kaśka maciej 29.01.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Andzik, zajrzałabyś do komentarzy, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 18.02.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witaam Wszystkich cieplutko:):) ech dawno nie zaglądałam do mojego dziennika , do innych zresztą też, bo nie chciałam psuć sobie humoru i nie zanudzać. Obiecuję,ze to sie zmieni.Tymczasem pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.02.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Hejka Andzia!!! Cholera by wzięła te banki. Czy to nic nie może iść jak pan Bóg przykazał, tylko wszystko pod górę? Teraz nękaj ich telefonami ile wlezie, aż będą mieli Cię dość i szybko załatwią Twoją sprawę. Ale przynajmniej masz już cegiełkę i ruszycie już chyba lada moment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 19.02.2008 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Murarze mają przyjść w połowie marca. Też stwierdziłam ,że będę dzwonić codziennie , albo nawet dwa razy w ciągu dnia do banku. W końcu mam ponad 300 min darmowych co miesiąc i jakoś je muszę wykorzystać....Tylko Edytko nie tak miało być..Miał być kredyt hipoteczny na budowę.A jak na razie to wszystkie nasze oszczędności poszły.I w końcu u rodziny zaczniemy pożyczać żeby jak najszybciej wybudować dom , a z kredytu oddamy długi rodzinie.Wiem ,ze to dziwne i na opak ale niestety mamy ''nóż na gardle ''i jak najszybciej musimy być na swoim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 23.02.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 No witam pięknie. Od twojego wpisu w nasze komentarze się zaczęło więc jeszcze raz dziękujemy za życzenie powodzenia. Jak chyba wiesz budujemy w innej technologii - bale drewniane, więc porównań niewiele. No może poza fundamentem - szczegóły w dzienniku (Dom z Baji) I ludzie. U nas architekci OK, ale inni potrafili zawieść, a dopiero fundament jest budowany. To już chyba tak jest niestety - zresztą potwierdził mi to znajomy kierownik budowy - kolega, że z budowlańcami to normalne, że się umówią i nawet nie odbiorą telefonu, jak człowiek po terminie dzwoni z pytaniem co się stało. Aż nosi normalnego człeka, ale... co robić - chyba tylko się nie stresować, a jak nawalą to wymienić i żyć se bez pośpiechu. ale, ale też jeszcze nie mamy decyzji banku Na razie tyle, pozdrawiamy i do przeczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 24.02.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 andziczek, nie martw sie mam wolne , wiec moge pluc na calego .... tfu, tfu........!!!!!! a sio !!!! ty wstretny pechu od naszej andzik!!! sio !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.02.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wklejam na zaś http://www.rako.cz/pl/poland/produkty/plytki_mieszkaniowe/lazienki/134? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wklejam na zaś http://www.rako.cz/pl/poland/produkty/plytki_mieszkaniowe/lazienki/134? wklejaj wklejaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 26.02.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Aniu - trzymam kciuki za kredyt. A domek ma naprawde fajny potencjal. Bedzie dobrze - fundament to podstawa - a Wy juz go macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.02.2008 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Bardzo dziękuję za optymistyczną odpowiedź.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Cześć andzik.78Wpadłem sobie poczytać o Twojej budowiemogę zostać na trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klobak 27.02.2008 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 hej andzik! widze, ze mury sie pna do gory, ale jeda rzecz mnie niepokoi, dlaczego nei ma poziomej hydroizolacji, obawiam sie, ze moga byc problemy z tym zwiazane, tym bardziej, ze budujecie jak sadze z gazobetonu ( o ile sie dobrze dopatrzylem). mianowicie sprawa wyglada tak,wylane fundamenty ciagna wode - to im za bardzo nie przeszkadza, problem powstaje w momencie przejscia fundamentow w sciany - tam powinna wystapic izolacja w postaci papy a ktorej ukladane sa bloczki. gazobeton doskonale pije wode dlatego moze wystapic tu powazny problem. sadze, ze powinas zabrac ze soba jakiegos inzyiera w celu oceny prac. i jeszcze jedno pytanie - czy fundamenty nie sa za plytko polozone? sadze, ze jeszcze mozna cos zaradzic dlatego pospiesz sie z ocena sytuacji. wybacz, ze tak namieszalem. zycze powodzenia. p.s. wlasnie rozczytalem sie, ze zdjecia sa z tamtego roku ale nic to, mysle, ze powinnas zadbac o ta sprawe - serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Cześć andzik.78 Wpadłem sobie poczytać o Twojej budowie mogę zostać na trochę? Proszę bardzo.Wszyscy są u mnie mile widziani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Cześć andzik.78 Wpadłem sobie poczytać o Twojej budowie mogę zostać na trochę? Andzia nie, nie zgadzaj się, bo Romciu kolejną forumowiczkę będzie bałamucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 hej andzik! widze, ze mury sie pna do gory, ale jeda rzecz mnie niepokoi, dlaczego nei ma poziomej hydroizolacji, obawiam sie, ze moga byc problemy z tym zwiazane, tym bardziej, ze budujecie jak sadze z gazobetonu ( o ile sie dobrze dopatrzylem). mianowicie sprawa wyglada tak,wylane fundamenty ciagna wode - to im za bardzo nie przeszkadza, problem powstaje w momencie przejscia fundamentow w sciany - tam powinna wystapic izolacja w postaci papy a ktorej ukladane sa bloczki. gazobeton doskonale pije wode dlatego moze wystapic tu powazny problem. sadze, ze powinas zabrac ze soba jakiegos inzyiera w celu oceny prac. i jeszcze jedno pytanie - czy fundamenty nie sa za plytko polozone? sadze, ze jeszcze mozna cos zaradzic dlatego pospiesz sie z ocena sytuacji. wybacz, ze tak namieszalem. zycze powodzenia. p.s. wlasnie rozczytalem sie, ze zdjecia sa z tamtego roku ale nic to, mysle, ze powinnas zadbac o ta sprawe - serio Klobak bardzo dziekuje Ci za podpowiedź i radę. Z tego co wiem od męża, albo raczej z tego co zrozumiałam, będzie położona izolacja . Muszę iść męża podpytać jaka to będzie izolacja i zaraz napiszę. Jak zrobiliśmy fundamenty to mnie wkurzało,że wszyscy jakoś izolują fundamenty tylko nie my..Murarz powiedział,że wszystko w swoim czasie..I ten czas właśnie nadszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Cześć andzik.78 Wpadłem sobie poczytać o Twojej budowie mogę zostać na trochę? Andzia nie, nie zgadzaj się, bo Romciu kolejną forumowiczkę będzie bałamucił Jak miło ,ze wpadłaś do mnie Po kawce czy przed?? Edytka nie pisz tak bo jak to mój chłop przeczyta to to się może dziać... I tak ma do mnie pretensje ,że za duzo na forum siedzę. Do tej pory tłumaczyłam mu ,ze się dokształcam w sprawach budowy.......pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.02.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Właśnie jestem w trakcie picia kawki. Nigdy nie pijam jej tak wcześnie, ale wczoraj poszłam po 1 spać, bo czytałam książkę, a teraz muszę się obudzić. Aniu jakby co to wytłumacz swojemu małżowi, że to takie niewinne wirtualne igraszki. Tu większość tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Andzik może wysmaruj oficjalną skargę na opieszałość banku, najlepiej do jakiegoś dyra, opisz sytuację i może delikatnie zasugeruj, że puścisz sprawę dalej. Moim znajomym takie cuś pomogło. W głowie się nie mieści co oni wyrabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Na szczęście moja gorsza połowa zna się na żartach No zaraz będę dzwonić do banku.. Już mi to czubkiem głowy wychodzi.Dawno powinnismy mieć kredyt załatwiony..A do bani z tym wszystkim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Andzik może wysmaruj oficjalną skargę na opieszałość banku, najlepiej do jakiegoś dyra, opisz sytuację i może delikatnie zasugeruj, że puścisz sprawę dalej. Moim znajomym takie cuś pomogło. W głowie się nie mieści co oni wyrabiają Kurcze sama juz nie wiem co zrobić. Gdzieś tu w komentarzach pisałam ,ze teraz nie załatwiamy kredytu tylko bank musi wyrazić zgodę na oddzielenie naszej działki -35 arów- z pola rodziców 5 ha.Rodzice wzięli kredyt pod zastaw.Na szczęscie nie duży i da sie to załatwić przez bank pozytywnie.Tylko ta ich opieszałość mnie denerwuje...Najgorsze jest to ,że przez trzy miesiące dzwoniłam i nic nie było wiadomo.Aż któregoś dnia dzwonię a miła pani była ździwiona,że moja sprawa jest jeszcze n ie załatwiona bo inni ludzie składali później podobne wnioski i już dawno wszystko było załatwione pozytywnie..To mnie wkurza najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts