chciał zbudować duży. Czy ma sens składanie wniosku o wydanie pozwolenia na budowę siedliska na podstawie tych projektów które mam i potem ewentualnie wnosić o zmianę projektu? To znaczy :czy jest to kosztowne,długotrwałe ,niewykonalne i.t.d.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 25.06.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Wykonalne jest na pewno. Sporo osób tak robiło ścigając się z ulgą. Z tego, co wiem, to jeśli zmiana nie narusza warunków zabudowy, to nie powinno być problemu. Czysta formalność. Co do kosztów, to powinni odpowiedzieć na to pytanie tam, gdzie wydają pozwolenia. Myśmy tego nie robili, ale z sugestii pani architekt wnioskowałam, że jeśli by zaszła potrzeba, to nie byłby to duży problem. No chyba, że ostatnie zmiany wprowadziły jakieś zagwozdki...Tyle że jest to więcej czasu spędzonego w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość srfwfddtsa 06.07.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Ja zmieniałem lokalizację budynku (o 2,6m), szamba i zb. gazu. Wymagało to złożenia projektu od nowa. Musiałem dać 100zł dla strażaka, 300 i 100 za przeróbki projektów budynku i inst. gazowej. rsPS. Sorry za głupi podpis, ale nie mogę się dogadać z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts