Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik budowy-komentarze

Recommended Posts

No widzisz Elutek nie pomyślałam ,żeby tak profilaktycznie...

Cały czas zastanawiam się w co ja się wpakowałam? Jak już się zaczęło to trzeba skończyć. Wczoraj mówię do męża 'jak my sobie poradzimy?'' a on zamiast słowa otuchy to powiedział,że sam nie wie :o i że przyszły rok będzie najgorszy.

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Codziennie dzwonimy do niego. Ma szczęście, że odbiera. No , ale te jego tłumaczenia nie są przekonywujące. Wyobraź sobie, że najpierw zganiał na okres urlopowy w urzędzie powiatowym , potem, że wszyscy urzędnicy zajęci z powodów nagłych wykopalisk archeologicznych :o . Potem się przez miesiąc jąkał, a teraz niby jest chory. Codziennie słyszymy - Proszę się nie martwić, jutro dostarczę projekt. No i dziś mówi do męża przez telefon oczywiście, że był przejazdem i oglądał naszą budowę i mówi - "ale chłopaki mury pociągnęli", ale mąż nie dał mu skończyć i ryknął - " ano pociągnęli i teraz panie dach muszę zamawiać, a projektu nie mam!!!!"

I tak wkoło. Więc sama widzisz, że dobrze Cię rozumiem. No i teraz już przestój niezależny od nas. Bo żadna firma nam nie zrobi dachu wiązarowego bez projektu. Zresztą co tu się rozwodzić - facet normalnie nawalił i już. My to mamy cierpliwość, ale wszystko do czasu.

A tak wogóle to fajnie, że wkleiłaś te rzuty. Wszystko świetnie widać. Będziecie mieć olbrzymi dom :D w porównaniu do naszego.

Pozdrawiam

Będziecie mieć olbrzymi dom w porównaniu do naszego.

Dopiero to widzę jak mam projekt przed sobą. (my to chociaż projekt mamy..)

wszyscy urzędnicy zajęci z powodów nagłych wykopalisk archeologicznych

pewnie zaczęli robić porządki w szafach i stąd te wykopaliska... Brak słów po prostu.

Jego to chyba nikt nie przebije.... no może prawie nikt.. ''Moja '' chałupka ma ok 175 m2 czy duzo czy mało to się okaże jak będę mieszkać.Niestety nie mam orientacji w przestrzeni i często pytam się męża czy np : 16 m2 to dużo czy mało? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Typowa humanistka ze mnie i tyle.

Najbardziej to mnie dach przeraża z tego wszystkiego ale jak człowiek pierwszy raz się buduje to nie ma orientacji co do kosztów budowy i nie tylko... Za drugim razem będę mądrzejsza.... :D :D :D :D Pozdrawiam cieplutko.

No nie wierzę :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D . Super ,że się specjalnie dla mnie zalogowałaś :D :D .Bardzo mi miło. Przynajmniej wiem jakie postępy u Was. Projekt fajny ale zobaczymy jak to będzie z realizacją. Mam nadzieje,że skrobniesz coś czasem u mnie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D A może Ty założysz dziennik budowy? :lol: Pozdrawiam Cię mocno, buziaki dla wszystkich :D :D :D :D

GRATULACJE GRATULACJE

Teraz możecie ruszać "z kopyta" :lol:

Ja mam spotkanie z architektem w poniedziałek w firmie, która będzie nam składać dach. Już ja mu przemówię do sumienia 8) Cały czas mąż się z nim spotykał, ja widziałam się z nim raz na początku, by określić zmiany do projektu. Teraz ja się za niego wezmę :evil:

Andzik a Wy to w tym roku tylko fundamenty? Reszta na wiosnę? Bo w tym roku to tak już z tą pogodą ma nie być jak w zeszłą zimę :cry:

Kupujcie cement w tym roku jeszcze i niech leży, bo będzie bardzo drogi w przyszłym roku ze względu na ograniczenia emisji dwutlenku węgla.

No teraz będę patrzeć jak mnie gonisz :wink:

Pozdrawiam