Mags 15.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 U nas ekipa ma urlop , bo nie ma betonu Nie padało 3 dni i teraz gdy deszcz by się przydał, by jeszcze nieco ubić wierzch piasku, to go ni ma . Znając życie będzie padać we wtorek jak nam beton będą lać. A co tam u Was? Wklejaj zdjęcia, wklejaj, bo ja tu jestem ciekawa Widać po zdjęciach, że u Was już chłodnawo. Skąd jesteście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 16.09.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 U nas teraz cisza. Nic się nie dzieje.Pogoda jest blee. Bieganie z aparatem wychodzi mi teraz. Wczoraj byłam na weselu i tyle pyszności było a ja NIC nie czułam ani smaku ani zapachu . Mieszkam w Wielkopolsce w okolicach Kalisza. My będziemy mieli podobne bloczki jak Wy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.09.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Hej, teraz ja przyszłam do Ciebie Tempo masz zawrotne, u mnie to wszystko dłużej trwało. A o architektach i geodetach to możemy sobie pogadać, bo mnie już w sumie przeszło, ale ciśnienie mi regularnie podnosili Nic to, oby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 16.09.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Andzik, wysłałam Ci wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 16.09.2007 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za komentarze. Architekt cały czas podnosi mi ciśnienie . Zaczyna na na nerwy mi działać. Całe szczęście ,że murarza mamy w porządku widać ,że to człowiek myślący . kaśka tempo to było jak zalewane fundamenty były a teraz znowu cisza . pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 16.09.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Andzik, trzymaj się i nie dawaj, żeby już więcej tacy... Cię nie spotkali. Z ludźmi to czasem nie można miło, niestety.A jak murarza masz do rzeczy, to Ci dom będzie budował w spokoju i sobie trochę odpoczniesz przed kolejnymi etapami i nowymi wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 19.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Hej Andzik, co tam u Was? Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi Pisz Kochana, pisz, bo ja tu czekam. Jak budowa stoi albo coś Cię denerwuje, to też pisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.09.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Hej Mags .Ale mi poprawiłaś humor tym wpisem . Na budowie cisza.Architekt nie odezwał się jeszcze . Ja pierwsza nie zadzwonię do niego. Od wczoraj obieram grzyby. Zachciało mi się grzybobrania..... Skrzynka podgrzybków i skrzynka maślaków... Juz mam dosyć. Skrobnę coś wieczorkiem. A co do budowy to nie wiemy czy styropian w środek czy na wierzch??? Musimy z mężem pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 20.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 No wiesz? Od tego ma się kolegów i koleżanki, żeby poprawiali humor. To nic nie kosztuje A piszesz o styropianie do fundamentów? Domyślam się, że tak. Więc napiszę Ci jak jest u nas, a Ty możesz to skonfrontować ze swoim murarzem potem. A więc na zewnętrznej ścianie fundamentowej mamy w kolejności - od ściany- dysperbit, klej, styropian, siatka na klej, dysperbit jeszcze raz. Strona wewnątrzna ściany fundamentowej - dysperbit na całą ścianę, steropianu nie dawaliśmy, ALE - jak już piasek upchaliśmy w środku, wyłożyliśmy przy ścianie styropianem dookoła (ok 10cm wysokości) robiąc dylatację dla chudziaka. Także tak utworzona opaska po wylaniu chudziaka oddzieliła podłogę na gruncie od ściany, co by to nie pracowało razem. Mam nadzieję, że jasno to opisałam i , że o to chodziło. A co do architekta, to bym dzwoniła co 2-3 dni i mu się naprzykrzała tak , że by mnie miał dość i sam chciał sprawę zakończyć. My tak z naszym postępujemy , a ostatniej raty to jeszcze nie ma zapłaconej. I nawet nie prosi, bo wie, że przeciąga strunę A za takie jeszcze dodatkowe opóźnienie będziemy negocjować projekt garażu za free. Nie mam, że boli. O matko, ale jesteśmy stanowczy Chyba pierwszy raz w życiu . Człowiek się uczy przez całe życie Trzymaj się. P.S. O grzybach słyszałam, że obrodziły w tym roku. Moi rodzice też teraz codziennie prawie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.09.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 trzeba być stanowczym a zwłaszcza kiedy ma się do czynienia z takimi...... ''nasz'' architekt ma wszystko zapłacone. Od razu zapowiedział,że za nadzór nad budową bierze na początku budowy bo na koniec ludzie nie chca płacić a zresztą budowy trwają przeważnie kilka lat a on tyle nie będzie czekał za pieniędzmi... Musze pokazać mężowi co napisałaś o fundamentach bo nie wiem czy dobrze bym powtórzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 26.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No Andzik co tam? Zdrowi wszyscy? Mam nadzieję, że nie myślisz już o tym piekielnym architekcie. U nas w wiadomej sprawie też bez zmian A ściany rosną. Czy Wy też macie taką piękną pogodę? Głowa do góry i do boju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 03.10.2007 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Hej Dawno tu nie zaglądałam bo problemy z neostradą miałam. Myślałam ,że telefon był zepsuty a tu telekom. nawaliła..Może szanowny pan architekt dzwonił a ja nic o tym nie wiem Pogoda jest bardzo ładna prawie całe dnie jestem z dziećmi na placu budowy. Bawimy sie w piachu . Wczoraj zamówilismy bloczki fundamentowe. Za tydzień mają być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 03.10.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 No jakże się cieszę, że wreszcie się odezwałaś, a już się martwiłam. No prawdziwe Babie Lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 cześć andziku poczytałam sobie Twój dziennik i jestem pod wrażeniem po pierwsze domek śliczny wybrałaś, a po drugie i może nawet najważniejsze - masz w sobie tyle radości i wiary i chęci i opisujesz wszystko z taką lekkością - chyba talent literacki marnujesz, naprawdę ja już mieszkam i coś mi się wydaje, że blisko Ciebie... /mój urząd gminy jest w Gołuchowie/ pozdrawiam serdecznie, śliczne małe smyki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.10.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Elutek, nawet nie wiesz ile radości sprawił mi Twój wpis . Bardzo dziękuję za taki komplement. Mnie właśnie wydaje się ,że nie umiem pisać ale co tam, za kilka lat pokaże dzieciom początki budowy . Faktycznie mieszkamy niedaleko bo ja urząd gminy mam w Opatówku.A w Gołuchowie bywam często.Ostatnio byłam z rodzinką i przyjaciółmi zwiedzić zamek i żubry pokazać. Dzików nie chcieli oglądać .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 05.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ależ ja ci zazdroszcę. Ławy zalane i widać że już sią coś dzieje no i macie już zarys domu . Ja mam nadzieję że też w tym roku będe hasać po czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.10.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 MonikaC zobaczysz , też będziesz hasać po ''czymś takim'' jeszcze Ci się znudzi My w tym roku fundamenty tylko zrobimy i kupimy cegłę. Na więcej nam pieniążków nie starczy.No chyba ,że wygram.. Zimą będziemy kredyt załatwiać i wiosną ruszamy na całego z budową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.10.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Trzaśnij tego trolla architekta Co za ludzie, ja nie mogę Fajnie, ze uda Wam się z tymi fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 hm teraz to ja mogę go trzaskać ,jak mu całą kasę dałam.Za nadzór nad budowa bierze na początku budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.10.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 to trzeba mu było też na początku natrzaskać - tak profilaktycznie andzik, będzie wszystko dobrze - myśl pozytywnie nie zamartwiaj się na zapas cała budowa jeszcze przed Tobą - zbieraj siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts